2 תשובות
עוגה קלאסית לשבועות, עוגת גבינה:
תבנית בקוטר 24 ס"מ
בצק פריך:
חומרים:
200 גר' חמאה
1/2 כוס "כמו סוכר"
1 ביצה
1 חלמון
400 גר' קמח
1/2 שקית אבקת אפייה
אופן הכנה:
מערבבים את החמאה ו"כמו סוכר" בעזרת וו גיטרה עד הומוגניות.
מוסיפים את הביצה והחלמון ומחצית מכמות הקמח ואבקת אפייה, ומערבבים במהירות איטית.
מוסיפים את יתרת הקמח עד קבלת בצק אחיד.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 1/2 שעה.
מרדדים מחצית מכמות הבצק לעלה בקוטר התבנית בעובי של 1/2 ס"מ, ואופים במשך 15 דקות בטמפ' של 170 מעלות.
את יתרת הבצק אופים במקביל בתבנית אפייה נוספת ומקררים. טוחנים במעבד מזון לפירורים.
תערובת הגבינה:
חומרים:
1 ק"ג גבינה 9%
1 וחצי כוסות "כמו סוכר"
3 מיכלי שמנת מתוקה
1 שקית אינסטנט פודינג וניל
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה בעזרת מטרפה ידנית את הגבינה, "כמו סוכר" ותמצית וניל.
מקציפים את השמנת מתוקה עם האינסטנט פודינג עד קבלת קצפת יציבה.
מקפלים את השמנת לגבינה ויוצקים לתבנית האפייה עם הבצק פריך האפוי, ומפזרים את הפירורים מעל.
מכניסים למקרר למשך 24 שעות.
מקווה שעזרתי (:
תבנית בקוטר 24 ס"מ
בצק פריך:
חומרים:
200 גר' חמאה
1/2 כוס "כמו סוכר"
1 ביצה
1 חלמון
400 גר' קמח
1/2 שקית אבקת אפייה
אופן הכנה:
מערבבים את החמאה ו"כמו סוכר" בעזרת וו גיטרה עד הומוגניות.
מוסיפים את הביצה והחלמון ומחצית מכמות הקמח ואבקת אפייה, ומערבבים במהירות איטית.
מוסיפים את יתרת הקמח עד קבלת בצק אחיד.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 1/2 שעה.
מרדדים מחצית מכמות הבצק לעלה בקוטר התבנית בעובי של 1/2 ס"מ, ואופים במשך 15 דקות בטמפ' של 170 מעלות.
את יתרת הבצק אופים במקביל בתבנית אפייה נוספת ומקררים. טוחנים במעבד מזון לפירורים.
תערובת הגבינה:
חומרים:
1 ק"ג גבינה 9%
1 וחצי כוסות "כמו סוכר"
3 מיכלי שמנת מתוקה
1 שקית אינסטנט פודינג וניל
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה בעזרת מטרפה ידנית את הגבינה, "כמו סוכר" ותמצית וניל.
מקציפים את השמנת מתוקה עם האינסטנט פודינג עד קבלת קצפת יציבה.
מקפלים את השמנת לגבינה ויוצקים לתבנית האפייה עם הבצק פריך האפוי, ומפזרים את הפירורים מעל.
מכניסים למקרר למשך 24 שעות.
מקווה שעזרתי (:
הגלידה: קונים בננות רכות, חותכים כל בננה ל-4 חלקים ומקפיאים בכלי כשעתיים.
מכניסים קפוא למג'ימיקס עם להב פלדה וטוחנים עד שמקבלים מירקם של גלידה.
אפשר להוסיף טעמים כמו חמאת בוטנים וכד'.
לאחר מספר שעות במקפיא זה מתקשה ואפשר מספר דקות לפני ההגשה להכניס למיקרו ל-10 שניות ומקבלים גלידה רכה ועסיסית ללא סוכר
מכניסים קפוא למג'ימיקס עם להב פלדה וטוחנים עד שמקבלים מירקם של גלידה.
אפשר להוסיף טעמים כמו חמאת בוטנים וכד'.
לאחר מספר שעות במקפיא זה מתקשה ואפשר מספר דקות לפני ההגשה להכניס למיקרו ל-10 שניות ומקבלים גלידה רכה ועסיסית ללא סוכר
באותו הנושא: