תשובה אחת
1
ממיינים את הזיתים ומוציאים את הפגומים.
2
עוטפים את הזיתים במגבת ודופקים אותם קלות בעזרת פטיש שניצלים, עד שהם נבקעים מעט. אם אין איך לדפוק, אפשר לחרוץ אותם באמצעות סכין (הבקיעה של הזיתים מזרזת את תהליך הכבישה)
.3
מכניסים את הזיתים לצנצנת בנפח 3 ליטר וממלאים במים. משאירים מרווח של שתי אצבעות.
4
במהלך השבוע הראשון מחליפים את המים בכל יום.
5
ביום השביעי מחליפים את המים בפעם האחרונה ומוסיפים את המלח, הלימון, הפלפלים, השום ושמן הזית.
6
משאירים את הצנצנת סגורה, במקום מואר בבית, אך לא בשמש. לאחר חודש הזיתים יהיו מוכנים.
ממיינים את הזיתים ומוציאים את הפגומים.
2
עוטפים את הזיתים במגבת ודופקים אותם קלות בעזרת פטיש שניצלים, עד שהם נבקעים מעט. אם אין איך לדפוק, אפשר לחרוץ אותם באמצעות סכין (הבקיעה של הזיתים מזרזת את תהליך הכבישה)
.3
מכניסים את הזיתים לצנצנת בנפח 3 ליטר וממלאים במים. משאירים מרווח של שתי אצבעות.
4
במהלך השבוע הראשון מחליפים את המים בכל יום.
5
ביום השביעי מחליפים את המים בפעם האחרונה ומוסיפים את המלח, הלימון, הפלפלים, השום ושמן הזית.
6
משאירים את הצנצנת סגורה, במקום מואר בבית, אך לא בשמש. לאחר חודש הזיתים יהיו מוכנים.
באותו הנושא: