16 תשובות
6 שעות
את שומרת כשרות ואת לא יודעת כמה זמן צריך לשמור?
יש כאלה שומרים 4 יש כאלה שומרים 6 ויש כאלה שומרים 8. זה תלוי בך וברמת שמירה שלך. בכל מקרה הנה הזמנים המקובלים.
שואל השאלה:
עד היום שמרתי 6 אבל אני רוצה להיות בטוחה ששומרים 6 שעות ושאני לא סתם מחכה כל כך הרבה זמן^^^

מה ההבדל בין הזמנים?^
כאילו בן לשמור 4 שעות ל 6 שעות ו8 שעות? מה ההבדל..?
אנונימית
זה תלוי תשאלי את ההורים שלך אשכנזים בדרך כלל שומרים 3 וספרדים לרוב 6 והולנדים שעה
יש המון דעות של זה.
ב6 שעות אתה יוצא "חוקי" לכל הדעות
אנונימית
עוף 5 שעות בשר שהוא יותר כבד כמו סטייק 6 שעות
תפסיקו לבלבל במוח^

על פי ההלכה, בין של אשכנזים ובין של ספרדים - זאת אומרת ההלכה לכולם היא 6 לחכות אחרי אכילת בשר/עוף 6 שעות עד אכילת מאכלי חלב.
וזה תקף גם לתבשיל שבושל בו עוף/בשר רק שלא אכלו את הבשר וההיפך.

קיצר, 6 שעות כמו ששמרת עד עכשיו, את ממש לא שומרת סתם.
שואל השאלה:
אוקיי תודה :)
אנונימית
ארבע שעות
אנונימית
בשר בקר הוא כבד יותר ולכן מתעכל לאט יותר - שומרים 6 שעות אחרי בשר בקר

שניצל זה בשר עוף. קל יותר. מתעכל מהר יותר.

שומרים 3 שעות.
שש שעות
5 שעות לפחות
שעתיים נראלי
לא רשום בשום מקום כמה זמן צריך לחכות. לפי מחקר הזמן שלוקח לבשר להתעכל הוא יותר הרבה מאשר חלב. אז צריך לחכות יותר זמן.
אנונימית