16 תשובות
אין לי רעיונות , אי אפשר להכריח אנשים לאכול בשר.
אל תכנסו לאנשים בצלחת.
1. מי יפקח על התעשייה? את תעברי מקום מקום ותבדקי מה המצב שם? מה אם הם ארגנו את זה ככה במיוחד לכבוד הביקור שלך, ואחרי זה הכל חוזר לקדמותו?
2. הסופרים והמדינה חוסכים מליונים על זה שהם מוכרים פרות שסבלו כל חייהן. אני לא חושב שמישהו יפסיק למכור אותן או לגדל אותן ככה, לצערי
אנונימי
יש לי, שהמחוקקים יתחילו לפעול, לשם מה מה בוחרים אם לא לתקן עוולות.
שואל השאלה:
צריך שיהיה תפקיד של אדם שהמטרה שלו היא לפקח על כל מה שהתעשייה עושה. שמישהו מאלו שאחראים יהיה עובד של משרד הבריאות ויהיה אחראי לפקח שהמפעל שומר על החוקים. אפילו כמה אנשים כאלו. כמו שיש תקנות בריאותיות שהם חייבים לשמור, ככה שהם יצטרכו לשמור גם על זה.
יש ניגוד אינטרסים גדול בין הציבור לתעשיית הבשר, זאת תעשייה בעלת עוצמה גדולה ומין הסתם היא לא תשים זין על חיות או על הסביבה. בגלל זה צריך לרסן את התעשייה ולהקטין את קצב ייצור הבשר.
אני טבעונית ולדעתי הבעיה באכילת בשר היא שזה בכלל לא מוסרי לנצל בעלי חיים ולרצוח אותם ולקרוא לחלקים מהגוף שלהם "אוכל טעים".
לכל בעלי החיים מגיע לחיות בכבוד ואין לבני האדם זכות לקחת מהם את החיים שלהם בשביל שיהיה טעים בצלחת .
אז גם אם ישפרו את התנאים בתעשייה בידיוק כמו שתארת אני עדיין יחשוב שזה מזעזע שמשווקים בעלי חיים כ"אוכל".

זה גם לא באמת אפשרי שלא תהייה התעללות בכלל כי בגלל שיש למוצרים מהחי ביקוש מטורף של מיליוני אנשים צריך לגרום לכל פרה ולכל תרנגולת לייצר חלב ולהטיל ביצים בכמויות כפולות ממה שהם עושות במצב טבעי , ובשביל לעשות את זה צריך לגרום להם סבל.
ראית פעם תמונה של פרה בתעשיית החלב ? העטינים שלהם מגיעות עד הרצפה וקשה להם ללכת מרוב שהעטינים כבדות מהכמות הלא נורמלית של החלב שכופים עליהם לייצר. אי אפשר למנוע את זה.
אנונימית
אני חושבת שזה זוועתי שמתעללים בחיות והלוואי שלא היו עושים את זה, אני בעצמי הייתי צמחונית מעל שנה אבל אחרי שנה גילו שיש לי חוסר בברזל ובגלל בעיה רפואית אני לא יכולה לקחת תוספי ברזל אז נאלצתי לחזור לאכול בשר.

אנשים אוהבים בשר, זה טעים להם ורובם לא חושבים אפילו על הפרה שהכינו ממנה את הסטייק שלהם או על התרנגולת שנמצאת להם בשניצל. זה עצוב אבל זה המצב. אנשים לא חושבים שחיות משנות ולרוס הבעלים שלהם לא איכפת להתעלל בהם מהסיבה הפשוטה שהן לא יכולות להתלונן אז כלום לא יקרה להם.
שואל השאלה:
אנונימית, זה מוכח שבשר מבושל הוא חיוני ובריא לנו. יש אנשים שחייבים לאכול אותו, ורוב האנשים שלא אוכלים בשר צריכים לקחת תוספים מלאכותיים.
גם בטבע בעלי חיים הם אוכל של בעלי חיים אחרים. ההבדל הוא שאנחנו כבר לא חיים בטבע, אנחנו לא צדים בעצמנו, ואנחנו קונים את האוכל שלנו במקום לגדל או לצוד אותו בעצמנו. אז כן, אנחנו משווקים בעלי חיים כאוכל, כי הרבה מאיתנו צריכים לאכול אותם.

ותחשבי על זה ככה. מתחתייך הגיבה everlasting, שאמרה שבגלל בעיה רפואית היא חייבת לאכול בשר. זה אומר שאם איכשהו נצליח יום אחד להפיל את כל תעשיית הבשר, היא בבעיה רצינית. לא יהיה לה מה לאכול, והיא לא יכולה לקחת תוספי ברזל. אז במקום להפיל את כל התעשייה, עדיף לשפר אותה, נכון? למזער כמה שאפשר את ההתעללות.

ראיתי תמונות של פרות בתעשיית החלב, סרטונים שמפרידים את העגל מאמא שלו, וראיתי באופן אישי תרנגולות שתקעו אותן בכלובים צפופים וחתכו להן את המקור. אנחנו מגדלים תרנגולות בשביל ביצים בעצמנו, ואמא שלי קנתה כמה תרנגולות כאלו. המקור שלהן היה משוייף, שלמרות שזה מזעזע בשבילן זה לא כזה ביג דיל. מה שכן מזעזע זה שאצבעות הרגליים שלהן היו שבורות לגמרי. תדמייני שאת מסתכלת על היד שלך, אבל העצמות באצבעות לא מחוברות לכף היד. ככה אצבעות הרגליים שלהן נראו. אני לא בטוחה בדיוק מה זה היה, אבל ככה זה נראה.

ועוד משהו שכדאי לך לחשוב עליו. סוסים היו פעם כלי התחבורה העיקרי שלנו. הם היו בכל מקום. ברגע שהפסקנו להשתמש בהם לתחבורה, הם התחילו להיכחד. אם לא היו היום חוות סוסים שנועדו כדי שאנשים יוכלו לרכוב בשביל הנאה, יכול להיות שלא היו יותר סוסים בהמון מקומות בעולם.
אז אם יפסיקו עם תעשיית הבשר, החלב והביצים, מה יקרה לפרות ולתרנגולות? נשחרר אותן לטבע? התרנגולות לא ישרדו את הלילה, מניסיון. בפעם-פעמיים הראשונות שהבאנו תרנגולות, הן הצליחו לברוח (פחדו מהסביבה הזרה והאנשים הזרים מן הסתם. הצלחנו למצוא מאיפה הן ברחו בסופו של דבר ותיקנו את זה). השטח מאחורי הבית שלנו גדול, ולא הצלחנו לתפוס אותן. תמיד למחרת בבוקר, בלי יוצא מן הכלל, היינו מוצאים אותן מתות. תרנגולות רגילות לשבי, עד כמה שזה עצוב, הן לא בנויות לחיים בטבע. הן לא יכולות להתגונן משום טורף.
ומה עם פרות? את חושבת שלהן יהיה סיכוי יותר טוב? ראית אי פעם פרת בר? הן לא יכולות להתגונן יותר טוב, וגם להן לא יהיה סיכוי בטבע.
אז אם הן יהפכו ל"חסרות תועלת" לבני האדם, הן במהירות יהפכו לבסכנת הכחדה.

את צריכה לחשוב על התמונה המלאה. לא רק על מה לדעתך נשמע מזעזע.
ונכון, יש ביקוש עצום לבשר, חלב וביצים. אבל אם אנחנו נדרוש שיעשו את זה בדרכים מוסריות יותר, יש לנו סיכוי לשפר את התעשייה, לאט לאט. גם אם השינוי יהיה קטן, הוא עדיין יהיה קיים.

ודרך אגב, תרנגולות באופן טבעי מטילות ביצה אחת ביום. היו לנו 12 תרנגולות מטילות, שזה אומר בערך חבילה ביום (יש ימים שלפעמים תרנגולת אחת או שתיים לא מטילות, קורה), מה שאומר שהיה לנו מספיק בשביל עצמנו וגם בשביל לתת לאחרים. נכון לעכשיו יש לנו 4 מטילות והשאר כבר לא (הזדקנו), רוב הימים יש לנו רק 2 ביצים. וזה עדיין מספיק לנו.
הנקודה שלי היא שאנחנו לא באמת צריכים פי 2 ביצים. אני מוכנה להתערב איתך שהמון ביצים גם נזרקות כי לאף אחד אין שימוש בהן. בואי נעשה חישוב.
הישראלי הממוצע צורך 240 ביצים בשנה (לפי הכתבה בקישור שמצורף). משמע, הוא צורך 4.6 ביצים בשבוע.
יש כמעט 9 מיליון אנשים בישראל. נעגל ל9.
זה אומר שאנחנו צריכים שהתרנגולות בישראל יטילו בכל שבוע 41 וחצי מיליון ביצים. נעגל ל42 נשמע הרבה? יש בארץ בערך 8 מיליון תרנגולות מטילות (קישור למקור:
https://hai-meshek.org.il/?page_id=102
סורי פשוט כבר צירפתי קישור אחד לשאלה). אם כל תרנגולת תטיל 5-6 ביצים בשבוע, זה יספיק כדי להאכיל את כל האנשים בארץ. (40 מיליון אם 5 בשבוע, 48 מיליון אם 6 בשבוע) ורוב התרנגולות מטילות באופן טבעי 7 ביצים בשבוע, ככה שיש לנו אפילו ספייר.
אז אנחנו לא באמת צריכים להזריק לתרנגולות בארץ שום דבר, אנחנו מקבלים די והותר מהן באופן טבעי, מבחינת הביקוש הנוכחי. ואל תשכחו שגם עיגלתי למעלה את כמות האנשים בארץ ואת הביקוש. הביקוש אפילו נמוך יותר מ42 מיליון לשבוע. אני חושבת שהוא באיזור ה40 וחצי.
מבחינת חלב אני יכולה גם כן לחשב אם אתם רוצים.
אני לא מסכימה עם התגובה שלך .
הבשר מעולם לא *הוכח* כבריא וחיוני .
אפילו בשנים האחרונות יצאו מחקרים שגילו קשר בין צריכה של בשר למחלות ובמיוחד שבכמה עשרות שנים האחרונות הייתה עלייה גדולה מאוד בצריכת בשר וזה רק פגע בבריאות של האנשים .
ולא בטוח שבכלל נועדנו לאכול בשר , המבנה גוף שלנו לא מתאים לצייד כמו גוף של בעלי חיים טורפים .
הבשר ממש לא חיוני כי אפשר לקבל את כל הויטמינים וכל הצרכים התזונתיים ממזון צמחי , הויטמין היחיד שטבעונים צריכים לקחת זה בי12 שהוא ויטמין שגם אוכלי בשר מקבלים אותו כתוסף מלאכותי בצורה עקיפה כי הפרות והתרנגולות בתעשייה מקבלות אותו כתוסף , זה לא קיים בגוף שלהם באופן טבעי .

אני מסכימה עם זה שאם תעשיית הבשר תספיק להתקיים הפרות והתרנגולות יעלמו מהעולם , ולדעתי עדיף שהם יכחדו לגמרי מאשר שיחיו חיי סבל. לאף יצור בעולם לא שווה להוולד בשביל להיות מנוצל ולחוות סבל כמו שבעלי החיים בתעשייה עוברים.
ולדעתי אם תעשיית הבשר תיפול יהיה בשר מתורבת וככה גם הפרות והתרנגולות ימשיכו להתקיים במקום שבו יגדלו אותם בלי רצח ובלי סבל וגם יהיה בשר למי שלא יכול שלא לאכול את זה.

בקשר למה שאמרת על הכמויות שהתרנגולות מטילות , אני בטוחה שיש סיבות לזה שהתעשייה גורמת להם להטיל כמויות כפולות מהמצב הטבעי שלהם, לא יכול להיות שהם עושים את זה סתם כי זה יכול לגרום להם להפסיד הרבה כסף .
חלק מהביצים שהם מטילות מיועדות בשביל שיוולדו תרנגולות חדשות , ואם נולדים זכרים אז משמידים את רובם , זורקים אותם לתוך מטחנה ענקית שטוחנת אותם כשהם בחיים .
כל יום משמידים 15 אלף אפרוחים זכרים .

כתבת שזה שהמקור של התרנגולות משויף זה לא ביג דיל בשבילהם , אז חשוב שתדעי שברגע שעשו להם את זה הם מאוד סבלו כי כשמשייפים להם את המקור עושים את זה עם להב מתכת לוהט וזה מכאיב להם מאוד כי יש להם תאי עצבים במקור והם מרגישות כאב שם .

וגם בתעשיית החלב ,פרה מייצרת באופן טבעי 7 ליטר חלב ביום ובתעשיית החלב מזריקים לה הורמונים בשביל לגרום לה לייצר 40 ליטר , אם הם היו יכולים שלא לעשות לייצר כמויות כאלה הם לא היו עושים את זה. -https://www.facebook.com/watch/?v=321103671769352

וחוץ ממהתעללות אחד הדברים הכי זוועתיים בתעשייה הזאת זה שהיא הורסת את כדור הארץ ,אפילו נקבע כבר באופן רשמי שהתעשייה הזאת היא אחת מהגורמים העיקריים להתחממות הגלובלית .
אני מצרפת קישור שמסביר על זה

בכל מה שכתבתי רציתי להגיד שאין דרך לקיים את תעשיית המזון מהחי בלי התעללות בכלל, לדעתי הדרך היחידה להפחית את ההתעללות היא הפחתה רצינית בצריכה של חלב וביצים ובשר , שאנשים יפסיקו לאכול בשר ביצים וחלב בכל ארוחה ולא יאכלו את זה כל יום, וכמו שכתבתי למעלה אין לגוף שלנו צורך לאכול בשר בכלל ובטח שלא כל כך הרבה בשר כמו שאנשים אוכלים , כל בן אדם בישראל אוכל בממוצע 86 קילו בשר בשנה וזאת כמות עצומה ומוגזמת לגמרי.
אנונימית
שואל השאלה:
את לא מסתכלת על כל העובדות.
אנחנו לא בנויים לאכילת בשר חי, כלומר לא מבושל. השיניים שלנו לא בנויות ללעיסה של בשר לא מבושל, הקיבה שלנו לא בנטייה ללעכל אותו, והוא פשוט לא בריא לנו.
אבח אנחנו כן בנויים לאכילה של בשר מבושל. אכלנו אותו במשך אלפי שנים, אפילו יותר, הגוף שלנו אבולוציונית התאים את עצמו לאכילת בשר מבושל כי זה מה שצרכנו.
שמעת פעם על קטוזיס? קטוזיס זה מצב של הגוף שהוא משתמש בשומן כמקור אנרגיה, ספציפית שומן מן החי. רובנו משתמשים בפחמימות בתור מקור אנרגיה כי הרבה יותר זול וקל לחיות על פחמימות, אבל להרבה אנשים דווקא מתאים יותר להשתמש בשומן בתור מקור אנרגיה, כי הוא מספק אנרגיה לזמן ארוך יותר, בניגוד לפחמימות שצריך לאכול פעם בכמה שעות. ומחקרים הוכיחו שזאת תזונה בריאה.
הסיבה שבשר "גורם למחלות" היא כי אנשים אוכלים בשר מעובד, כמו מקדונלדס או נקניקיות. וכי בהרבה מקומות בתעשייה נותנים לפרות ולתרנגולות לאכול זבל. תרנגולות בתעשייה מקבלות בהרבה מקומות בעולם אוכל שנקרא "קמח בשר". אלו עצמות טחונות. פעם ניסו לתת את זה לפרות וזה גרם למחלת הפרה המשוגעת. היום נותנים להן זבל אחר.
את יודעת מה זורקים בנקניקיות? כל הזבל והשאריות של הבשר. כל מה שלא אוכלים. לפעמים אפילו שאריות פלסטיק. חתיכות סחוס, עצמות, איברים שלא אמורים לאכול.
אז מן הסתם שאנשים יהיו חולים יותר, אבל זה לא אשמת הבשר, זה אשמת התעשייה שמוצאת איך לדחוף לנו זבל לצלחת.

אם פרות והתרנגולות יכחדו, זה יפגע במערכת האקולוגית. כל בעל חיים שנכחד פוגע במערכת האקולוגית.
גם חשבתי שוב למה מכריחים תרנגולות להטיל יותר ונזכרתי שלא רק מוכרים ביצים שלמות, גם משתמשים בהן לדברים כמו עוגות, מיונז, כל מיני דברים שאנחנו קונים בנפרד ולא רק מכינים בבית. אז זה כנראה למה מכריחים אותן להטיל יותר.
למרות שלא הכל זה רק לתת להם הורמונים. גם דברים כמו טמפרטורה וכמות האור שהן מקבלות במהלך היום משפיעים על ההטלה, דברים שלא פוגעים בתרנגולת.

מבחינת המקור, התכוונתי שאחרי שזה קורה זה כבר לא מפריע להן. ברור שזה כואב להן כשזה קורה, וברור שזה לא מוסרי, אבל הן לא מתגעגעות למקור שלהן, זה מה שאני אומרת. זה גם עוזר להגן עליהן מפני עצמן, כי לפעמים הן תוקפות תרנגולות אחרות, ואם המקור שלהן היה מחודד הן היו יכולות אפילו להרוג אחת את השנייה. אני לא אומרת שזה בסדר, אני לא מתרצת את מה שהם עושים, אני רק מסבירה מה הסיבות.

רק אומרת שאין אף מדינה בעולם שקיימת בה פרה שמייצגת 40 ליטר ביום. בארץ זה מגיע ל30 ליטר ביום, ואנחנו המובילים בעולם בקטע הזה.
ושוב, הם לא משתמשים רק בהורמונים. הם דואגים לשמור על תנאים אידיאליים בשביל חליבה, כמו טמפרטורה נוחה, חליבה בזמנים הנכונים, שמירה על ההיגיינה של העטינים, יש המון דברים שעושים בשביל לייצר כזאת כמות של חלב. נכון שהם נותנים לפרה הורמונים שמגבירים את קצב הייצור שלה, שזה לא בסדר, אבל את שוכחת שזה לא הדברים היחידים שעושים בתעשייה (שוב, מסבירה, לא מצדיקה ולא מתרצת. זה עדיין לא בסדר מצידם).

אגב, את יודעת כמה ביצים בריאות לנו? גם אם נצליח להפסיק לחלוטין את תעשיית הבשר והחלב, אין מצב שיתנו לנו להפסיק ביצים. ביצים זה אחד המאכלים הכי בריאים שקיימים, כולל הקליפה של הביצה אגב. החיסרון היחידי הוא שמוכרים לנו אותן חודש אחרי שהן הוטלו, כלומר הן ישנות ופחות בריאות. ושוטפים אותן בצורה שכל החיידקים שהיו על הקליפה חודרים לתוך הביצה וזה פשוט גועל נפש.

יש דרך לצמצם את ההתעללות באופן משמעותי, וזה מה שאני רוצה להשיג, קודם כל. זה עדיף על כלום, וזה צעד אחד קדימה. אולי לא נצליח להפסיק את ההתעללות, אבל נוכל לצמצם אותה, להפחית אותה, ואולי לשפר את התנאים לבעלי חיים בתעשייה.
לדרוש מכולם להפסיק לאכול בשר, חלב וביצים זאת דרישה לא הגיונית, וגם אם חצי מהאנשים בעולם יסכימו לה, זה לא חמצני מהתעשייה להתעלל בחיות. מה שכן יעזור זה לקבוע חוקים נגד זה.
התכוונתי שאנחנו לא בנויים לצייד , אף בן אדם לא מסוגל לצוד פרה מבלי להעזר בכלי ציד.
המבנה של הגוף שלנו מותאם לליקוט של פירות , ירקות , אגוזים וכל מיני סוגים של מזון צמחי שגדל על העצים והצמחים ועל האדמה .
גם אם בני האדם אכלו בשר הם היו אוכלים את זה רק פעם בחודש או לעיתים רחוקות יותר וממש לא בכמויות שאנשים אוכלים היום .
שמעתי על קטוזיס , זה תהליך לא בריא וממש לא אידיאלי לחיות על זה, אני לא חושבת שקיימים מחקרים שאומרים שזה טוב .
הגוף שלנו נועד להפיק אנרגיה מפחמימות ,אם בן אדם אוכל מאכל שיש בו פחמימות ביחד עם מאכל שומני הגוף יתחיל באופן אוטומטי להפיק אנרגיה מהפחמימות שהוא קיבל ולא מהשומנים , כי הפקת אנרגיה מפחמימות זה בעדיפות ראשונה לגוף שלנו .

המחקרים שכתבתי עליהם שגילו שבשר גורם למחלות דיברו על בשר טרי ולא על בשר מעובד , חוץ מזה שהבשר מזיק בגלל הזבל שהחיות אוכלות והתרופות שנותנים להם והחומרים ששמים בבשר שלהם , הוא גם מזיק בגלל הכמויות הגדולות והמוגזמות שאנשים אוכלים ממנו . לאכול בשר כל יום זה בכלל לא בריא וכמעט כל האנשים עושים את זה. הבשר מאוד קשה לעיכול יותר מכל מאכל אחר , כשעוד הייתי אוכלת בשר תמיד הייתי מרגישה אחרי ארוחה בשרית ממש הרגשה של כבדות כמו גוש שתקוע בבטן.
אני גם רוצה לספר שבמשך הרבה שנים סבלתי מהרבה פצעי אקנה וסבלתי מזה הרבה וניסיתי לטפל בכל מיני משחות וכלום לא עזר ורק כשהפסקתי לאכול בשר הם התחילו להעלם ועכשיו אין לי את זה בכלל .

זה גם לא באמת משנה עד כמה בשר הוא בריא או לא בריא , כי מה שבטוח וכבר מוכח זה שהוא לא חיוני ואפשר לחיות חיים בריאים לגמרי בלעדיו . גם ביצים זה לא הכרחי לבריאות.
יש אלפי אנשים שהם טבעונים וצמחונים והם בריאים לגמרי לא פחות ממי שאוכל בשר וביצים .

