12 תשובות
חשבתי על זה תמיד זה מה זה מוזר
כי כימיה ופיזיקה
סתם
לא יודעת
בדיוק חשבתי על זה לפני יומיים
אנונימי
וואלה עלית על משהו
זה לא מדויק כי יש מלא דברים שנאפים ונהיים גם כן מוצק
מה ששונה בביצה לדעתי ודברים שנאפים שיש להם מסגרת שהחום כלוא בה וזה יוצר אפקט אחר בניגוד לפתוח לאויר ששם הדברים יותר מתפשטים
שואל השאלה:
תודה שעניתם יא חמודים
אנונימית
הרתיחה בעצם גורמת לביצה להיות נוקשית.
יש דברים שאם את מרתיחה אותם, החומר משנה את הצורה שלו ונעשה במצב צבירה שונה.
כמו שavl אמרה, שינוי במבנה החלבוני של הביצה.
גם השיער בהחלקה עובר את אותו תהליך.
זה לא קשור למצב צבירה... זה שינוי כימי ולא פיזי.
אנונימית
חלבונים באופן כללי עוברים דנטורציה בתנאים קיצוניים כמו טמפרטורה מאוד גבוהה או מאוד נמוכה. זה שינוי כימי ולא פיזי, זה לא שהביצה עוברת מצבי צבירה. היא לא רק חומר אחד אלא שילוב של חומרים ובייחוד חלבונים לכן היא מתקשה בזמן חימום
סליחה לא שינוי כימי
שינוי במבנה של החלבון
באותו הנושא: