8 תשובות
קמח לא כשר לפסח.
שואל השאלה:
נו באמת
לחם כשר לפסח?
אנונימית
קמח מצה זה כביכול מה שכשר לפסח.
קמח מצה אם אתם אוכלים שרויה, או קמח תפו"א שרשום עליו שהוא כשר לפסח ויש לו הכשר..
האם השאלה היא, האם קמח כשר לפסח?

לא.

תאורטית, קמח הוא כשר לפסח (הוא בסך הכל גרגרי חיטה טחונים), אבל בפועל הוא לא כשר כי לצורך ההכנה שלו משתמשים במים, ולכן חלקו הפך חמץ.

ישנו קמח כשר לפסח, כזה שלא עבר טיפול במים, אבל אי אפשר להשיגו בחנויות. ממנו מכינים מצות. (אבל אין לבלבל אותו עם "קמח מצות", שהוא פשוט מצות טחונות)
הבהרות נוספות:

- גרגרי חיטה (או מיני דגן אחרים) אינם חמץ. הם מתחמצים רק זמן מה אחרי מגע עם מים (שחודרים דרך הקליפה).

- כתבתי שלצורך הכנת קמח משתמשים במים -- זה בימינו, ביצור מתועש. בעבר אני מניח שלא היו עושים זאת.

- כתבתי שקמח כשר לפסח (שלא עבר טיפול במים לצורך הכנתו) לרוב אי אפשר להשיג בחנויות בימינו, אבל לסבים ולסבתות שלנו כן היתה גישה לקמח כזה, והם היו מכינים ממנו מצות בעבודת יד -- ואגב, אלה היו מצות שלא היו "קשות" אלא גמישות. המצות של ימינו קשות כי זה מה שניתן לעשות בייצור תעשייתי.