6 תשובות
לא
זה מאכל יהודי בכללי יש קצת שינויים בכל עדה
יש מלא גרסאות של חמין, יש עיראקי, יש ספרדי...
שואל השאלה:
אה הבנתי תודה רבה
כמו שאמרו מעליי לא בהכרח שזה של עיראקים יכול להיות עוד עדות
חמין זה שם גנרי למשפחת מאכלים יהודיים מורכבים מבשר, קטניות, דגנים, ביצים וכו' (חמין יכול להכיל חלק מהמרכיבים ויכול להכין את כולם ואף עוד, אלו הכי נפוצים פשוט)
חמין נוצר מהצורך הבסיסי בשני דברים:
1 - חומרי גלם זולים לארוחה גדולה, מכיוון שרוב היהודים היו עניים (וחומרי גלם זולים לרוב מתאימים בעיקר או רק לבישול ארוך, גם ב1018 וגם ב2018)
2 - ארוחה חמה וטרייה בשבת (מכיוון שלא בדיוק היו מקררים עד לא מזמן ואוכל התקלקל מהר)

ארוחה חמה וטרייה בשבת זה לא פשוט כמו שזה נשמע משום שהיהודים היו אדוקים ולא יכלו לבשל, לכן עוד לפני השבת הם תקעו סיר עם חומרי גלם לבישול ארוך בכמויות אצל האופה השכונתי (נוהג שאומץ גם בקרב עמים אחרים אגב, לצרפתים יש תבשיל מאוד דומה לחמין האשכנזי וכנראה בעקבותיו התפתחו תבשילי החמין היהודיים בכללותם) ובאו לקחת אותו בבוקר \ צהריים של יום שבת.

כך נוצר החמין המוכר לנו כיום.

החמין העיראקי נקרא טבית, יש לו מספר גרסאות.
כך למשל יש כאלו הממלאים עוף בחלקי פנים \ בשר ושמים אותו במרכז החמין, יש כאלו השמים רק חלקי עוף לבישול ארוך וחלקי פנים מסביב, עם האורז (טבית קלאסי מורכב מעוף, ביצים ואורז בלבד, למרות שיש כאלו שמוסיפים בקר) והמביני עניין באמת ישימו פאצ'ה (קיבה ממולאת בחלקי פנים) או מעיים ממולאות, אך זה משהו שנכחד כמעט עם תרבות השפע לצערי למרות שלא היה נדיר בעיראק ובעבר.
גם לתיבול יש מלא גרסאות אבל העיקר הוא כמובן בהרט.

בדיוק אכלתי מלא טבית חחח, ישבתי עם סבא וסבתא שלי (עיראקיים) אין על זה.. חח..
טבית זה של העיראקים