5 תשובות
את יכולה להוריד מתכונים של מאכלים שאת אוהבת ולנסות להכין אותם
יש המון אתרים ואין סוף מתכונים, אך כדי להתחיל ברגל ימין, עם מעט אכזבות והפסד.
רצוי לשאול בע"פ אמא, סבתא דודה או חברה, מישהי שאכלת ממעשי ידיה ומצא חן בעינייך..
את לא אמורה להכין דברים עלומים בהתחלה, כאלה שטעמם לא מוכר לך.. חבל, יש הפסד ועוגמת נפש.
אם רושמים מפי מישהו שכבר בקי וניסה והכין את המתכון כמה פעמים, מונעים כשלונות, כי יש "טיפים" שאותם לא תמיד מציינים באתר, והם הם המכריעים בסוף, יותר מן המתכון, איך יצא האוכל..
כל מיני עצות קטונות.. שאותם לא תוכלי לדעת לבד.
ככה תצברי נסיון על כמה סוגי אוכל.. ותקבלי חשק לעוד. ובמשך הזמן, תהיי יותר בטוחה בעצמך ומנסה לבד.
בהצלחה.
מאקו- יש מדריכים למתחילים (ואם את כבר מכינה תביאי משהו לטעום:)
דרך טובה להתחיל ללמוד לבשל, בלי להוציא אלפי שקלים על קורסי בישול למיניהם, היא להצטרף לסדנאות בישול, בדגש על סדנאות אקטיביות (שבהן המשתתפים מבשלים בעצמם).

מדובר לרוב בסכומים של 150-300 שקלים לסדנה, ואפשר ללמוד הרבה מנות ובעיקר להתנסות בבישול.

הייתי ממליץ על משהו פשוט, כמו סדנאות בישול איטלקי בתור התחלה.
אני לא יודע מה איתך, אבל אני מעדיף ללמוד מאנשים שיודעים לבשל מאשר מספרים ואתרים. אמאמא.. בתוך הלו"ז הצפוף שלי, אין מצב שאפנק את עצמי בקורס בישול מלא. אבל ממש השבוע התברר לי שיש פתרון גם לאבות עסוקים כמוני שמחפשים לקבל את הכל ברגע.. גיליתי שישנה דרך לשלב הנאה, בילוי משפחתי, חינוך וגם... כן- לימודי בישול. השבוע, בחופש חנוכה, לקחתי את הבנות שלי לסדנת בישול לילדים אשר התקיימה במתחם פודסטפס בתל אביב. תארו לכם אותי, אבא שבדרך כלל לא יעז להכין מאכלים יותר מורכבים מטוסט או חביתת ירק מכין לזניה וניוקי. מה יפה יותר זה שהיום לא רק שאני יודע באמת לבשל משהו אלא שמצאנו דרך חדשה ומקורית להעסיק את הילדים (במקום שיבהו בטלוויזיה). ממליץ על בילוי שכזה לכל אבא, גם אם המטבח זה לא המקום הטבעי שלו...
_