13 תשובות
לא
בערך.
J1
לא, את אוכלת ביצה.
אויש לא
ממש לא.
לא בדיוק אבל בערך
הביצה לא מופרית אז לא היה גדל אפרוח ככה או ככה. אם היו מפרים אותה אז כן.
בכל מקרה את אוכלת עוף אני מתארת לעצמי
לא, מה פתאום?
זה יכל להיות אפרוח אם היו מפרים אותה ודוגרים עליה, אבל אפשר לדעת אם הפרו אותה. אם שברת אותה ויש בפנים נקודת דם, זה יכל להיות אפרוח (אבל זה במילא כנראה איבד את הסיכויים להפוך לאפרוח בגלל התקופה שבה הביתה היתה בקירור וזה), וגם מומלץ לא לאכול אותן.
אם לא, אז את אוכלת משהו שבתכלס הוא דבר שהתרנגולת מייצרת באופן טבעי. אם את לא היית אוכלת את זה, היא היתה אוכלת את זה (נשבעת לך. יש לי תרנגולות ואנחנו נותנים להן את הקליפה חזרה לאכול בשביל סידן ולפעמים גם את הביצים עצמן אם אף אחד לא יאכל אותן מסיבה מסויימת (נגיד שברתי 2 לחביתה ואז אמא אמרה שהיא רוצה להכין ביצים קשות בכלל, אז היא תאמר לי לתת לתרנגולות את הביצים)). אבל נותנים להן מקורות סידן אחרים ומזונות אחרים שנותנים להן את מה שהן צריכות אז זה לא משנה.
את לא אוכלת אפרוח, סתם משהו שאם היו מפרים אותו זה היה אפרוח, אבל מיוצר באופן טבעי על ידי התרנגולת כל יום.
לא. הביצים שאת אוכלת זה ביצים לא מופרות. זה בעצם המחזור של התרנגולת- ביצה מגיעה מהמילה ביוץ (לא יודעת מה איתך, אני הייתי בשוק כששמעתי את זה בפעם הראשונה)
יש כלובי הרבעה מיוחדים שבהם נוצרים הביצים המופרות. כשהאפרוחים בוקעים משם עושים להם מיון גס: את האפרוחים הזכרים גורסים למוות בתוך בלנדרים ענקיים, רק בגלל שהם לא מטילים ביצים ואין מה לעשות איתם. ואת הנקבות מעבירים ללולים ענקיים שבו הן יחיו בכלוב עם עוד כמה תרנגולת, בלי יכולת לפרוש אפילו את הכנפיים. השטח של כל תרנגולת בתעשייה הוא דף איי 4. לאחר שנתיים מחשמלים את כל התרנגולות למוות... סליחה על החפירה
^ זאת אחת הסיבות שאנחנו מגדלים תרנגולות.
אז מה הטענה שלך? שזה בסדר לנצל אותן ולהתעלל בהן כרצוננו?