תשובה אחת
פחמימה מורכבות- הפחמימה המלאה עשירה בסיבים תזונתיים המכילים ויטמינים ומינרלים וגורמים לספיחה של מים המאפשרת שובע ממושך יותר כתוצאה מספיגה איטית יותר של הסוכר בדם לעומת הפחמימה הפשוטה. פה למשל האינסולין מופרש באיטיות יותר בשונה מהפרשה אחרי אכילת פחמימה פשוטה.
פחמימה פשוטה- פחמימה זו גורמת לעלייה מהירה של רמות הסוכר בדם ולאחר מכן לירידה חדה וכתוצאה מכך גם לשובע קצר טווח של 20 דק לערך. בעקבות עלית הסוכר המהירה בזרם הדם הגוף מפריש אינסולין מהלבלב בכמות גדולה על מנת להכניס את כל הסוכר לתאים ולאזן את רמות הסוכר בדם. חלק מהאינסולין שהופרש בכמות גדולה נשאר בזרם הדם ומשמש כהורמון רעב, לכן כאשר אוכלים עוגייה או פרי ברוב המקרים יש רצון לעוד ובסופו של דבר נגרם תהליך של אגירת שומן.
פחמימה פשוטה- פחמימה זו גורמת לעלייה מהירה של רמות הסוכר בדם ולאחר מכן לירידה חדה וכתוצאה מכך גם לשובע קצר טווח של 20 דק לערך. בעקבות עלית הסוכר המהירה בזרם הדם הגוף מפריש אינסולין מהלבלב בכמות גדולה על מנת להכניס את כל הסוכר לתאים ולאזן את רמות הסוכר בדם. חלק מהאינסולין שהופרש בכמות גדולה נשאר בזרם הדם ומשמש כהורמון רעב, לכן כאשר אוכלים עוגייה או פרי ברוב המקרים יש רצון לעוד ובסופו של דבר נגרם תהליך של אגירת שומן.