3 תשובות
עוגת מיקרו
לחמניות ביס
עוגיות חמאה
הם דיי פשוטים
לחמניות ביס
עוגיות חמאה
הם דיי פשוטים
יש ספר של שולה מודן : " בישולה " - כל דבר ב10-15 דק' , לא רק אפיה , גם בישול.
מומלץ.
מומלץ.
הנה מתכון קל של בישולה, לפשטידת תירס :
פשטידת תירס של בישולה.
1 קופסת תירס, מסונן
1 כוס חלב
3 ביצים טרופות
3 כפות שמן קנולה
4-3 כפות קמח תופח
3-4 כפות גבינה צהובה מגורדת . ( אני מעדיפה פרמזן , או גאודה ). לפזר את הגבינה הצהובה רק בסןף, מעל כל הבלילה.
מלח ופלפל.
( אני מוסיפה גם חתיכות גבינה צפתית , ולפעמים גם חתיכות זיתים ירוקים ללא החרצן ).
אופן ההכנה:
לערבב את הקמח, אבקת האפיה והחלב ולהוסיף את שאר המרכיבים.בסוף לפזר מעל את הגבינה הצהובה .
לאפות בתבנית פיירקס בחום בינוני, אין צורך לשמן את התבנית. אם את אופה בתבנית חד פעמית , מירחי על התבנית מעט מרגרינה או חמאה לשימון. שימי בתנור , ולאחר כחצי שעה , בידקי עם קיסם שתנעצי באמצע הפשטידה. אם הוא יוצא יבש, סימן שהפשטידה מוכנה . אם רטוב, השאירי עוד 10 דק' , ובידקי שוב.
הגבינה הצהובה מעל, יוצרת מראה שחום ויפה לפשטידה. היא ממש טעימה .
פשטידת תירס של בישולה.
1 קופסת תירס, מסונן
1 כוס חלב
3 ביצים טרופות
3 כפות שמן קנולה
4-3 כפות קמח תופח
3-4 כפות גבינה צהובה מגורדת . ( אני מעדיפה פרמזן , או גאודה ). לפזר את הגבינה הצהובה רק בסןף, מעל כל הבלילה.
מלח ופלפל.
( אני מוסיפה גם חתיכות גבינה צפתית , ולפעמים גם חתיכות זיתים ירוקים ללא החרצן ).
אופן ההכנה:
לערבב את הקמח, אבקת האפיה והחלב ולהוסיף את שאר המרכיבים.בסוף לפזר מעל את הגבינה הצהובה .
לאפות בתבנית פיירקס בחום בינוני, אין צורך לשמן את התבנית. אם את אופה בתבנית חד פעמית , מירחי על התבנית מעט מרגרינה או חמאה לשימון. שימי בתנור , ולאחר כחצי שעה , בידקי עם קיסם שתנעצי באמצע הפשטידה. אם הוא יוצא יבש, סימן שהפשטידה מוכנה . אם רטוב, השאירי עוד 10 דק' , ובידקי שוב.
הגבינה הצהובה מעל, יוצרת מראה שחום ויפה לפשטידה. היא ממש טעימה .
באותו הנושא: