5 תשובות
הם לא מסמלים כלום.
רק אם את משאירה את הגבינה בחוץ זה יכול להתקלקל אבל אם זה במקרר והכל בסדר אז הכל בסדר.
כי גם אצלי תמיד יש את הבעיה הזאת והטעם-רגיל.
מקווה שעזרתי
עדן
זה קורה כלהזמן, הפיתרון לכך זה פשוט לערבב אותם.
וסתם לידע כללי - המים האלו בריאים מאוד :)
המים האלו הם מי הגבינה שנוצרו בזמן יצור הגבינה כאשר החלב מתגבש לאחר המלחה או חומץ
המים האלה נוצרים בחברות מניחים את הגבינה בתוך בד לא ארוג כמו מטליות לחות. ומכניסים לארגזי פלסטיק עם הרבה חורים. וז המים מתנקזים. הבעיה שלהם שלחר התגבשות המים אינם מחלחלים דרך הגבינה ונשאר חלק בחלק העליון. בזמן מילוי פשוט הכל נשפך כולל יתרת המים. ןזהמה שנאר בגביע כל אחד מקבל קצת. ולמה שינסו להסיר את הכל הרי זה חלק מהמשקל של הגביע. כך שלא כל כך כדאי להם להתאמץ לייבש טוב טוב
איציק
היצרנים למדו למכור לנו מי-מלח + העטיפות של הגבינה במחיר של גבינה. מתי יקום איזה ח"כ ויטפל בנושא צרכני זה ( ויש עוד הרבה מוצרים שנימכרים כך )
יחזקאל
גבינה לבנה מיוצרת ע"י תהליך החמצה מבוקר שבו חיידקים משנים את מבנה החלבון בחלב ומשחררים חלק מהמים המחוברים לשומן ('גיבון'). במהלך התהליך המים נפרדים משאר החומרים בחלב ומסוננים החוצה וכך מתקבל החומר שאנו מכנים גבינה.
למרות שהגבינה נשמרת בקירור התהליך החיידקי נמשך, אם כי לאט הרבה יותר. ולכן לאחר האריזה ממשיכים המים להיפרד מהמערכת ולצוף מעל הגבינה.
זו גם הסיבה שלגבינות יש תוקף קצר יחסית לגבינות קשות - כשהתהליך מגיע לשיאו הגבינה הופכת חמוצה.

לכן, ככל שתשמרו את הגבינה יותר זמן (עד תאריך התפוגה) יצטברו יותר מים מעליה, אין איתם בעיה, ניתן לשתות אותם/לערבב אותם בגבינה או לשפוך אותם.

המים האלה מכילים הרבה ויטמינים וגם קצת חלבונים חיוניים ולכן בתעשייה מייבשים אותם ומשתמשמים בתוצר הייבוש כחומר גלם למטרנות ולמוצרים בריאים אחרים.
באותו הנושא: