14 תשובות
מה המתכון שלך? אני אכין לי עכשיו
אנונימית
זה לא מסוכן זה בסדר גמור
M.C
זה לא מסוכן פשוט לא בריא ומשמין
אם את לא כל יום כל היום אוכלת וחושבת על זה זה לא התמכרות
אם בא לך תכתבי את מתכון אני אנסה אותו
שואל השאלה:
המרכיבים (4 מנות יפות):
קופסה של פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
קופסה של פטריות פורטובלו חתוכות לששה או שמונה חלקים
500 מ"ל שמנת 32%-38%
בצל גדול קצוץ
75 גרם חמאה
מלח גס
פלפל גרוס
קורט מוסקט
500 גרם ספגטי/ספגטיני/טליאטלה
50 גרם פרמזן להגשה
6 ליטר מים רותחים

כלים:
סיר 6 ליטר עמוק
קרש חיתוך
סכין חיתוך
מסננת פסטה
מחבת גדולה עמוקה יחסית
כף עץ
קערת ערבוב גדולה

אופן ההכנה:

1. מרתיחים את המים בסיר הגדול. מוסיפים כפית מלח ואת הפסטה, ומבשלים לפי הנחיות היצרן.

2. מתחילים להכין את הרוטב: ממיסים את החמאה במחבת על אש בינונית, מוסיפים את הבצל ומאדים עד שנהיה שקוף.

3. מוסיפים את הפטריות ומאדים עד שהן מתרככות אבל לא מתקווצ'צ'ות. מוסיפים שתי כפות ממי הבישול של הפסטה ומערבבים בעדינות.

4. מוסיפים את השמנת ומערבבים בעדינות עד רתיחה.

5. מוסיפים מלח, פלפל ואגוז מוסקט, מערבבים ומורידים מהאש. מוסיפים כרבע כוס ממי הבישול ומערבבים.

6. שוטפים את הפסטה במים קרים, מעבירים לקערת ערבוב גדולה, יוצקים את הרוטב עם הפטריות ומערבבים בעדינות. מחלקים לקערות, מפזרים פרמזן ומגישים.
חייב אגוז מוסקט?
ואפשר סוג אחד של פטריות משימורים?
מה הכוונה בשמנת?
חובה פרמזן?
אנונימית
אני אנסה את זה היום או מחר ואגיד לך איך יצא
זה נשמע טעיםם
שואל השאלה:
א. לא חייב אגוז מוסקט אתם יכולים כול סוג אגוז זה לא משנה איזה.
ב.אפשר כול סוג אחר של פטריות בקופסת שימורים אבל עדיף פטריות שמפיניון כי הן יותר עסיסיות וזה יוצא יותר טעים ביחד עם הרוטב.
ג. השמנת הזאת נקראת שמנת מתוקה יש שמנת מתוקה 32% ויש שמנת מתוקה 38%.
ד. לא חייב גבינת פרמזן פשוט זה מוסיף טעם למי שאוהב פסטה עם איזה שהוא רוטב עם גבינה כמוני אז רשמתי למי שרוצה יכול גם גבינת פרמזן לשים זה מוסיף טעם.
מקווה שעזרתי :)
תודה בר!
שואל השאלה:
וכן אפשר גם סוג אחד של פטריות
ממש תודה על המתכון
שואל השאלה:
בבקשה תמיד שמחה לעזור! :)
כדאי אגוז מוסקט זה נותן טעם נהדר
שואל השאלה:
כן ממש כדאי אני ממש ממליצה עליו וכן אני בת 14 שאוהבת נורא לבשל כבר בגיל כזה חחח