תשובה אחת
בצק - יש אינספור דרכים להכין בצק ממרכיבים שונים.
כאשר הבסיס לבצק הוא לחם, חשוב לעבד את הבצק היטב אחרת הוא מתפרק במים - בעיקר בזרם כמו בירדן. למעוך, ללוש ולפרק את הלחם כמה שיותר קטן (בעיקר את ה"קשה") על מנת שיקבל מרקם אחיד וצפוף. גם בצק קשה ודחוס ניתן לשים על הקרס בצורה שירד מהר ובקלות אבל בצק רך ודליל אי אפשר להשאיר על הקרס לאורך זמן...
בצק מצוין נוסף שמתאים בעיקר לשיטת "הקפיץ" הוא בצק מפיתה. את הפיתה קורעים לחתיכות קטנות בכדי שהבצק יהיה כמה שיותר אחיד ללא גושים. חופן של חתיכות פיתה טובלים במים לשנייה ומעבדים היטב. בהכנה של בצק תמיד לוודא שיש חומר יבש נוסף על מנת שנוכל לייבש ולהקשות בצק שיוצא רך מדי.
תוסף מומלץ בעיקר לקרפיונים ולבורים בדיג עם שיטת "הקפיץ" הוא תירס מתוק מקופסה. פחית של 400 גרם על 10 פיתות זה יחס טוב.
תוסף נוסף שאישית אני אוהב בגלל הטקסטורה שלו זו הסולת. הסולת גסה מקמח לבן רגיל והבצק מתייבש אבל עדיין נשאר פריך ופחות אחיד.
תוספים נוספים לבצק ובעיקר לדיג בשיטת "הקפיץ" בגלל הטקסטורה, הריח ותכונות נוספות שקשורות בהרכב התזונתי שלהם הם בורגול, כוסמת, סולת, קמח תירס, קמח מצות, פירורי לחם, גרעיני חמנייה טחונים, דורה, אפונה טחונה, דוחן, תערובת עופות/בהמות/דגים, קמח סויה, גרעיני חיטה, דובשניות, שומשום, קוקוס ועוד...
תוספים מומלצים לטעם וריח הם וניל, שום, קינמון, ציפורן, כורכום, מנטה, אניס (וגם משקה העראק/אוזו כולל האלכוהול!), שמן טונה, דיו של קלאמרי, דבש, סילן ("דבש" תמרים), סירופ מייפל, מרווה, רוזמרין, תרכיזי מיץ פירות למיניהם, סוכר לבן או חום, אבקת סוכר, ריבת חלב ועוד...
מחקרים שנעשו לאחרונה מגלים שמרכיבים עשירים מבחינה תזונתית משפיעים על יצר האכילה של הקרפיונים (ודגים אחרים כמובן!). חומצות אמינו מסוימות (שרובן נמצאות במזון עשיר בחלבונים), נוגדי חמצון (שנמצאים בשום, אוכמניות, תרד, עגבניות ופירות עשירים בויטמין c), שמנים מגרעינים שונים (כגון שמן נבט חיטה, שמן חמניות, שמן סויה, אגוזים, שקדים ובוטנים, תותים ומנגו) ומשמרי מזון (מונוסודיום גלוטומאט למשל) יכולים לגרום לגירויים חזקים אצל הקרפיונים, למשוך אותם לאזור ולהגביר תגובות אכילה. חלקם יגרמו לאכילה מתוך סקרנות (כמו במקרים שקרפיון מנסה לנשנש מצוף קטן) ואחרים יגבירו את התיאבון פשוט מהסיבה שהם טעימים לקרפיון...
לכל מרכיב יש אפקט שונה וכדאי לגוון אך צריך להיזהר מכיוון שערבוב של יותר מדי מרכיבים או הגזמה בתמציות טעם וריח עלולים ליצור את האפקט ההפוך מהרצוי ולהרחיק או להרתיע את הדג.
