4 תשובות
לא כל כך, אבל זה בריא יותר משמן קנולה
הראו פעם באיזה תכנית שבשביל לטגן דברים אז צריך שהשמן יגיע לטמפרטורה מסויימת ובגלל ששמן זית לא מגיעה לטמפרטורות כאלה בגלל התכונות שלו אז מטגנים בשמן סןיה או חמניות או קנולה או דקלים.
אנונימי
לא. ובשום שמן לא בריא מה הבעיה פשוט לזרוק את השניצל על מחבת ולחמם? ותאפי לעצמך תפוח אדמה בתנור זה הרבה יותר בריא מצ'יפס מלוח ומטוגן.
כשמטגנים שמן השומן שבו הופך לשומן טראנס-כלומר משנה את המבנה המרחבי שלו (טראנס=שינוי) והשומן הזה הוא זה שנאגר ולא נשרף! כל השומנים האחרים שלא עברו שינוי נספגים בגוף והולכים לבניית קרומי תא חדשים, מה שלא נספג כמובן נאגר אבל שומן טראנס ישר נאגר כי הוא לא נקלט.
ממש ממש לא!
אוכל מטוגן בחיים לא יהיה בריא
וגם שמן זית כשהוא מגיע לטמפרטורה מסוימת הוא נהפך לממש רעל