4 תשובות
אז ככה, בננה זה פרי, שכידוע בפירות יש המון סיבים. סיבים עוזרים לעיכול כמובן. בננה בשלה צהובה עם כתמים חומים לא אמורה לגרום לעצירות. בננה לא מספיק בשלה/ירוקה עשירה בעמילן, 80%. עמילן לא מתפרק במעי הדק ועובר ישר למעי הגס ולכן מזרז את פעולות העיכול.
בננה לא גורמת לעצירות וזה סתם מיתוס.
בננה לא גורמת לעצירות וזה סתם מיתוס.
שואל השאלה:
לתגובה האחרונה-עכשיו קראתי על זה ואני אעתיק מה שכתבו: סיבים עוזרים לתנועת מעיים תקינה, בננות הן עשירות בסיבים, לכן במצב שהעצירות נגרמת כתוצאה מחוסר בסיבים הן בהחלט יכולות להקל על עצירות, כמובן שיש עוד סוגי רבים של פירות שמכילים סיבים ואין צורך להסתפק רק בבננות, לדוגמא: תפוחי עץ, תפוזים וקיווי.
בננות מכילות מרכיב המזוהה כפקטין, והוא מקור הסיבים בבננות.
אכילת בננה בודדה מספקת יותר מ-15% מצריכת הסיבים היומית המומלצת.
הבשלות של הבננה תקבע האם היא תגרום לעצירות או לא.
האשלגן בבננה בשלה עוזר להקל על שלשול שכן הוא מחליף את הצורך במתן אלקטרוליטים.
פרוקטואוליגוסכריד נמצא גם הוא בבננות; אנזים זה עוזר לעיכול הטבעי ומונע תסיסה של הבננה במערכת העיכול; ואף מונע עצירות במקרים מסוימים.
בננה לא בשלה גורמת לעצירות
כאשר אוכלים בננות לא בשלות לא רק שהטעם שלהם מר יותר בגלל הטאנינים זה יכול לגרום לעצירות. לגוף הרבה יותר קשה לעכל את הבננה הלא בשלה; מכיוון שבננות אלו הן יותר קשות לעיכול, הן עלולות לגרום לחסימה במעי. בננות אלה גם מלאות בעמילן, אשר גם יכול לתרום לעצירות.
לתגובה האחרונה-עכשיו קראתי על זה ואני אעתיק מה שכתבו: סיבים עוזרים לתנועת מעיים תקינה, בננות הן עשירות בסיבים, לכן במצב שהעצירות נגרמת כתוצאה מחוסר בסיבים הן בהחלט יכולות להקל על עצירות, כמובן שיש עוד סוגי רבים של פירות שמכילים סיבים ואין צורך להסתפק רק בבננות, לדוגמא: תפוחי עץ, תפוזים וקיווי.
בננות מכילות מרכיב המזוהה כפקטין, והוא מקור הסיבים בבננות.
אכילת בננה בודדה מספקת יותר מ-15% מצריכת הסיבים היומית המומלצת.
הבשלות של הבננה תקבע האם היא תגרום לעצירות או לא.
האשלגן בבננה בשלה עוזר להקל על שלשול שכן הוא מחליף את הצורך במתן אלקטרוליטים.
פרוקטואוליגוסכריד נמצא גם הוא בבננות; אנזים זה עוזר לעיכול הטבעי ומונע תסיסה של הבננה במערכת העיכול; ואף מונע עצירות במקרים מסוימים.
בננה לא בשלה גורמת לעצירות
כאשר אוכלים בננות לא בשלות לא רק שהטעם שלהם מר יותר בגלל הטאנינים זה יכול לגרום לעצירות. לגוף הרבה יותר קשה לעכל את הבננה הלא בשלה; מכיוון שבננות אלו הן יותר קשות לעיכול, הן עלולות לגרום לחסימה במעי. בננות אלה גם מלאות בעמילן, אשר גם יכול לתרום לעצירות.
אנונימית
שואל השאלה:
אז לפי מה שכתבת בסוף- בננה לא בשלה- לא מזרזת את פעולת העיכול, אלא להפך מאטה אותו וגורמת לעצירות.
אז לפי מה שכתבת בסוף- בננה לא בשלה- לא מזרזת את פעולת העיכול, אלא להפך מאטה אותו וגורמת לעצירות.
אנונימית
לא כל דבר שאת קוראת באינטרנט הוא אמיתי. הנה:
לעמילן עמיד יש תכונות תזונתיות דומות לאלו של סיבים אותם הזכרנו קודם לכן. העמילן העמיד מתוכנן כך שהוא חומק מפעילות העיקול המתבצעת במעי הדק ומגיע ישירות למעי הגס, ושם הוא משמש כמזון לחיידקים (הידידותיים) המצויים במעי הגס.
הזנת החיידקים והבקטריות שבמעי הגס היא דבר טוב, שכן הם מפיקים חומרים העוזרים לגוף בתהליך העיכול וחילוף החומרים. למה סיפרנו לכם את זה? משום שכל בננה שטרם הרקיבה מורכבת מבערך 80% של עמילן עמיד. ככל שהבננה ירוקה יותר כך כמות העמילן העמיד שהיא מכילה גדולה יותר.
מסקנה: לאנשים שסובלים מעצירות מומלץ לאכול בננות (שטרם נרקבו), כאשר מצויה בהן הכמות הגדולה ביותר של עמילן עמיד, חומר אשר אמור לסייע לגוף בתהליכי העיכול ובטיפול בעצירות.
זאת ועוד, מחקר שנערך בנושא מצא כי עמילן עמיד שהופק מבננות וניתן לעכברים שסבלו מעצירות האיץ את קצב היציאות של העכברים דרך המעיים.
לעמילן עמיד יש תכונות תזונתיות דומות לאלו של סיבים אותם הזכרנו קודם לכן. העמילן העמיד מתוכנן כך שהוא חומק מפעילות העיקול המתבצעת במעי הדק ומגיע ישירות למעי הגס, ושם הוא משמש כמזון לחיידקים (הידידותיים) המצויים במעי הגס.
הזנת החיידקים והבקטריות שבמעי הגס היא דבר טוב, שכן הם מפיקים חומרים העוזרים לגוף בתהליך העיכול וחילוף החומרים. למה סיפרנו לכם את זה? משום שכל בננה שטרם הרקיבה מורכבת מבערך 80% של עמילן עמיד. ככל שהבננה ירוקה יותר כך כמות העמילן העמיד שהיא מכילה גדולה יותר.
מסקנה: לאנשים שסובלים מעצירות מומלץ לאכול בננות (שטרם נרקבו), כאשר מצויה בהן הכמות הגדולה ביותר של עמילן עמיד, חומר אשר אמור לסייע לגוף בתהליכי העיכול ובטיפול בעצירות.
זאת ועוד, מחקר שנערך בנושא מצא כי עמילן עמיד שהופק מבננות וניתן לעכברים שסבלו מעצירות האיץ את קצב היציאות של העכברים דרך המעיים.