3 תשובות
ph הוא מדד לחומציות ובסיסיות. הטווח שלו 0-14
נייטרלי (מים) הוא 7, כשהמספרים יורדים החומציות עולה בסולם לוגריתמי-כל ערך פי 10 מהבא אחריו, כך שph=1 הוא חומצי מאד, ולהפך-מעל 7 מדובר בחומרים בסיסיים.
נייטרלי (מים) הוא 7, כשהמספרים יורדים החומציות עולה בסולם לוגריתמי-כל ערך פי 10 מהבא אחריו, כך שph=1 הוא חומצי מאד, ולהפך-מעל 7 מדובר בחומרים בסיסיים.
ph הוא מדד ליחס בין יוני +h לבין יוני -oh בתמיסה מימית. מים (h2o) מתפרקים קבוע ליוני +h וליוני -oh, והיחס ביניהם נמצא בשיווי משקל. ב ph נייטרלי - 7 - היחס בין +h לבין -oh זהה. כאשר הph יורד, התמיסה נעשית חומצית והיחס בין +h לבין -oh משתנה לטובת +h. בתמיסה בסיסית יש יותר -oh מ +h.
כאשר מוספים יוני +h לתמיסה (למשל ע"י הוספת hcl - חומצה כלורית), ה ph יורד והתמיסה הופכת להיות חומצית יותר.
בופר הוא חומר שמטרתו היא לשמור על ph יציב כך שגם כאשר נוסיף יונים לתמיסה ה ph לא ישתנה.
לגבי דנטורציה - כיון שלא פירטת אני משער שכוונתך לדנטורציה של חלבונים. חלבונים יכולים לאבד את המבנה השלישוני שלהם ב ph לא מתאים, לכן מוסיפים בופר כדי למנוע שינוי ph שיגרום לשינוי מבני בחלבון.
נועם
כאשר מוספים יוני +h לתמיסה (למשל ע"י הוספת hcl - חומצה כלורית), ה ph יורד והתמיסה הופכת להיות חומצית יותר.
בופר הוא חומר שמטרתו היא לשמור על ph יציב כך שגם כאשר נוסיף יונים לתמיסה ה ph לא ישתנה.
לגבי דנטורציה - כיון שלא פירטת אני משער שכוונתך לדנטורציה של חלבונים. חלבונים יכולים לאבד את המבנה השלישוני שלהם ב ph לא מתאים, לכן מוסיפים בופר כדי למנוע שינוי ph שיגרום לשינוי מבני בחלבון.
נועם
שואל השאלה:
תודה לעונים עזרתם לי מאוד!:)
יש לי כמה שאלות..
1. מה זאת אומרת ph לא יציב?
2. מה זה מבנה שלישוני?
3. כשה-ph יורד הוא כבר אינו נייטרלי? אם כן אז מהו?
4. מה תפקיד ה-ph?
תודה לעונים עזרתם לי מאוד!:)
יש לי כמה שאלות..
1. מה זאת אומרת ph לא יציב?
2. מה זה מבנה שלישוני?
3. כשה-ph יורד הוא כבר אינו נייטרלי? אם כן אז מהו?
4. מה תפקיד ה-ph?
עמית