6 תשובות
עוגיות קוטג' מלוחות ופשטידת.. - ‏מאת raya ‏

פצפוצי אורז וקוטג'.

עוגיות קוטג' והמתכון:

מתכון שהביא אורי הבולגרי מפורום אורט.
אין כמויות מדויקות, אני מעתיקה את מה שהוא כתב לי למייל (אחרי ששכחתי איך להכין את העוגיות הנפלאות האלה)

לעניין עוגיות הקוטג', זה היה הברקה של רגע אני לא זוכר וגם אין לי את המתכון

תנסי ככה בטוח יהיה טוב

1 קופ' קוטג'

200 גר' חמאה

2.5-3 כוסות קמח אסם

כפית מלח


לקישוט שומשום, קצח, קימל.


בהצלחה ותוספת שלי..

ככל הזכור לי - מרדדים את הבצק על ניר אפיה, מורחים בחלמון ומפזרים מעח שומשום, קצח, מלח גס כיד הדמיון הטובה.
מעבירים לתבנית חותכים למעוינים ואופים.

פשטידת קוטג' והמתכון:

פצפוצי אורז - פשטידה

מאת: rayaו 06/02/07 | 20:26

מתכון שקבלתי מחברה (מהאינטרנט).
2 קוטג'
3 ביצים
כף מרק פטריות
30 גרם מרגרינה או חמאה.

לערבב הכל ביחד

להוסיף 3 כוסות פצפוצי אורז, לשטח בתבנית ולאפות כ-10 דקות.
לפזר למעלה בצל מטוגן ולהמשיך לאפות עוד כ-10 דקות.

הכנתי פעם ויצא טעים מאוד.

בקישור יש קישור נוסף.

בהצלחה!

-מקווה שעזרתי :) -
מתכון קל של פשטידת תירס -
-----------------------------------
מרכיבים:
1.5 קופסאות תירס (שימורים)
1 כוס חלב
3 ביצים טרופות
3 כפות שמן
3 כפות קמח תופח
מלח+פלפל
1 קופסת קוטג'
גבינה צהובה מגורדת
---------------------------------
אופן ההכנה:
מערבבים את כל המרכיבים בקערה (מלבד הגבינה הצהובה), שופכים לתבנית משומנת (תבנית פאי מסולסלת).

מפוררים גבינה צהובה מגורדת בנדיבות.

אופים כ 30 דק' בחום של 175 מעלות עד להשחמה.

בתאבון!
מוס קוטג' אישי
לירן גרודה, פטיסרי "נפוליאון": "בהתחלה חשבתי שלקוטג' יש מרקם בעייתי ליצירת קינוח, כי הגרגירים גורמים לו להתפרק. זאת הסיבה ששיניתי לו את המרקם. הוצאתי את הנוזלים וטחנתי את הגבינה המסוננת, מה שהפך אותה לבעלת מרקם חלק, ממש כמו מוס. שינוי המרקם לא שינה כמובן את הטעם".

המרכיבים (ל‭5-‬ גביעים קטנים):
2 קופסאות קוטג' שסוננו בתוך בד גזה למשך לילה
100 גרם אבקת סוכר
קורט קינמון
קליפה מגוררת מ-1 תפוז
250 גרם שמנת מתוקה מוקצפת קלות
1 כפית מיץ תפוזים
1/2 כפית תמצית וניל איכותית

אופן ההכנה:
טוחנים במעבד מזון את כל הקוטג' המסונן עד שמגיעים למרקם חלק.
מוסיפים לקוטג' אבקת סוכר, קינמון וגרידת תפוז ומערבבים היטב.
מקפלים את השמנת המוקצפת לתוך תערובת הקוטג'. מוסיפים את כפית המיץ ותמצית הווניל ומערבבים.
מעבירים לכלים אישיים ומקררים למשך שעה במקרר. אפשר להגיש לצד סלט פירות קיצי.

-מקווה שעזרתי :) -
עוגת קוטג' ופטל :

המרכיבים (לתבנית בקוטר 26 ס"מ):
לקרמבל שוקולד:
100 גרם חמאה קרה
100 גרם שקדים גרוסים
100 גרם סוכר
70 גרם קמח
30 גרם אבקת קקאו
למלית:
500 גרם קוטג' 5%
500‬ גרם גבינה לבנה ‭9%
600‬ גרם שמנת חמוצה
5 ביצים שלמות
מיץ מ-1 לימון
370 גרם סוכר
100 גרם קמח
לזיגוג:
450 גרם שמנת חמוצה
140 גרם אבקת סוכר
גרגירים מ-1 מקל וניל
לג'לי פטל:
300 גרם פטל קפוא טחון
120 גרם סוכר
400 גרם מים
55 גרם קורנפלור

אופן ההכנה:
הג'לי: מרתיחים בסיר את מחית הפטל יחד עם הסוכר. מערבבים בקערה נפרדת מים וקורנפלור, וכאשר המחית רותחת שופכים פנימה את תוכן הקערה ומערבבים היטב על אש גבוהה עד להסמכה. שופכים מייד לתבנית עגולה בקוטר 24 ומקפיאים ל‭4-‬ שעות לפחות. עדיף להכין יום קודם.
הקרמבל: מעבדים את כל חומרי הקרמבל במעבד מזון עד שמתקבלים פירורים. מפזרים בתחתית התבנית ואופים בחום של 155 מעלות למשך 20 דקות. מוציאים מהתנור ומהדקים את הקרמבל האפוי לתבנית בעזרת גב כף.
המלית: מחממים תנור ל‭200-‬ מעלות. מערבבים את כל חומרי המלית. את הקמח מכניסים אחרון. יוצקים מעל הקרמבל האפוי ומכניסים לתנור ל‭10-‬ דקות אפייה בחום של 200 מעלות. כעבור 10 דקות מנמיכים את חום התנור ל‭150-‬ מעלות ופותחים מעט את דלת התנור. ממשיכים את האפייה למשך 40 דקות נוספות. מניחים בחוץ להתקרר מעט.
הזיגוג: מערבבים את חומרי הזיגוג ויוצקים על העוגה כשהיא עדיין חמימה. מקררים היטב את העוגה, עדיף למשך הלילה.
הגשה: בעזרת סכין דקה וארוכה משחררים את העוגה מטבעת האפייה. מעבירים לצלחת הגשה, מקשטים בתותים טריים, במקרונים, בפטל טרי ועוד.

-מקווה שעזרתי :) -
עוגת קוטג' ונילה. :

המרכיבים (לתבנית עגולה בקוטר 26):
לבסיס:
260 גרם פתי-בר
130 גרם חמאה מומסת
לגבינה האפויה:
250 גרם גבינת קוטג' 5% שומן
150 גרם גבינה לבנה 9% שומן
160 גרם שמנת חמוצה
60 גרם סוכר
3 ביצים גודל xl
60 גרם אינסטנט פודינג וניל
לקרם השמנת:
200 גרם גבינת שמנת 30% שומן
250 גרם שמנת חמוצה
2 חלמונים
50 גרם סוכר
1/2 מקל וניל
5 גרם ג'לטין
לציפוי:
300 גרם תותים חתוכים לחצאים

אופן ההכנה:
הבסיס: טוחנים את הביסקוויטים לפירורים דקים ומערבבים אותם בחמאה המומסת. משטחים את התערובת בבסיס התבנית, מיישרים ומכניסים להקפאה למשך שעה.
הגבינה האפויה: בעזרת מטרפה ידנית טורפים בקערה את גבינת הקוטג', גבינת 9%, השמנת החמוצה והסוכר. מוסיפים את הביצים ואינסטנט פודינג וטורפים לתערובת חלקה. יוצקים את הגבינה על בסיס הביסקוויט (לאחר הקפאה) ומשטחים בצורה אחידה. מחממים תנור ל-160 מעלות ואופים במשך 35 דקות. מצננים בטמפרטורת החדר, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 6 שעות.
הכנת קרם השמנת (בזמן שהעוגה במקרר): מבשלים על האש את השמנת המתוקה ומקל הווניל עד לרתיחה. בקערה נפרדת מערבבים במטרפה ידנית את החלמונים והסוכר. דקה לפני רתיחת השמנת מוזגים ממנה מעט לקערת הביצים לשם השוואת טמפרטורות. מוזגים את הביצים לשמנת שעל האש ומערבבים במשך דקה וחצי.
מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הג'לטין. מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-6 שעות.
לאחר קירור, מכניסים את הקרם למיקסר עם מקצפה ומקציפים במהירות איטית תוך הוספה הדרגתית של גבינת השמנת 30% עד לקבלת תערובת חלקה. יוצקים את קרם השמנת על הגבינה האפויה ומשטחים. עוטפים בנייר כסף ומכניסים לקירור. לאחר הקירור מסדרים את חצאי התותים ומגישים.
-מקווה שעזרתי :) -
פאי תמרים וקוטג' :

המרכיבים:
לבצק:
100 גרם סוכר
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
300 גרם קמח
2 חלמונים
קורט מלח
למילוי תמרים:
200 גרם ממרח תמרים
40 גרם אגוזי מלך קצוצים
1 כף קינמון
למילוי גבינה:
375 גרם גבינת קוטג' 9%
80 גרם שמנת חמוצה
75 גרם סוכר
1 ביצה + 1 חלמון
2 כפות מיץ לימון
קליפה מגוררת מ-1 לימון
2 כפות קמח
לקישוט:
סילאן

אופן ההכנה:
הבצק: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה, הסוכר והמלח עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים קמח וחלמון וממשיכים לערבב עד קבלת בצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור.
מרדדים את הבצק הקר לעלה בעובי 4 מ"מ. מסדרים בתבנית פאי בקוטר 22 ומקפיאים לחצי שעה. אופים חצי אפייה – 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
מילוי תמרים: מערבבים את כל המרכיבים בקערה.
מילוי הגבינה: בקערה גדולה בעזרת מטרפה ידנית מערבבים את הקוטג' עד קבלת מרקם קרמי עם קצת גושים. מוסיפים את השמנת, הביצים, מיץ הלימון, הקליפה המגוררת והסוכר וממשיכים לערבב עד קבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הקמח ומערבבים.
הרכבת הפאי: מורחים על הקלתית המקוררת את מילוי התמרים, עד שליש מגובה העוגה. יוצקים את מילוי גבינה. בעזרת כף מזרזפים סילאן לקישוט בצורה חופשית.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-40 דקות עד שהמלית יציבה. מניחים לעוגה להתקרר בטמפרטורת החדר ואז מכניסים למקרר ל-3 שעות לפחות.

-מקווה שעזרתי :) -