12 תשובות
כנראה שהוא מתחם יותר מדי...
תוציאי את האוכל ברגע שזה נראה לך מוכן
תוציאי את האוכל ברגע שזה נראה לך מוכן
שואל השאלה:
מדובר גם על חמין שנשאר כל השבת עד סעודה שלישית
מדובר גם על חמין שנשאר כל השבת עד סעודה שלישית
אנונימית
מציע לבדוק לחמם על החום הנמוך ביותר.
עוד מציע לבדוק במהלך השבוע (יום חול) האם המכשיר תקין - ע"י ניסוי שבו תכינו חמין תשאירו אותו על הפלטה לאורך כל היממה (כמו בשבת) ותראו את התוצאה.
אם שוב יש כשלון - אז כנראה שצריך להחליף את הפלטה.
עוד מציע לבדוק במהלך השבוע (יום חול) האם המכשיר תקין - ע"י ניסוי שבו תכינו חמין תשאירו אותו על הפלטה לאורך כל היממה (כמו בשבת) ותראו את התוצאה.
אם שוב יש כשלון - אז כנראה שצריך להחליף את הפלטה.
שואל השאלה:
בפלטה אין אפשרות לכוון רמת חום
בפלטה אין אפשרות לכוון רמת חום
אנונימית
שימי לב אלו השיטות:
שיטה א': להשתמש בפלטה המונחת על הגז (מעין ארגז) ואז אפשר לווסת את גובה הגז.
שיטה ב': להשתמש בפלטה חשמלית.
לא חשוב באיזו דרך את בוחרת, הכי חשוב זה שביום שישי לא תבשלי את התבשילים כל צרכם על הגז, אלא בשלי אותם ברמה בסיסית/בינונית ואז הניחי אותם על הפלטה ובמשך השבת הם ימשיכו באיטיות בתהליך הבישול ויהיו ראויים לאכילת אדם. זה פשוט ביותר וכך כולם עושים.
הסיבה שבגינה את טועמת אוכל שאינו ראוי למאכל בהמות, הינה פשוטה ביותר, כנראה את מבשלת את התבשיל כל צרכו, ואז מה הפלא שבמשך השבת התבשיל מצטמק ורע לו.
שיטה א': להשתמש בפלטה המונחת על הגז (מעין ארגז) ואז אפשר לווסת את גובה הגז.
שיטה ב': להשתמש בפלטה חשמלית.
לא חשוב באיזו דרך את בוחרת, הכי חשוב זה שביום שישי לא תבשלי את התבשילים כל צרכם על הגז, אלא בשלי אותם ברמה בסיסית/בינונית ואז הניחי אותם על הפלטה ובמשך השבת הם ימשיכו באיטיות בתהליך הבישול ויהיו ראויים לאכילת אדם. זה פשוט ביותר וכך כולם עושים.
הסיבה שבגינה את טועמת אוכל שאינו ראוי למאכל בהמות, הינה פשוטה ביותר, כנראה את מבשלת את התבשיל כל צרכו, ואז מה הפלא שבמשך השבת התבשיל מצטמק ורע לו.
המשיב
בערב שבת שיהיה לא הרבה מבושל, בבקר אחרי שלקחתם אוכל לשים צלחת או צלוחית מפח (נרוסטה) ועליו לשים את הסיר ככה זה לא יתבשל וזה ישאר חם בהצלחה רבה וחג שמח.
אם תסבירי בדיוק איזה מאכל יהיה יותר ברור להשיב לך
את חייבת למצוא פיתרון הגיוני.
להשאיר חמין משישי לסעודה שלישית? השתגעתם!
אתם אשכנזים? למה אי אפשר להניח את האוכל בשבת על הפלטה? זה כ"כ רטוב?
אני מציע שאולי תשנו את התפריט.
את הרטובים יותר תאכלו בסעודה ראשונה ואת היבשים תוכלו להניח בתוך שבת על הפלטה ולאכול בסעודה שלישית
להשאיר חמין משישי לסעודה שלישית? השתגעתם!
אתם אשכנזים? למה אי אפשר להניח את האוכל בשבת על הפלטה? זה כ"כ רטוב?
אני מציע שאולי תשנו את התפריט.
את הרטובים יותר תאכלו בסעודה ראשונה ואת היבשים תוכלו להניח בתוך שבת על הפלטה ולאכול בסעודה שלישית
אם מדובר בחמין אז לראות שיש לו מספיק מיים כדי שלא ישרף ולעקוב אחריו במהלך השבת, מרכז הפלטה יהיה יותר חם והצדדים פחות, דגים להניח שעה לפני הסעודה ואים מתחיל לבעבע להזיז טיפה הצידה.
בגדול דבר כזה לא זכור שקרה לי בחיים אז אולי כדאי לבדוק את הפלטה.
בהצלחה
בגדול דבר כזה לא זכור שקרה לי בחיים אז אולי כדאי לבדוק את הפלטה.
בהצלחה
לא להשאיר אותו כ"כ הרבה זמן על הפלטה.
ביום שבת, לפני הסעודה השלישית תשאירי אותו במקרר, לפני שאתם רוצים להתחיל לאכול
תוציאי אותו ותשימי על הפלטה. (בערך כשעה לפני או כמה זמן שלוקח לו להתחמם למטרת אכילה)
לא צריך להשאיר את האוכל מיום שישי בערב עד למחרת בצהריים. זה יותר מידי
ולא פלא שהוא מעלה ריחות ולא אכיל.
את האוכל של יום שישי בערב, תשימי על הפלטה כאשר נכנסת השבת..
ביום שבת, לפני הסעודה השלישית תשאירי אותו במקרר, לפני שאתם רוצים להתחיל לאכול
תוציאי אותו ותשימי על הפלטה. (בערך כשעה לפני או כמה זמן שלוקח לו להתחמם למטרת אכילה)
לא צריך להשאיר את האוכל מיום שישי בערב עד למחרת בצהריים. זה יותר מידי
ולא פלא שהוא מעלה ריחות ולא אכיל.
את האוכל של יום שישי בערב, תשימי על הפלטה כאשר נכנסת השבת..
שואל השאלה:
תודה לכולם על התשובות
האוכל מלא במרק ואסור לחמם בשבת אוכל רטוב
כי זה איסור מבשל
אבל עזרתם לי מאד מאד עם הרבה עצות טובות תודה חג שמח לכולם:-)
תודה לכולם על התשובות
האוכל מלא במרק ואסור לחמם בשבת אוכל רטוב
כי זה איסור מבשל
אבל עזרתם לי מאד מאד עם הרבה עצות טובות תודה חג שמח לכולם:-)
אנונימית
יש 3 פתרונות
פתרון א': לבשל את החמין רק חצי בישול, ובערב שישי לשים על הפלטה ועד שבת זה יהיה מוכן. ( אם שמת את התבשיל מערב שישי שהוא כבר מוכן כולו עד שבת לא פלא שהוא הסריח )
פתרון ב': לבשל את התבשיל עד הסוף, ואם אין בו רוטב מותר לחמם על הפלטה באמצע השבת אם את ספרדיה.
פתרון ג': במקרה הכי גרוע שהתפקשש לך כי החמין יותר מתאים לארוחה שנייה, תשנו את סדר התפריט, את החמין בהתחלה בקידוש היום ככה הוא טרי יותר,
תשתמשי בפתרון א' ותשני פשוט את סדר התפריט, חמין ארוחה של "קידוש היום"
ובסעודה שלישית תאכלו דברים יבשים שאפשר לחמם על הפלטה כמו אורז ועוף.
פתרון א': לבשל את החמין רק חצי בישול, ובערב שישי לשים על הפלטה ועד שבת זה יהיה מוכן. ( אם שמת את התבשיל מערב שישי שהוא כבר מוכן כולו עד שבת לא פלא שהוא הסריח )
פתרון ב': לבשל את התבשיל עד הסוף, ואם אין בו רוטב מותר לחמם על הפלטה באמצע השבת אם את ספרדיה.
פתרון ג': במקרה הכי גרוע שהתפקשש לך כי החמין יותר מתאים לארוחה שנייה, תשנו את סדר התפריט, את החמין בהתחלה בקידוש היום ככה הוא טרי יותר,
תשתמשי בפתרון א' ותשני פשוט את סדר התפריט, חמין ארוחה של "קידוש היום"
ובסעודה שלישית תאכלו דברים יבשים שאפשר לחמם על הפלטה כמו אורז ועוף.
חנה:)