9 תשובות
כי להפוך ביצה לקשה זו פעולה כימית לכן אי אפשר להחזיר למצב הקודם
כמו שאתה שורף משהו אתה לא יכול להחזיר אותן לאותו מצב, עבר תהליך כימי בלתי הפיך.
אנונימי
כי ביצה היא נוזלית, לאחר חימום היא מתקשה
ככה זה חלבון טבעי (כל צורה) עם תהליך חימום הוא מתקשה
ככה זה חלבון טבעי (כל צורה) עם תהליך חימום הוא מתקשה
זה נקרא דנטורציה. תקרא על זה
כי האינזימים של הביצה (ממה שהיא מורכבת) עוברים דנטורציה שבעצם הם נהרסים יכול לקרות מחום ומאוד כמה דברים אז זה בלתי הפיך
למה אי אפשר להפוך תינוק לביצית וזרע אבל אפשר להפוך ביצית וזרע לתינוק?
אנונימית
כי החלבון עבר דנטורציה
בגלל זה מכת שמש חזקה מאוד יכולה להיות קטלנית, במידה והאינזימים מתחילים להתפרק בגלל החום. בדכ זה בלתי הפיך, אבל אם האינזימים לא התפרקו עד הסוף יש כזה דבר שנקרא "רנטורציה" (מלשון return) שהאינזימים חוזרים למצבם הקודם
להרתיח ביצה זה לא בלתי הפיך
אבל לא ניתן להחזיר אותה בדיוק לצורת הביצה שהייתה קודם במצב חלבון וחלמון בקליפה
הרתחה של הביצה זה בעצם דנטורציה-צמיתה, במגע החלבון עם חומר השתנן או בשמו אוריאה (תוסף לדלק מי שמכיר) החלבון מתמוסס ומשם לא נראה לי שזה משהו שעושים סתם ככה בבית, אבל לוקחים אותו לערבוב במבחנת צנטריפוגה ב 5000 סיבובים לדקה ובגלל העקרון שבקצוות התמיסה מסתובבת מהר יותר מבמרכז, קשרי החלבון שהיו משוחררים וקשים חוזרים למצבם המפותל המקורי והוא עובר רנטורציה.
הרתחה של ביצה זה לא שינוי כימי אלא פיזיקלי
אבל לא ניתן להחזיר אותה בדיוק לצורת הביצה שהייתה קודם במצב חלבון וחלמון בקליפה
הרתחה של הביצה זה בעצם דנטורציה-צמיתה, במגע החלבון עם חומר השתנן או בשמו אוריאה (תוסף לדלק מי שמכיר) החלבון מתמוסס ומשם לא נראה לי שזה משהו שעושים סתם ככה בבית, אבל לוקחים אותו לערבוב במבחנת צנטריפוגה ב 5000 סיבובים לדקה ובגלל העקרון שבקצוות התמיסה מסתובבת מהר יותר מבמרכז, קשרי החלבון שהיו משוחררים וקשים חוזרים למצבם המפותל המקורי והוא עובר רנטורציה.
הרתחה של ביצה זה לא שינוי כימי אלא פיזיקלי