14 תשובות
נכון
בוא תדרך עליי עוד קצת
טעים

סתם אני שומרת :(
מאשרת ומחזקת
לא מבינה מה כיף בזה
אני שומרת כשרות מאמינה ועושה עוד כמה מצוות ומאושרת רצח מהחיים
וכמובן לא שוכחת להודות לו כל יום
שואל השאלה:
אני גם יהודי ושומר מצוות, רק לא אוכל כשר. תאמיני לי שאני מודה לה' מלא
כל אחד והדרך שלו להאמין
שואל השאלה:
נכון
נכון.
לא מבין איך אנשים שורדים עם אוכל כשר, זוועה
כשרות זה אתגר רציני, וזו בעצם הדרך של השת לרסן את הרצונות והתאוות. ולתת לאדם הזדמנות לבדוק אם הוא מצליח להתאפק בלי לאכול כלל מה שהוא רוצה. היכולת לשמור כשרות, מקבילה ליכולת האישית של האדם לרסן את עצמו. ולכן השמחה הלא ברורה של לא לשמור כשר, היא השמחה להיות נטולת רסן. אני יכולה להבין את השמחה להיות חופשיה לאכול שרצים. אבל במקביל מאוד מעריכה את מי שמצליח לרסן את עצמו על בסיס קבוע ולאכול כשר. זה אתגר לא פשוט. אנשים חזקים
אגב ג'ף, לרונרדו פלאזה ירושלים האוכל הכי טעים שאכלת בחיים, שף חיים קדוש כשר למהדרין. זה הכל עניין של כישרון אישי. ממש לא קשור לכשרות. לא חייבים שומן חזיר בכל ארוחה חחח
אם כך היה יכול להיות יותר טעים ללא כשרות (;

קשה להביא את הכשרון שלך לידי ביטוי מלא כשיש לך אינספור הגבלות ואיסורים.
כמו שהקולנוענים האמריקאים היו מאוד כישרוניים ויצרו קלאסיקות גם בשנות ה40 וה50, בשיא הצנזורה (קוד הייז). אבל אחרי ביטולה ב67 ותחילת עידן של חופש יצירתי שלא היה כמוהו מעולם בהוליווד, בו שום צנזורה לא הייתה לרוב, נוצרו יצירות הטובות ביותר של הקולנוע האמריקאי ופסגות קולנוע עולמי.
כך שחיים קדוש יכל לעשות את האוכל שלו אפילו יותר טוב אם הוא היה חסר מגבלות.

שומן חזיר אמנם לא צריך בכל ארוחה אבל צריך ברובן (;
אני מאוד מתעניין בבישול יורוצנטרי כך שאני כנראה מוטה מראש (למרות שתכלס גם באסיה, מלבד רוב המזרח התיכון, משתמשים בחזיר כמעט בהכל ממה שהבנתי) אבל חזיר זה הבסיס של הבסיס.
נתחיל מזה שעד לפני 200 שנה בערך לאדם הממוצע לא הייתה הפריבילגיה לאכול בשר עוף \ דגים \ בקר \ כבש בתדירות גבוהה (למרות שעוף כן נאכל יותר משתי הבהמות שהזכרתי).
עופות שימשו לביציהם קודם כל, פרות לחלב ושוורים לעבודת האדמה, כבשים לצמרן וחלבן.. בנוסף, לא היו שיטות שאפשרו שימור והעברת דגים ופירות ים ובשל כך הם נאכלו רק באזורי חופים ונהרות.
לכן אם היית שוחט כבש, בקר או עוף הייתה לך בעיה בטווח הארוך.. כך שמי שאכל בקר היה ממעמד האצולה, אנשים ממוצעים אכלו בקר רק כאשר הוא היה מאוד זקן ולא יכל לשמש באופן קבוע יותר וגם אז רובו הלך למוצרי שרקוטרי כלשהם.
לעומת זאת חזיר גודל אלפי שנים *רק* בשביל בשרו.
החזיר מאוד חסכוני לעומת בקר וצאן, גם בשטח, גם במזון, גם פחות בררן (ובפחות אני מתכוון שחזירים יכולים לאכול הכל. כולל עצמות ושאריות) והתוצאה היא שחזיר היה הבשר העיקרי שעלה על שולחנם של תושבי אירופה (וכנראה גם מזרח אסיה אבל מפחד להתחייב כי אני בור ועם הארץ בקשר למטבח האסייתי)
התוצאה של היותו הבשר העיקרי היא שכמעט כל מתכון אירופאי (וגם של מדינות בהן היה קולוניאליזם אירופאי ובפרט במקומות בהם התיישבו אירופאים) מערב חזיר בצורה כזו או אחרת.