מה שחשוב שתערובת ל"קפיץ" תהיה פריכה במידה מסוימת ולא אחידה מדי על מנת שתתפורר לאט בזמן האכילה ותתפזר מה שמגדיל את פיזור הריח ומגביר את יצר האכילה של הדגים שמגיעים וגם לא תתגבש סביב הקרסים על מנת שיישארו חשופים וינעצו בקלות בזמן שהם נשאבים ללוע הדג.
הבצק הפשוט ביותר הוא על בסיס קמח ומים. אולי לא נשמע מיוחד אבל אפקטיבי ביותר ומתאים לקרס בודד בעיקר ולא ל"קפיץ".
את הבצק שאני מכין לעצמי, אני מכין כך:
קערה עם שתי כוסות מים רותחים,
להוסיף קמח תוך כדי בחישה,
להשתדל לפרק את הגושים ולהוסיף עוד קמח,
כאשר אי אפשר לבחוש יותר עם כף להעביר למגש (בזמן הזה הבצק כבר התקרר מספיק בשביל לגעת),
להוסיף קמח וללוש תוך כדי הוספה עד קבלת בצק צמיגי שאינו נדבק.
על cc400 מים רותחים הולך קילו קמח!
ניתן להוסיף עוד קמח אבל אז נוצרות שכבות (כמו בצק עלים) וזה מוריד מעמידות הבצק. להימנע מקימוח יתר...j
את הגוש אני מחלק ל 5 ומקפיא 4. אני מקווה שברור מה עושים עם החמישי...
נכון שניתן להוסיף כל מיני חומרי טעם וריח (ועשיתי זאת בעבר) אבל היום אני בדעה שאם יש דגים- הם אוכלים. לא צריך לפנק דג, אם היה מפונק- היה מת...
תוספים של טעם וריח אני מוסיף בעיקר לבצק המיועד ל"קפיץ" ולתערובות המיועדות להכנת בוייליס.
הבצק ממוקם ראשון בראש הרשימה של הפיתיונות מאחר וכל הדגים נתפסים עליו באופן תדיר.
(העתקי מהאתר השני שבקישורים)
כאשר הבסיס לבצק הוא לחם, חשוב לעבד את הבצק היטב אחרת הוא מתפרק במים - בעיקר בזרם כמו בירדן. למעוך, ללוש ולפרק את הלחם כמה שיותר קטן (בעיקר את ה"קשה") על מנת שיקבל מרקם אחיד וצפוף. גם בצק קשה ודחוס ניתן לשים על הקרס בצורה שירד מהר ובקלות אבל בצק רך ודליל אי אפשר להשאיר על הקרס לאורך זמן...
בצק מצוין נוסף שמתאים בעיקר לשיטת "הקפיץ" הוא בצק מפיתה. את הפיתה קורעים לחתיכות קטנות בכדי שהבצק יהיה כמה שיותר אחיד ללא גושים. חופן של חתיכות פיתה טובלים במים לשנייה ומעבדים היטב. בהכנה של בצק תמיד לוודא שיש חומר יבש נוסף על מנת שנוכל לייבש ולהקשות בצק שיוצא רך מדי.
תוסף מומלץ בעיקר לקרפיונים ולבורים בדיג עם שיטת "הקפיץ" הוא תירס מתוק מקופסה. פחית של 400 גרם על 10 פיתות זה יחס טוב.
תוסף נוסף שאישית אני אוהב בגלל הטקסטורה שלו זו הסולת. הסולת גסה מקמח לבן רגיל והבצק מתייבש אבל עדיין נשאר פריך ופחות אחיד.
תוספים נוספים לבצק ובעיקר לדיג בשיטת "הקפיץ" בגלל הטקסטורה, הריח ותכונות נוספות שקשורות בהרכב התזונתי שלהם הם בורגול, כוסמת, סולת, קמח תירס, קמח מצות, פירורי לחם, גרעיני חמנייה טחונים, דורה, אפונה טחונה, דוחן, תערובת עופות/בהמות/דגים, קמח סויה, גרעיני חיטה, דובשניות, שומשום, קוקוס ועוד...
