6 תשובות
לשפוך בכיור או להשים בפח
שאלת את השאלה הזו לפני מספר שבועות וגם קיבלת תשובה. לא לעשות שימוש חוזר בחלב מקולקל.
אם החלב כבר תסס ויש לו ריח חזק מאוד - לא להשתמש.
אם התאריך עבר והחלב רק התחיל להחמיץ אפשר להכין ממנו גבינה:
מביאים את החלב לרתיחה, מוסיפים כף מלח ומבשלים על אש קטנה 5-10 דקות.
מכבים את האש ומוסיפים 3 כפות חומץ על כל ליטר חלב. מערבבים סיבוב אחד עם כף.
ממתינים 2-3 דקות ומסננים את החלב עם חיתול בד (מרפדים מסננת גדולה בחיתול ושופכים פנימה). קושרים את החיתול ומניחים לטפטף מעל הכיור כחצי שעה.
מתקבלת גבינה נהדרת, אפשר לשמור אותה שבועיים שלושה במקרר כמו שהיא או לשים בקופסא עם מי מלח ולשמור במקרר עד שנגמר.
בתאבון
אם התאריך עבר והחלב רק התחיל להחמיץ אפשר להכין ממנו גבינה:
מביאים את החלב לרתיחה, מוסיפים כף מלח ומבשלים על אש קטנה 5-10 דקות.
מכבים את האש ומוסיפים 3 כפות חומץ על כל ליטר חלב. מערבבים סיבוב אחד עם כף.
ממתינים 2-3 דקות ומסננים את החלב עם חיתול בד (מרפדים מסננת גדולה בחיתול ושופכים פנימה). קושרים את החיתול ומניחים לטפטף מעל הכיור כחצי שעה.
מתקבלת גבינה נהדרת, אפשר לשמור אותה שבועיים שלושה במקרר כמו שהיא או לשים בקופסא עם מי מלח ולשמור במקרר עד שנגמר.
בתאבון
אפשר לערבב חלב מקולקל קר 1:1 עם כמות שווה של חלב לא מקולקל, שרק אותו מרתיחים (בגלל שלהרתיח חלב די מקולקל זה רעיון גרוע).
מקור: ספר פולני של אנה גסיק על בישול מרכיבים מקולקלים.
חוץ מזה, אם משתמשים במסננת פלסטיק, חשוב לתת לחלב להתקרר קודם כי המסננת תתעקם מנוזלים חמים.
מקור: ספר פולני של אנה גסיק על בישול מרכיבים מקולקלים.
חוץ מזה, אם משתמשים במסננת פלסטיק, חשוב לתת לחלב להתקרר קודם כי המסננת תתעקם מנוזלים חמים.
מירי
שכחתי לציין בתשובה הקודמת - אחרי ערבוב שני סוגי החלב ממשיכים לפי העצה של עודד ומקבלים גבינה:)
מירי
תשלחי לי כתובת אני אשלח לך 6 ₪ לקרטון חלב טרי
איכפתי
באותו הנושא: