2 תשובות
כן. עם שמן קנולה.
1. כשאני אופה עוגת גבינה, אני משתמשת במתכון רגיל לתחתית עוגת גבינה, ושמה 3/4 כוס שמן במקום חב' מרגרינה. הבצק לא נוח לרידוד, כמובן כמו בצק שמבוסס על מרגרינה, כך שאני משהה אותו חצי שעה במקרר או רבע שעה במקפיא ואז לשה שוב מעט, מניחה בתבנית ומותחת לפי הצורך, כדי שיתאים לגודל התבנית.
2. אפשר להכין בצק מפירורי ביסקוויטים ולהוסיף מעט שמן עד שתהיה עיסה ולהניח בתחתית הפאי.
3. עוגיות קינמון/ קארין גורן
4 ביצים
3/4 כוס סוכר (או יותר- עד כוס אחת, לפי הטעם)
3/4 כוס שמן
4 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערה גדולה שמים ביצים, סוכר, שמן, קמח ואבקת אפייה, ולשים בידיים רק עד שמתקבל בצק אחיד.
מקמחים את משטח העבודה וגם את הבצק, ומרדדים בעזרת מערוך לעובי חצי ס"מ בערך.
קורצים את הבצק בעזרת הגלגלת (או חותכני עוגיות בצורות שונות) ומניחים את העוגיות ברווחים גדולים על התבנית.
מערבבים יחד סוכר וקינמון ומפזרים על העוגיות בנדיבות (לפני האפייה).
מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ-15 דקות, עד שהן זהובות.
2. אפשר להכין בצק מפירורי ביסקוויטים ולהוסיף מעט שמן עד שתהיה עיסה ולהניח בתחתית הפאי.
3. עוגיות קינמון/ קארין גורן
4 ביצים
3/4 כוס סוכר (או יותר- עד כוס אחת, לפי הטעם)
3/4 כוס שמן
4 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערה גדולה שמים ביצים, סוכר, שמן, קמח ואבקת אפייה, ולשים בידיים רק עד שמתקבל בצק אחיד.
מקמחים את משטח העבודה וגם את הבצק, ומרדדים בעזרת מערוך לעובי חצי ס"מ בערך.
קורצים את הבצק בעזרת הגלגלת (או חותכני עוגיות בצורות שונות) ומניחים את העוגיות ברווחים גדולים על התבנית.
מערבבים יחד סוכר וקינמון ומפזרים על העוגיות בנדיבות (לפני האפייה).
מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ-15 דקות, עד שהן זהובות.
אמא שהורסים לבנה את הבית
באותו הנושא: