5 תשובות
אף פעם לא אכלתי (כןכן) אבל הנה מתכון
תכיני סתם פסטה בסיר (מים חמים עם כף שמן וקצת מלח, כשהמים מבעבעים תכניסי את הפסטה)
ושימי סיר נפרד ובתוכו תשימי קוביית חמאה, כשהחמאה נמסה תוסיפי כף/שתיים של קמח ותערבבי עד שזה יהפוך לאחיד, תוסיפי כוס וחצי של חלב ותערבבי,
תוסיפי תערובת גבינות שאת אוהבת ושוב תערבבי.
כשהפסטה מוכנה תסנני אותה ושימי אותה בתוך סיר הגבינה, תערבבי, תתבלני, ובתאבון.
אם יש תוספות שאת אוהבת פשוט תוסיפי.
ממש טעים
לא יודעת מה איתכם אבל אני קראתי בן אנד גריס
רכיבים לפשטידה:
פסטה - 1 חבילה (כל צורה שתרצו, 500 גר')
חמאה - 8 כפות
קמח - כוס + 2 כפות
חלב - 5 כוסות
גבינת צ'דר - כ- 5 כוסות (מגורדת, 680 גר')
גבינה צהובה - כ- 9 פרוסות (220 גר')
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנה לפשטידה:
בשלו את הפסטה לפי ההוראות בגב האריזה, סננו והניחו בצד.
המיסו את החמאה בסיר מעל חום בינוני.
פזרו את הקמח לתוך הסיר וערבבו אותו במשך 1-2 דקות.
צקו באטיות את החלב לתוך הסיר וערבבו עד לקבלת מרקם משחתי דביק מעט (המשיכו לערבב כדי שהחלב לא יידבק לתחתית או יישרף).הוסיפו את הגבינה בשלבים (חופן כל פעם), ערבבו היטב לאחר כל הוספה. אל תוסיפו עוד חופן עד שחופן הגבינה הקודם לא נמס לחלוטין והתאחד עם הבלילה.
הוסיפו את הפסטה המיובשת לבלילת הגבינה וערבבו יחד.
העבירו את תכולת הסיר לתבנית מלבנית 25x35 או עגולה משומנת קלות ואפו בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-15-20 דקות. הוציאו והגישו חם.