11 תשובות
הכי פחות מזיקים בריאותית או מבחינת השמנה?
תכלס
מיני אגוזים, לא קלויים ולא מומלחים הם חטיף טוב. יש בהם המון ערכים תזונתיים
תמרים לחים או מיובשים
ירקות ופירות יכולים לשמש כחטיף (תפוח, תפוז, אפרסק, ענבים (10 ענבים= מנת פחמימה = פרוסת לחם רגיל) ועוד המון)
מבחינת השמנה:
יש כל מיני חטיפים דיאטטיים, אני פחות אוהבת את הדברים הללו.
תכלס
מיני אגוזים, לא קלויים ולא מומלחים הם חטיף טוב. יש בהם המון ערכים תזונתיים
תמרים לחים או מיובשים
ירקות ופירות יכולים לשמש כחטיף (תפוח, תפוז, אפרסק, ענבים (10 ענבים= מנת פחמימה = פרוסת לחם רגיל) ועוד המון)
מבחינת השמנה:
יש כל מיני חטיפים דיאטטיים, אני פחות אוהבת את הדברים הללו.
תמיד מומלץ לראות ברכיבים, וגם כתוב בדרך כלל על האריזה אם זה מחומרים טבעיים וללא חומר משמר, בכל אופן נראה לי שהבמבה היא הכי פחות גרועה.
לגבי במבה
יש מחקרים שמוכיחים שילדים שנחשפו לבמבה - חסינים יותר לאלרגיות בוטנים :)
לא יודעת אם היא יותר או פחות בריאה מדברים אחרים.. מבחינה קלורית, זה משמין :)
אם על חטיפים כאלה מדובר -
כוס בייגלה עם קצת גבינה לבנה, נראה לי כמו הדבר הכי לא מזיק שאני מכירה
יש מחקרים שמוכיחים שילדים שנחשפו לבמבה - חסינים יותר לאלרגיות בוטנים :)
לא יודעת אם היא יותר או פחות בריאה מדברים אחרים.. מבחינה קלורית, זה משמין :)
אם על חטיפים כאלה מדובר -
כוס בייגלה עם קצת גבינה לבנה, נראה לי כמו הדבר הכי לא מזיק שאני מכירה
החטיף הכי לא משמין והכי טבעי וטעים בשבילי זה אדממה. אני פותחת רת השקית ומכניסה אותה למקרוגל לעשר דקות בערך שוב שהאדממה באריזה שלה. לאחר מיכן מעבירה לקיערה וזורה מעל מלח ים גס והרבה לימון ומתחילה לנשנש את החטיף הכי מטריף ימיי
למי שלא מחזיק מיקרוגל בבית מטעמי בריאות או מסיבות אחרות - אדממה זה בהחלט חטיף בריא וטעים - ויש דרכים נוספות להכנתו:
מספיק להרתיח מים בקומקום
להשרות את הפולים במים רותחים למשך דקה וחצי.
מסננים מייבשים וזורים מלח גס (יש כאלה שמוסיפים לימון - אני אישית לא אוהבת)
עוד אופציה ממש מגניבה לאירוח עם אדממה:
1 חבילת אדממה קפוא
1 כפית שמן זית
1/4 כוס של גבינת פרמז'ן
מלח ופלפל לפי הטעם
לחמם תנור על 200 מעלות במשך 5 דקות. בינתיים להכניס את פולי האדממה למסננת ולשטוף אותם במים קרים. לחכות שיתייבשו.
לשים את פולי האדממה על מגש, לשפוך מעט שמן זית מעליהם, לפזר גבינת פרמז'ן ומעט מלח ופלפל.
להכניס לתנור ולהמתין 15 דקות עד שהגבינה הופכת למוזהבת.
להוציא ולאכול, בתאבון! :)
ד. א. גם פופקורן הוא חטיף מעולה ולא משמין במיוחד
2 כוסות פופקורן מהוות מנת פחמימה אחת (שוות ערך לפרוסת לחם רגיל)
מספיק להרתיח מים בקומקום
להשרות את הפולים במים רותחים למשך דקה וחצי.
