34 תשובות
אימא שמכינה אוכל מרוקאי בבית
אנונימי
שיש דבר כזה גפליטע פיש טעים, כל עוד סבתא מכינה אותו והוא לא קנוי... שאנחנו המצאנו את החביתיות הממולאות וקראנו להן בלינצ'ס, שלפעמים סתם פסטה עם מלח יכול להיות ממש טעים, שאחרי שנשרפים זה הופך לנמשים/חוזרים להיות לבנים, שזה שבכל מפגש משפחתי לא כל הדודות עטות עלי בחיבוקים חונקים ונשיקות רטובות- זה לא נורא וזה אפילו יתרון, שמספרים סיפורי שואה וזה לא סתם סיפורים, אלא מה שעבר על סבא וסבתא לפני 70 שנה... לא חסר (:
רוסים הם גם אשכנזים?
אנונימית
ים, שמש, את הממשך תבינו לבד
הוא שהאוכל ממש טעים או שהוא דוחה
גפילטע פיש כל פסח
בעקרון כן
לאכול אוכל בלי תבלינים ובלי טעם
אנונימית
לא כל אירוע משפחתי קטן הופך להיות טקס החלפת נשיאים בארצות הברית
לאכול דוריטוס חמוץ חריף ולסיים 5 בקבוקים ברצף
הדוד המטומטם בפסח שמספר את אותה בדיחה כל שנה ואתה מתחרט שאתה חולק איתו את אותו קשר דם
30 מעלות בחוץ ואמא עדין אומרת תיקחי סוודר שלא תתקררי
כשאני אשכנזיה ומזרחית וממש קשה ליי ומסובך לי עם זה 0-0
בשתי מילים: מנה חמה
אנונימית
יש את היידיש שאשכנזים מבינים (אני אשכנזייה):
פולקע
בובע מעייסז
גוועד
ועוד מילים חח
*בובע מעיישס
* גוועלד
נו, שויין
אה גרוייסע מציאע
וכו'
כןן איך שכחתי את שוין וגוייסע מציאע
אני ממש לא מתחברת לכל מה שאתם אומרים
אני אשכנזיה ואמא שלי מכינה אוכל ממש טעים עם מלא תבלינים והיא בחיים לא נתנה לי לאכול מנה חמה כי זה "מסוכן"
וכל ביקור שלנו כל המשפחה קופצת לחבק את הילדים

אז כן... לא כל האשכנזים אותו דבר
כשאתה יוצא ואימא חופרת לקחת מים כי ממש חם בחוץ. ואז פותח מזג אוויר וקולט שיש 18 מעלות.
אני אשכנזית ולא מסכימה עם הרוב
האוכל של אימא שלי ממש טעים. עם תיבול נכון והתבלינים היחידים זה רק מלח פלפל שום ופפריקה. זה יוצא ממש טעים ואף פעם אין לנו אוכל חסר טעם.
אצלנו בכל מפגש משפחתי מחבקים אחד השני מביאים מתנות וזה אנחנו לא קרים
אצלנו כל מאכל זה גם עם מיונז/חמאה/שמנת וזה פי מיליון טעים יותר מתבלינים
אימא שלי אוסרת עלינו לאכול מנה חמה ושטויות רק אוכל ביתי שהיא מכינה גם לא מקפואים הכל טרי
ואנחנו לא מדברים יידיש בכלל
ואיכשהוא המשפחה שלי כמעט ולא היתה בשואה
וזה שיש לי מלא משפחה בגרמניה
כל אלו שאומרים שלאוכל של אשכנזים אין טעם, מזמינה אתכם לאכול את האוכל של אמא שלי.

דבר ש99% מהאשכנזים יוכלו להבין?
טאפצ'קי.
כשאני חצי חצי ואני מסיימת דוריטוס חמוץ חריף עם חצי בקבוק לול
אנונימית
*חצי אשכנזיה וחצי מזרחית*
כשיצאת שחורה במראה והמשפחה האשכנזיה שלך מנסה בכוח לא לצאת גזענית.
סבתא:"נועה, שתדעי לך שכל המשפחה אומרת.. שהשחורה הכי יפה!"
ואני:._.
אכן מציאות יומיומית..
אצלי זה כן נכון שהאוכל לא טעים אמא שלי אף פעם לא שמה מלח או תבלינים.
וזה שאמא שלי לא מתנפלת עלי בנשיקות בכל פעם שהיא רואה אותי ממש לא אומר שאנחנו קרים. אנחנו מראים אהבה בדרכים אחרות
אנונימית
כל האלה שמתלוננים על הנקודה של האוכל ושאצלם זה לא ככה.. תירגעו.. זה בצחוק, גם אצלי בבית יש אוכל טעים ואני עדיין צוחקת על הקטע הזה.. קחו בהומור
הרגע הזה שאתה נמצא 5 שניות בשמש וכבר אתה נשרף.
_
יש לי סיפור שקרה לי, יש לי חברה מרוקאית (ואני בכוונה מציינת את זה) והיא רגילה לאכול חריף, היא הביאה לי חצי סנדוויץ' שאת החצי הראשון היא אכלה, היא לא ידעה שיש שם חריף והיא אפילו לא הרגישה אותו, היא הביאה לי ועל הביס הראשון אני כזה: "וואי חריף חריף הצילוו" ואז היא הביאה חי בקבוק של מים ושתיתי את הכל כמעט ועדיין היה לי חריף אבל בסוף זה איכשהו נרגע חחח
כרוב שלם במיקרוגל בתוך שקית
אסור לשבת בפינה של השולחן
קניידלך, קרפלך, הרבה מאכלים שמגיעים ב'לך'
למה רושמים פה מנה חמה ואוכל בלי טעם? אני אשכנזייה ובאמת שמכינים את האוכל הכי טעים בעולם. הכל עם טעם ובשפע.. לא מבינה מאיפה באה הסטיגמה הזאת..
אנונימית
אנונימית מעלי- זה סטיגמה שיש בה משהו לגבי האוכל מה לעשות, מזרחים מכינים אוכל יותר מתובל וחריף בדרך כלל**
אם כי ברור שזה לא חד משמעית כל האשכנזים ככה אני אשכנזיה אבא שלי טבח 30 ומשו שנה ואנחנו מכינים גם אוכל טעים.
לא צריך להפגע מזה חח
ולשאלה- כל הבנות משתזפות בשמש והופכות לחומות ואני נהיית ליצן אדומה בפנים
יש לציין שזה ממש לא מפריע לי ואני אוהבת את הצבע עור שלי מאד (:
חחח זה שרשם "לפעמים סתם פסטה עם מלח זה טעים" הרגתת אותי מצחוק, אני מזרחי ויש לי חברים אשכנזיים שכשאמא שלהם מכינה פסטה, זה בלי רוטב ואני כאילו wtf פשוט תאכלו בצק וזהו איפה הטעם פה?
אנונימי
גריל אני חצי רוסיה וחצי אוקראינית ולא הבנתי מה זה בריזה
הבנתי רק את הסקווזנק
אנונימית
''אני לא רוסיה אני אוקראינית''
אנונימית
איך זה לאכול שניצל בלי טעם.