7 תשובות
שואל השאלה:
אבל זה אלכוהול, הוא לא אמור לקפואת
אבל זה אלכוהול, הוא לא אמור לקפואת
מי שם ויסקי במקפיא? לפי ידעתי רק וודקה שומרים במקפיא, אנחנו שומרים את הוויסקי בארון משקאות (מקום מוצל וקריר)
שואל השאלה:
אוקיי, לראשונה נתקל בתופעה זו. בדקך כלל עומדת אצלי וודקה שנים במקפעא וחא קופאת.
אוקיי, לראשונה נתקל בתופעה זו. בדקך כלל עומדת אצלי וודקה שנים במקפעא וחא קופאת.
שואל השאלה:
לא יודע מי שם במקפיא, אבל זרמתי עם זה
לא יודע מי שם במקפיא, אבל זרמתי עם זה
לא כל המשקאות האלכוהולים אותו דבר, למשל ינות אדומים צריך לשמור במקום מוצל וקריר שהם מונחים בשכיבה, ויסקי אותו דבר רק בלי שכיבה, וודקה או במקפיא או במקום מוצל וקריר (זה לפי העדפה שלך)
וגם כמובן יש דרך לשתות אותם ובאיזה כוסות ובאיזו כמות ואפילו איך להחזיק את הכוסות או את הבקבוקים במקרה של משקאות כמו בירות, בריזרים או סיידרים זה שיש בכל המשקאות הללו דבר משותף שזה אלכוהול לא אומר שהם דומים ואו זהים אחד לשני.
וגם כמובן יש דרך לשתות אותם ובאיזה כוסות ובאיזו כמות ואפילו איך להחזיק את הכוסות או את הבקבוקים במקרה של משקאות כמו בירות, בריזרים או סיידרים זה שיש בכל המשקאות הללו דבר משותף שזה אלכוהול לא אומר שהם דומים ואו זהים אחד לשני.
שואל השאלה:
בירות אני יודע שיכולות לקפוא. אבל על וויסקי? אף פעם לא האמנתי חח
בירות אני יודע שיכולות לקפוא. אבל על וויסקי? אף פעם לא האמנתי חח
כן, ויסקי יכול לקפוא.
המיתוס על כך שמשכאות אלכוהוליים לא קופאים מבוסס על העובדה כי נקודת הקיפאון שלהם נמוכה יותר מזו של מים טהורים.
"נקודת הקיפאון" היא הנקודה בה נוזל מסוים קופא. במים, הטמפרטורה הזאת היא 0 מעלות צלזיוס.
לכל חומר יש נקודת קיפאון או "נקודת התכה" בה הוא הופך למוצק (ולחלופין גם "טמפרטורת היתוך/רתיחה" בה הוא מתאדה).
כאשר חומר מסוים אינו טהור (כלומר מעורבות בו כמויות שונות של חומר זר, אחד או יותר), נקודת הקיפאון שלו משתנה - כלומר נדרשת טמפרטורה שונה כדי לגרום לו להגיע לנקודת הקיפאון שלו מזו שנדרשת כאשר החומר טהור.
משקאות אלכוהוליים הם תערובת של מים וחומרים שונים בשילוב עם "אתנול" (החומר האלכוהולי במשקאות משכרים).
נקודת הקיפאון של אתנול נקי היא - 114 (מינוס 114) מעלות צלזיוס.
כיוון שמשקאות האלכוהוליים הנפוצים מכילים בין 5 ל 40 אחוזי אלכוהול לערך, נקודת הקיפאון שלהם אמנם אינה נמוכה כמו זו של אתנול נקי, אך היא נמוכה מזו של מים נקיים.
מכיוון שרוב המקררים לא יורדים הרבה מתחת לאפס, לא סביר שמשקה בעל ריכוז אלכוהול גבוה יקפא במקרר, אולם במקררים מסוימים שמגיעים לרמות קירור גבוהות יותר, גם משקה כגון וויסקי או וודקה יכול לקפוא.
המיתוס על כך שמשכאות אלכוהוליים לא קופאים מבוסס על העובדה כי נקודת הקיפאון שלהם נמוכה יותר מזו של מים טהורים.
"נקודת הקיפאון" היא הנקודה בה נוזל מסוים קופא. במים, הטמפרטורה הזאת היא 0 מעלות צלזיוס.
לכל חומר יש נקודת קיפאון או "נקודת התכה" בה הוא הופך למוצק (ולחלופין גם "טמפרטורת היתוך/רתיחה" בה הוא מתאדה).
כאשר חומר מסוים אינו טהור (כלומר מעורבות בו כמויות שונות של חומר זר, אחד או יותר), נקודת הקיפאון שלו משתנה - כלומר נדרשת טמפרטורה שונה כדי לגרום לו להגיע לנקודת הקיפאון שלו מזו שנדרשת כאשר החומר טהור.
משקאות אלכוהוליים הם תערובת של מים וחומרים שונים בשילוב עם "אתנול" (החומר האלכוהולי במשקאות משכרים).
נקודת הקיפאון של אתנול נקי היא - 114 (מינוס 114) מעלות צלזיוס.
כיוון שמשקאות האלכוהוליים הנפוצים מכילים בין 5 ל 40 אחוזי אלכוהול לערך, נקודת הקיפאון שלהם אמנם אינה נמוכה כמו זו של אתנול נקי, אך היא נמוכה מזו של מים נקיים.
מכיוון שרוב המקררים לא יורדים הרבה מתחת לאפס, לא סביר שמשקה בעל ריכוז אלכוהול גבוה יקפא במקרר, אולם במקררים מסוימים שמגיעים לרמות קירור גבוהות יותר, גם משקה כגון וויסקי או וודקה יכול לקפוא.
קישורים מצורפים:
באותו הנושא: