6 תשובות
אבקת שום או כל תבלין אחר נהפכים לגושים בגלל לחות!
פשוט לרסק את האבקה שוב, תפתור את הבעיה!
פשוט לרסק את האבקה שוב, תפתור את הבעיה!
שלמה
לקצוץ את זה עם סכין והכל יסתדר
האבקה הפכה לגוש מכיוון שספגה לחות.
ניתן לטחון במטחנת קפה, או לקצוץ במעבד מזון.
ניתן לטחון במטחנת קפה, או לקצוץ במעבד מזון.
לדעתי קחי שקית ניילון תכניסי אותם פנימה ופשוט עם פטיש תשברי תכטשי
שלום רב,
אבקת השום ספגה לחות ואם הגיעה למצב של גוש זה בצורה חד משמעית לא קורה תוך כמה ימים!
אפשר להציע דרכים להשיב עטרה ליושנה, לטחון במכונת קפה, לקצוץ בסכין, להניח בשקית ניילון ולדפוק בפטיש עץ... הכול יעשה את הפעולה שלהפכה לאבקה אבל... זה לא יחזיר את הארומה שאמורה להיות באבקה, זו תהיה אבקה טפלה חסרת כל ערך ואיכות מבחינה תזונתית ובכלל יתכן שאף מזיקה ורעילה.
במקום זאת לאלה שעצלים בקילוף יש לרכוש במרכולים קוביות שום כתוש מוקפאים, או קופסאות בכמות גדולה יותר שנשמרות במקרר עד 4-5 חודשים.
ובכל זאת השיטות הטבעיות בהן אני נוהגת הן:
לקלף כמות גדולה של שיני שום, לקטוש ולהניח בשקית ניילון, לגלגל לגליל דק, כך שבעת הצורך פורסים פרוסה בכמות הרצויה. בשימוש בסלט טרי ממתינים שתפשיר הפרוסה ובבישול פשוט לזרוק פנימה לסיר ולבחוש לאחר מספר דקות.
דרך נוספת, לקלף כמות נדיבה של שיני שום, לקצוץ דק ולהניח בצנצנת מלאה בשמן זית מכבישה קרה ולהוסיף עוד 1 כף שמן שומשום מהווה גיבוי נגד התחמצנות.
העיקר שאם רוצים להיות בריאים צריך לאכול בריא הגוף כפי שהמכונית זקוקה לדלק על אמת כך הגוף זקוק למזון על אמת:)
אורפז ליאורה, ph.d ברפואה טבעית
www.sodot-orpaz.co.il 050-8643374
אבקת השום ספגה לחות ואם הגיעה למצב של גוש זה בצורה חד משמעית לא קורה תוך כמה ימים!
אפשר להציע דרכים להשיב עטרה ליושנה, לטחון במכונת קפה, לקצוץ בסכין, להניח בשקית ניילון ולדפוק בפטיש עץ... הכול יעשה את הפעולה שלהפכה לאבקה אבל... זה לא יחזיר את הארומה שאמורה להיות באבקה, זו תהיה אבקה טפלה חסרת כל ערך ואיכות מבחינה תזונתית ובכלל יתכן שאף מזיקה ורעילה.
במקום זאת לאלה שעצלים בקילוף יש לרכוש במרכולים קוביות שום כתוש מוקפאים, או קופסאות בכמות גדולה יותר שנשמרות במקרר עד 4-5 חודשים.
ובכל זאת השיטות הטבעיות בהן אני נוהגת הן:
לקלף כמות גדולה של שיני שום, לקטוש ולהניח בשקית ניילון, לגלגל לגליל דק, כך שבעת הצורך פורסים פרוסה בכמות הרצויה. בשימוש בסלט טרי ממתינים שתפשיר הפרוסה ובבישול פשוט לזרוק פנימה לסיר ולבחוש לאחר מספר דקות.
דרך נוספת, לקלף כמות נדיבה של שיני שום, לקצוץ דק ולהניח בצנצנת מלאה בשמן זית מכבישה קרה ולהוסיף עוד 1 כף שמן שומשום מהווה גיבוי נגד התחמצנות.
העיקר שאם רוצים להיות בריאים צריך לאכול בריא הגוף כפי שהמכונית זקוקה לדלק על אמת כך הגוף זקוק למזון על אמת:)
אורפז ליאורה, ph.d ברפואה טבעית
www.sodot-orpaz.co.il 050-8643374
הכל נכון
אבל שיש לחות הטריות אבדה! והטעם כבר לא של שום.
1. תמיד לאחר הפתיחה, לסגור היטב ולאטום עם ניילון.
2. אחרי 3 חודשים לזרוק
3. להשתמש בשום כתוש או טרי.
4. והנה הטיפ... שימי כמה גרגירי עדשים או אורז וזה לכמעט הנצח.
רן
אבל שיש לחות הטריות אבדה! והטעם כבר לא של שום.
1. תמיד לאחר הפתיחה, לסגור היטב ולאטום עם ניילון.
2. אחרי 3 חודשים לזרוק
3. להשתמש בשום כתוש או טרי.
4. והנה הטיפ... שימי כמה גרגירי עדשים או אורז וזה לכמעט הנצח.
רן
באותו הנושא: