6 תשובות
כן, יש מלא דברים שעשירים ברזל..
אוכל עשיר בברזל
אבוקדו, טחינה, כוסמט.
אנונימי
אפשר אכול כבד, קטניות, פיצוחים לא קלויים, שקדים, אגוזים, שומשום מלא טחון, אבל להיות במעקב.
בשר, גמבה, יצים, עוף, דגים, ירקות עם עלים ירוקים, פירות מיובשים, דגנים מלאים או מועשרים, לחם ומיני מאפה
אגוזים וקטניות מיובשות, הם מקורות עשירים בברזל.
אגוזים וקטניות מיובשות, הם מקורות עשירים בברזל.
יש להגביר את צריכת הברזל מהמזון כשהמקור העיקרי לברזל הינו מוצרי בשר בקר, הודו, עוף ובמיוחד כבד עוף. אך יחד עם זאת, קיים מגוון רחב של מזונות שעשירים בברזל: עלים וירקות ירוקים כגון פטרוזיליה, כוסברה, תרד, אפונה ירוקה, כרישה, ברוקולי, אצות, טחינה גולמית משומשום מלא, שקדים, אגוזי מלך, דגנים מלאים כגון פסטה מקמח מלא, אורז מלא, קינואה, כוסמת, עדשים, פול, לוביה, שעועית, גרגירי חומוס מבושל, אפרסמון, משמשים מיובשים, צימוקים, שזיפים מיובשים, תאנים יבשות, רימון. רצוי כמובן להיוועץ באיש מקצוע על מנת להתאים תפריט תזונתי אישי שיענה על כל צרכי הגוף.
קישורים מצורפים:
באותו הנושא: