3 תשובות
אף אחד לא יודע, אין על זה מחקרים מסודרים הקושרים בעיות מוכחות עם חומרי שימור, הטענה היא כמובן שזה לא בריא לגוף ואנשים רגישים במיוחד אפילו יכולים לחטוף באופן מיידי גזים או כאבי בטן. באופן כללי כדאי להימנע ככל האפשר, מצד שני רוב האוכל שאנחנו קונים בחוץ הוא משומר באמצעים כימיים (חומרי שימור למשל בחומוס שמחזיק שבוע..) או טבעיים (למשל שמרים בלחם)
ישנם מחקרים רבים בנושא, ניתן לבצע google ולמצוא. ככל שעובר הזמן מחקרים רבים הולכים וטוענים שחומרים משמרים גורמים לבעיות בטווח המיידי והארוך ולתחלואים רבים (כמו פוספטים בדגים) שלא נדבר על רגישויות אצל אנשים. חומרים כאלה מגיעים מעולם התעשיה, הפלסטיקה שמיוצרים מנפט. חייבים ללמוד את הנושא כדי להגביר את הידע ואת המודעות ובכך להשפיע על המוצרים שאנו קונים. זה יגרום ליצרנים להשתמש בחלופים טבעיים שלעיתים יקרים יותר.
ככלל ככל שהמודעות עולה, אנו מקבלים תוצרים טובים יותר.
ככלל ככל שהמודעות עולה, אנו מקבלים תוצרים טובים יותר.
ירון6
יש חומרים משמרים רבים מאוד, ומאוד שונים זה מזה. גם סוכר ומלח הם חומרי שימור (אכלת פעם ריבה או מלפפונים כבושים?). בדרך כלל חומרים משמרים שמחקרים הראו שהם מסוכנים - אסורים בשימוש.
באותו הנושא: