3 תשובות
קינואה מבשלים כמו אורז.
משתמשים בכוס וחצי מים לכל כוס קינואה.
חשוב מאד לשטוף את הקינואה במסננת לפני הבישול, זה מפחית את המרירות שלה.
מבשלים על אש קטנה במשך 15 דקות ולאחר סיום הבישול משאירים בסיר לעוד 15 דקות.

ניתן להוסיף תבלינים עפ"י הטעם וכמוכן ניתן לטגן בצל לפני הבישול.
אלה
מתכון לקינואה
לפני שמבשלים קינואה (או כל דגן אחר - אורז, כוסמת וכו'), כדאי להשרות אותה קודם, לפחות כחצי שעה בהרבה מים, ולשטוף אותה היטב.
בנוסף, בהכנה, כדאי להשתמש בציר (נוזל בסיס) מירקות/עוף, על מנת להעשיר את טעמה.

מצרכים:
1 כוס קינואה מושרית ומסוננת
1.5 כוסות ציר ירקות/עוף (מתכון ניתן למצוא בקישור)
הכנה:
מביאים את הנוזל לרתיחה, מוסיפים את הקינואה, מביאים שוב לרתיחה.
מחלישים את האש עד שהנוזל מבעבע קלות, מכסים את הסיר. מבשלים כרבע שעה, כשהסיר מכוסה.
מכבים את האש וממתינים 5 דקות נוספות.
כגיוון, ניתן להוסיף לבישול גזר מגורר, בצל קצוץ או כל ירק אחר.
בתיאבון.
להכנת קינואה פשוטה טעימה וזריזה לכ\י לקישור.
קינואה