2 תשובות
עוגות קטנות כמו מאפינס וכדו' אפשר להשאיר להתקרר בתבנית.
עוגות גדולות (בבקה למשל) לא משאירים בתבנית כי העוגה מוציאה אדים שמצטברים מסביב והעוגה נרטבת, זה גם מגדיל את הסיכוי של העוגה להתקלקל מהר יותר.

כל עוגה/מאפה שאתה מתכוון לשמור בתבנית ולהגישו ככה - כמו עוגות אינגליש קייק וכדו' תשאיר בתבנית ואל תעטוף עד שמתקרר לחלוטין.
כל עוגה שאתה מגיש ושומר בלי התבנית (שזה רוב העוגות שנאפות בסיליקון) צריך להוציא מהתבנית מיד אחרי האפיה כדי שלא יידבק/ייהרס. השיטה הטובה ביותר היא להניח מגש על העוגה מלמעלה ואז להפוך יחד את העוגה עם המגש, לנער טיפה את התבנית ולשלוף אותה כלפי מעלה.

עודד פישר
אופה קונדיטור
ניקי ב וקרין גורן אומרות ההפך. מה פה קורה פה?
אפרת
באותו הנושא: