2 תשובות
הפטאט פריט (patat frites) שאתם קוראים לו צ'יפס הולנדי, שונה מהצ'יפס הרגיל (פרנץ' פרייז) בכך שהוא עבה יותר ומטוגן בשמן צמחי או שומן חזיר, שבמקומותינו נמצא פחות. ה"סוד" הנוסף הוא בכך שהם מטביעים את הצ'יפס במיונז ובקטשופ.

להכנת הצ'יפס, הרוטב ושאר התפל
מערכת סטיפס
יד כמה דברים שמשנים וכה מאפיינים את הפטאט פריטס, הצ'יפס ההולנדי.
1. בחירת בתפ"א. בהולנד יש עשרות סוגי תפוחי אדמה. בארץ, הכי דומים אלה הדזירה. תפ"א מיוחדים לטיגון ולא מרובי מים.
שומ הטיגון הוא חצי שומן חזיר וחצי שומן צמחי. השומן מגיע כבר מעורבב ומעובד ונראה כמו סוג של מרגרינה. נמצא שם בכל מרכול.
2. חיתוך שווה.
3. שוטפים אותם הייטב ומיבשים לגמרי בעזרת מגבת סופגת.
4. מטגנים בפעמיים! קודם מטגנים אותם עד שהם מתחילים להזהיב. מתחילים! זה בעצם מביא אותם לשלב שהפנים מוכ לאכילה. מוציאים, מנטפים לגמרי את השמן. מיבשים עם מגבת נייר ונותנים לו להתקרר. ממש לפני האכילה מטגנים שוב, דקות ספורות, שהצ'יפס יקבל את הקרום הפריך.

בהולנד עוד הייתי מכינה את זה לפעמים (למרות שיותר פשוט לצאת ולקנות). בארץ.. הרמתי ידיים.
הרטבים אכן מוסיפים. רצוי הרבה ממיונז, אך לא הם שעושים את הטעם המיוחד
בתיאבון
איהP