2 תשובות
יש לה מסתם בהתחלה ובסוף כדי שהחומציות שם לא תצא למקומות אחרים בגוף
1. מסתם בין הוושט לקיבה- מניעת חזרת המזון למעלה.
2. מסתם בין הקיבה לתריסריון- אגירת המזון וויסות מעבר המזון.
3. איבר שרירי בעלת קפלים בדפנות- עיכול מכאני של המזון.
4. התאים שבדופן הקיבה מייצרים ומפרישים אנזימים המפרקים את המזון. האנזים פפסין לדוגמה מפרק את החלבונים לחומצות אמינו.
5. חומציות הקיבה היא 2 בסולם ph- האנזימים בקיבה עובדים בצורה המיטבית במדד חומציות זה ובנוסף חומציות הקיבה מסייעת לנטרל פתוגנים שחדרו דרך הפה.