6 תשובות
יואו את אוהבת רוזלך!
ושניה אני שולחת לך מתכון
שואל השאלה:
מתה על רוזלך!!! קודם כל תודה, ואת יודעת כמה זמן זה לוקח?
אנונימית
כל תהליך ההכנה?
מקסימום חצי שעה
שואל השאלה:
אם אני לא רוצה כמויות כאלו מה לעשות?
אנונימית
תחלקי את המצרכים לחצי..
רכיבים לרוזלך:
קמח לבן - 4 כוסות (+ 1 כוס לקימוח)
מים - 1 כוסות
חומץ - 1 כפיות
מלח - כפית
שמרים יבשים - 1 כפית (גדושה)
שמן זית - 1 כפות
ממרח נוטלה - 1 קופסה
אופן הכנה לרוזלך:
נפו את הקמח והכניסו אותו אל קערת המיקסר.
הוסיפו לקערה מים, שמרים, חומץ ושמן זית, והתחילו ללוש במשך כ-6 דקות.
הוסיפו לקערה את המלח ולושו עוד כ-4-5 דקות עד להיווצרות בצק אחיד וגמיש. כסו את הקערה במגבת והניחו לתפיחה עד להכפלת נפח הבצק.
חלקו את הבצק ל-5-6 כדורים שווים בגודלם.
קחו כדור אחד, פדרו את משטח העבודה במעט קמח ורדדו את הכדור על המשטח ליצירת עלה מלבני דק.
מירחו על היריעה מעט ממרח נוטלה, גלגלו אותו לרולדה וחיתכו לעובי של 3-4 ס"מ. חיזרו על פעולה זו עם כל כדורי הבצק הנותרים. חתכו את הרולדה לחתיכות בעובי הרצוי
חממו תנור .220 מעלות.
סדרו את הרוזלך על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואפו במשך 6-8 דקות עד להזהבה קלה.
ביזקו מעט אבקת סוכר או הגישו את הרוזלך כמות שהן