4 תשובות
לאחר הניתוק מהעץ/שיח, אין מעבר של חומרי מזון לפיתוח והבשלה ומרגע זה מתחיל תהליך הריקבון. אותו הדבר קורה בעבנייה, כאשר קונים עגבנייה ירוקה צבע האדום נוצר מתהליך של ריקבון ולא כמו שקורה לעגבנייה שבשיח שהצבע האדום שלה נובע מהפירוק חומרים אחרים.
אם הפרי עדיין בשלב של בוסר אז הוא לא יבשיל אלא יירקב. אם הפרי עבר את שלב הבוסר אז כמו שהוא יבשיל על העץ כך הוא יבשיל לאחר שהוא נקטף מהעץ ומה שצריך לעשות זה להמתין עד שיבשיל בצורה הטבעית
הסבר זה תופס לכל פרי ולא רק לפפאיה
ישנן פירות שמבשילים מהר יותר אם מניחים אותם ליד בננות בשלות (הבננות פולטות גז מסויים היוצר תהליך טבעי של הבחלה) יכול להיות שזה יעבוד גם עם פאפיה.
ניכר בתשובות של שני הראשונים שאינם מבינים בפפיה כלל.
החזק אותה עם פרי אחר והיא תבשיל לבטח.(יש לי עץ פפיה שכבר הניב למעלה מ1000! פירות ועדין מניב). ניתן גם להשתמש בפרי ירוק. לקלף אותו. לרסקו בפומפיה או בלנדר. להוסיף חומץ מלח ותבלינים-שום בעיקר. אחרי כמה ימים יתקבל סלט נהדר.
יואב