מסננים מייבשים וזורים מלח גס (יש כאלה שמוסיפים לימון - אני אישית לא אוהבת)
עוד אופציה ממש מגניבה לאירוח עם אדממה:
1 חבילת אדממה קפוא
1 כפית שמן זית
1/4 כוס של גבינת פרמז'ן
מלח ופלפל לפי הטעם
לחמם תנור על 200 מעלות במשך 5 דקות. בינתיים להכניס את פולי האדממה למסננת ולשטוף אותם במים קרים. לחכות שיתייבשו.
לשים את פולי האדממה על מגש, לשפוך מעט שמן זית מעליהם, לפזר גבינת פרמז'ן ומעט מלח ופלפל.
להכניס לתנור ולהמתין 15 דקות עד שהגבינה הופכת למוזהבת.
להוציא ולאכול, בתאבון! :)
ד. א. גם פופקורן הוא חטיף מעולה ולא משמין במיוחד
2 כוסות פופקורן מהוות מנת פחמימה אחת (שוות ערך לפרוסת לחם רגיל)
בייגלה עם דגנים מלאים ופחות מ-400 מ"ג נתרן
קרקרים דגנים
פריכיות
גוגי ברי
אגוזי מקדמיה
טחינה
אגוזי מלך (יש מחקר שהם דווקא תורמים לתחושת שובע)
חטיפי חלבון
קרקרים דגנים
פריכיות
גוגי ברי
אגוזי מקדמיה
טחינה
אגוזי מלך (יש מחקר שהם דווקא תורמים לתחושת שובע)
חטיפי חלבון
אנונימי
אגוזים ושקדים לא קלויים - אכן חטיף טוב, אבל שיהיה במידה. 20-30 ליום זה הרבה, ומאגוזי ברזיל אסור יותר משניים ליום.
ירקות - בלי הגבלה. אפשר לטבול בטחינה (לא מוכנה, להכין לב).
קטניות - חומוס מבושל עם קצת מלח ופלפל זה אחלה. קטניות קלויות (חומוס, פול, אפונה תאילנדית) לא כ"כ בריא.
פירות - רק פירות חמוצים (תפוחים), פירות לא מאד בשלים (אגסים, אפרסקים), ואפשר בננה או שתיים ליום. תות שדה, דובדבנים ופירות יער (טריים) אפשר יותר בחופשיות כי יש להם אינדקס גליקמי נמוך (אבל הם יקרים ומתקלקלים מהר). בתות שדה לאכול רק אורגני ממקור אמין, כי תות שדה רגיש מאד למזהמים וחומרי הדברה - אין לו קליפה.
בייגלה, במבה וכו' - אלה ממתקים, לא חטיפים בריאים. בייגלה זה סוכר בתחפושת כי זו פחמימה פשוטה שהופכת לסוכר כבר בפה.
ירקות - בלי הגבלה. אפשר לטבול בטחינה (לא מוכנה, להכין לב).
קטניות - חומוס מבושל עם קצת מלח ופלפל זה אחלה. קטניות קלויות (חומוס, פול, אפונה תאילנדית) לא כ"כ בריא.
פירות - רק פירות חמוצים (תפוחים), פירות לא מאד בשלים (אגסים, אפרסקים), ואפשר בננה או שתיים ליום. תות שדה, דובדבנים ופירות יער (טריים) אפשר יותר בחופשיות כי יש להם אינדקס גליקמי נמוך (אבל הם יקרים ומתקלקלים מהר). בתות שדה לאכול רק אורגני ממקור אמין, כי תות שדה רגיש מאד למזהמים וחומרי הדברה - אין לו קליפה.
בייגלה, במבה וכו' - אלה ממתקים, לא חטיפים בריאים. בייגלה זה סוכר בתחפושת כי זו פחמימה פשוטה שהופכת לסוכר כבר בפה.
פופקורן בלי המון מלח
תפוחונים.
פופקורן דל במלח
צנימים מקמח מלא עם ממרח טחינה בטעם שוקולד או עם מעט חמאת בוטנים.
אנונימי