5 תשובות
מוצק אלה אם כן אתה מפשיר אותו
וכי הוא נשאר יציב
וכי הוא נשאר יציב
ג'לי זה נוזל עם ריכוז נמוך של מולקולות ארוכות שמומסות בתוכו, שבעצם יוצרות סוג של רשת. וזה אחראי למבנה. ל"מוצקות" של החומר.
הוא לא נוזל ולא מוצק, הוא משהו ביניהם.. אבל הוא יותר נוזל מאשר מוצק.
הוא לא נוזל ולא מוצק, הוא משהו ביניהם.. אבל הוא יותר נוזל מאשר מוצק.
אנונימי
כן אז מה עם קרח?
הוא גם היה נוזל עד שהקפיאו אותו ואותו הדבר לגבי ג'לי, בלי הקירור הוא נשאר נוזל
הוא גם היה נוזל עד שהקפיאו אותו ואותו הדבר לגבי ג'לי, בלי הקירור הוא נשאר נוזל
אין מה להשוות בכלל בין השניים...
כמו כן ג'לי לא נהיה מוצק בגלל שינוי טמפרטורה..
בלי קשר לזה גם זכוכית היא נוזל.
כן כן. זכוכית היא נוזל. אמנם נוזל סמיך מאוד! אבל נוזל.
אם תניח כוס זכוכית אחרי מיליארדי שנים היא תאבד מהגובה שלה מעט כי היא פשוט "תזרום" למטה באיטיות.
סתם לקבלת מושג לזמן של התהליך הזה. כוס זכוכית שהונחה בזמן המפץ הגדול הייתה מאבדת עד היום 5% מגובהה.
כמו כן ג'לי לא נהיה מוצק בגלל שינוי טמפרטורה..
בלי קשר לזה גם זכוכית היא נוזל.
כן כן. זכוכית היא נוזל. אמנם נוזל סמיך מאוד! אבל נוזל.
אם תניח כוס זכוכית אחרי מיליארדי שנים היא תאבד מהגובה שלה מעט כי היא פשוט "תזרום" למטה באיטיות.
סתם לקבלת מושג לזמן של התהליך הזה. כוס זכוכית שהונחה בזמן המפץ הגדול הייתה מאבדת עד היום 5% מגובהה.
אנונימי
ג'ל הוא קריש וישנם קרישים שכן מבצעים תהליך שנקרא תיקסוטרופיה שבו בעצם הם הופכים לנוזלים כאשר בוחשים אותם וחוזרים למצב מוצק יותר כאשר הם במנוחה.
אנונימי
באותו הנושא: