3 תשובות
מרכיבים:
6 תפוחי אדמה בינוניים (בערך קילו)
שמנת לבישול
חצי כוס חלב
50 ג' גבינת עמק
50 גבינת פרמזן
כפית שום כתוש
חצי כפית פטרוזיליה מיובשת
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
6 תפוחי אדמה בינוניים (בערך קילו)
שמנת לבישול
חצי כוס חלב
50 ג' גבינת עמק
50 גבינת פרמזן
כפית שום כתוש
חצי כפית פטרוזיליה מיובשת
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לפרוס את תפוחי האדמה לפרוסות דקות (מנדולינה), לחלוט כ 4 5 דקות ולסנן. לסדר ברעפים חופפים אחד ליד השני.
2. במחבת חמה לשים שום שמנת חלב תבלינים וגבינה לבשל עד שהגבינה נמסה זה לוקח דקותיים ולהוריד מהאש ולצקת על התפוחי אדמה.
3. לחמם מראש את התנור כ 10 דקות ל180 מעלות לאפות את תפוחי האדמה כ 45, אח"כ להרים לחלק העליון של התנור עד שמזהיב בערך 15 דקות.
1. לפרוס את תפוחי האדמה לפרוסות דקות (מנדולינה), לחלוט כ 4 5 דקות ולסנן. לסדר ברעפים חופפים אחד ליד השני.
2. במחבת חמה לשים שום שמנת חלב תבלינים וגבינה לבשל עד שהגבינה נמסה זה לוקח דקותיים ולהוריד מהאש ולצקת על התפוחי אדמה.
3. לחמם מראש את התנור כ 10 דקות ל180 מעלות לאפות את תפוחי האדמה כ 45, אח"כ להרים לחלק העליון של התנור עד שמזהיב בערך 15 דקות.
את מבשלת את התפו"א בסיר, עד שהם מתרככים.
אחכ את מפעילה את התנור ומתחילה לחתוך את התפו"א, תוסיפי שמנת וגבינה צהובה ותבלינים וכו' עד שזה הגבינה נמסה (כי התפוא כבר מוכן).
אחכ את מפעילה את התנור ומתחילה לחתוך את התפו"א, תוסיפי שמנת וגבינה צהובה ותבלינים וכו' עד שזה הגבינה נמסה (כי התפוא כבר מוכן).