רק לשם דוגמה - גולאש אמיתי מכינים בציר חזיר או מוסיפים למרק עצם חזיר, לעיתים אפילו חלק או כל הבשר שבו הוא בשר חזיר ותמיד הבשר המשמש לגולאש מטוגן בבייקון.
מוצרים המערבים ג'לטין מופקים מחזיר במקור, באירופה הג'לטין מיוצר מרגלי חזיר ולא מאדרות דגים, משום שהוא איכותי יותר.
פאי שוקולד אמיתי עושים עם שומן חזיר מזוקק בבצק, פנקייקים במקור מטגנים בשומן חזיר מזוקק גם כן.
לא מזמן חיפשתי מתכוני קטניות באיטלקית, בכמעט כל המתכונים שראיתי הקטניות טוגנו בפצ'נטה - הבייקון האיטלקי המסורתי.
בולונז, קיש לורן וביף בורגניון? בלי בייקון זה ממש, אבל ממש, לא זה. הבדל של שמיים וארץ.
אני יכול להמשיך חח.. ועדיין לא הזכרתי מנות חזיר קלאסיות כמו פולד פורק, פורקטה, אלף ואחד השימושים של פרושוטו אצל האיטלקים..

אז ברור שלא חייבים, יש תחליפים (שכשאני קורא מתכונים בעברית למנות אירופאיות אני מתחלחל מהם ומהטבח שהם עשו למתכון המקורי, אך גם מהם יוצא משהו אכיל) אבל זה באמת משהו מאוד משמעותי.
מה גם שאני לא נוגע בבשר אדום אבל אני מנסה כרגע לאכול כמה שיותר בשר וכמה שפחות פחמימות כך שבלי חזיר לא הייתי מצליח בכך.. אגב, גם המחיר של חלקי חזיר הוא לרוב רבע עד חצי מהמחיר של החלק המקביל באדום ובחלקים פחות יוקרתיים של חזיר זה גם יכול להגיע לעשירית(!) ומטה מהמחיר באדום (למשל קילו פילה חזיר יעלה לך 60 - 70 שקל, קילו פילה בקר או עגל נע בין 250 ליותר מ300 לקילו, ראש חזיר שלם כולל הלשון, המוח ושקדי הרוק , ששוקל משהו כמו 5 - 6 קילו עולה לרוב 20 - 30 שקל לכולו..)

נב - סליחה על הגלישה והחפירה חח..
ג'ף יקר הבקיאות שלך בהחלט מרשימה, אבל אתה יודע כמוני ששומן חזיר מפיקים מכלל חלקי החזיר והוא שומן נחות ורווי בכולסטרול שיוצר פקקים יפים בעורקים. הבחירות שלך הן הבחירות שלך, אני רק אמרתי שחשוב לרחוש כבוד למי שיודע להתאפק למרות שהוא יודע שכנראה שזה טעים ועשיין בוחר שלא לאכול מטעמיו. בעידן שבו הרצון הוא לספק את כל הצרכים מיד מהר ואתמול, ריסון הוא מילה חשובה. בריאות ושנה טובה