תוספים מומלצים לטעם וריח הם וניל, שום, קינמון, ציפורן, כורכום, מנטה, אניס (וגם משקה העראק/אוזו כולל האלכוהול!), שמן טונה, דיו של קלאמרי, דבש, סילן ("דבש" תמרים), סירופ מייפל, מרווה, רוזמרין, תרכיזי מיץ פירות למיניהם, סוכר לבן או חום, אבקת סוכר, ריבת חלב ועוד...
מחקרים שנעשו לאחרונה מגלים שמרכיבים עשירים מבחינה תזונתית משפיעים על יצר האכילה של הקרפיונים (ודגים אחרים כמובן!). חומצות אמינו מסוימות (שרובן נמצאות במזון עשיר בחלבונים), נוגדי חמצון (שנמצאים בשום, אוכמניות, תרד, עגבניות ופירות עשירים בויטמין c), שמנים מגרעינים שונים (כגון שמן נבט חיטה, שמן חמניות, שמן סויה, אגוזים, שקדים ובוטנים, תותים ומנגו) ומשמרי מזון (מונוסודיום גלוטומאט למשל) יכולים לגרום לגירויים חזקים אצל הקרפיונים, למשוך אותם לאזור ולהגביר תגובות אכילה. חלקם יגרמו לאכילה מתוך סקרנות (כמו במקרים שקרפיון מנסה לנשנש מצוף קטן) ואחרים יגבירו את התיאבון פשוט מהסיבה שהם טעימים לקרפיון...
לכל מרכיב יש אפקט שונה וכדאי לגוון אך צריך להיזהר מכיוון שערבוב של יותר מדי מרכיבים או הגזמה בתמציות טעם וריח עלולים ליצור את האפקט ההפוך מהרצוי ולהרחיק או להרתיע את הדג.
מה שחשוב שתערובת ל"קפיץ" תהיה פריכה במידה מסוימת ולא אחידה מדי על מנת שתתפורר לאט בזמן האכילה ותתפזר מה שמגדיל את פיזור הריח ומגביר את יצר האכילה של הדגים שמגיעים וגם לא תתגבש סביב הקרסים על מנת שיישארו חשופים וינעצו בקלות בזמן שהם נשאבים ללוע הדג.
הבצק הפשוט ביותר הוא על בסיס קמח ומים. אולי לא נשמע מיוחד אבל אפקטיבי ביותר ומתאים לקרס בודד בעיקר ולא ל"קפיץ".
את הבצק שאני מכין לעצמי, אני מכין כך:
קערה עם שתי כוסות מים רותחים,
להוסיף קמח תוך כדי בחישה,
להשתדל לפרק את הגושים ולהוסיף עוד קמח,
כאשר אי אפשר לבחוש יותר עם כף להעביר למגש (בזמן הזה הבצק כבר התקרר מספיק בשביל לגעת),
להוסיף קמח וללוש תוך כדי הוספה עד קבלת בצק צמיגי שאינו נדבק.
על cc400 מים רותחים הולך קילו קמח!
ניתן להוסיף עוד קמח אבל אז נוצרות שכבות (כמו בצק עלים) וזה מוריד מעמידות הבצק. להימנע מקימוח יתר...j
את הגוש אני מחלק ל 5 ומקפיא 4. אני מקווה שברור מה עושים עם החמישי...
נכון שניתן להוסיף כל מיני חומרי טעם וריח (ועשיתי זאת בעבר) אבל היום אני בדעה שאם יש דגים- הם אוכלים. לא צריך לפנק דג, אם היה מפונק- היה מת...
תוספים של טעם וריח אני מוסיף בעיקר לבצק המיועד ל"קפיץ" ולתערובות המיועדות להכנת בוייליס.
הבצק ממוקם ראשון בראש הרשימה של הפיתיונות מאחר וכל הדגים נתפסים עליו באופן תדיר.
(העתקי מהאתר השני שבקישורים)