3 תשובות
הכל ישמר במידה ולא יעבור בישול יתר.
ראי את כל מוצרי הירקות הקפואים שיש בשוק.
שלום דנה !!
הערך התזונתי של הירקות שלנו גם ככה לא גבוהה מי יודע מה בגלל הגידול המזורז שלהם, הכימיקלים שבהם והאדמה המדוללת. ברגע שמנתקים את הפרי או הירק מהשיח שלו הוא מתחיל לאבד מהערך שלו. כשמכניסים אותו למקרר הוא מאבד עוד, בבישול כמובן וכך הלאה.
רצוי לאכול את הפירות והירקות כמה שיותר טריים, אם אין זמן ואין ברירה, זה אמנם נוח יותר, אבל בהחלט לא בריא יותר וזה בהחלט לא אותו הדבר. מזון קפוא הוא כמו חומר משמר. הקפאון שומר שזה לא יתקלקל אבל אין לו שום קשר לשמירת הערך התזונתי.
לסיכום אכלי כמה שיותר טרי וכדי להחזיר את הקטניות לחיים, הנביטי אותם לפני הבישול.
כל טוב שורי
ההקפאה אינה משנה כלום. כדאי לדעת שהערך התזונתי נהרס כבר בבישול באופן חלקי. בישול הורס ויטמנים כגון c ו e, וגם שוטף החוצה לא מעט ויטמין b (בגלל זה לא כדאי להשרות קטניות ובטח שלא להשתמש בסודה לשתייה לריכוך, ואני יודע שלרבים זו גזירה בלתי אפשרית אבל אני עונה לשאלה שנשאלה).
ההקפאה אינה פוגעת בשום צורה בערכים התזונתיים של מזון מבושל.
דנדוש