הקיום של התרנגולות והפרות בתעשיית הבשר רק פוגע במערכת האקולוגית וגורם להכחדה של מינים של בעלי חיים
בגלל שחלק גדול מהשטחים החקלאיים בעולם הם שטחים שבהם מגדלים סויה וחיטה ותירס שמיועדים להאכלת הפרות בתעשיית הבשר וגם ליצור תחליפי חלב לעגלים בתעשייה , ובגלל שיש צריכה מטורפת של בשר בכל העולם וכל שנה נולדות בעולם מיליארדי פרות בתעשיית הבשר קשה למצוא שטחים מספיק גדולים שיספיקו בשביל לגדל כמות כל כך גדולה של אוכל לפרות , אז מה שעושים זה שהורסים יערות ושטחי מחייה של בעלי חיים בשביל להפוך את השטחים לחקלאיים .
כבר הרבה מאוד סוגים של בעלי חיים נפגעו מזה וזה רק ממשיך ככל שבני האדם מתרבים והצריכה של הבשר בעולם גודלת בכל רגע.
תעשיית הבשר היא גם אחת התעשיות הכי מזהמות בעולם , בגלל כל הפסולת שהיא מייצרת מהחומרים והתרופות שמשתמשים בהם בתעשייה ונותנים לפרות סוג של אוכל וחומרים שגורמים להם לפלוט גזים רעילים . וכל המיליארדי פרות ברחבי העולם פולטות את הגזים הרעילים האלה .
יש עכשיו הרבה ארגונים סביבתיים גדולים בעולם שקוראים להפחתה בצריכת הבשר בשביל להפחית את הנזק האקולוגי העצום שזה גורם.

לתרנגולות בתעשייה עושים עיוות גנטי בשביל שהם יטילו כמויות עצומות של ביצים, והם חוות סבל מטורף בכל רגע בחיים שלהם שהם בלול ההטלה , כל תרנגולת תקועה בכלב מאוד קטן ולא יכולה לזוז , הטמפרטורות וכמות האור גורמות להם לסבל כי באופן טבעי תרנגולות הולכות לישון כשמחשיך ומתעוררות בזריחה ובתעשיה בדרך כלל שמים להם אור כל היום ורק כמה שעות אחדות של חושך והם לא יכולות לישון כמו שצריך , אחרי שעוברת תקופה של שנה בערך מאז שקבוצה של תרנגולות התחילה את ההטלה שלהם , הקצב של ההטלה יורד אז מה שעושים זה שבמשך 10 ימים מחשיכים להם את הלול ומרעיבים אותם בשביל להכניס אותם לסטרס שיגרום להם להטיל יותר . הרבה מהתרנגולות שם לא שורדות את התנאים האלה ומתות.
בקשר למקור שכתבת את זה שזה מונע מהם לפגוע באחרות אני מסכימה שזה יתרון אבל יש מקרים שזה ממש פוגע בהם ,לרוב התרנגולות זה לא קורה , אבל לחלק מהם זה עושה פגיעה בלשון או נפיחות או כוויה בפה ואז הם לא מסוגלות לאכול ומתות מרעב אחרי כמה ימים .

בקשר לפרות בארץ זה כן מגיע ל40 ליטר ביום , מוזר שאצלנו זה יותר מבכל העולם אבל כמו עם התרנגולות אם הכמויות האלה לא היו ריווחיות בשבילם הם לא היו עושים את זה , וכל מה שקורה בתעשייה הזאת מזעזע לגמרי , גם אני חשבתי שהם מנקים את העטינים לחליבה אבל הם לא , הם בעצם בונים על זה שרק הפסטור של החלב ינקה אותו . בסרטון שצרפתי בדקה 38 אפשר לראות את זה .

אני חושבת שמה שיכול להפחית את ההתעללות זה אם אנשים יפחיתו את הכמויות של החלב והבשר והביצים שהם אוכלים זה יעשה שינוי רציני כי רוב הדברים שגורמים לחיות סבל זה דברים שעושים להם במטרה לעמוד בכמויות העצומות של הביקוש למשל אם יקנו פחות חלב הפרות לא יצטרכו להיות עם עטינים ענקיות שמגיעות עד הרצפה.
אני יודעת שרוב הסיכויים שזה בלתי אפשרי לגרום לאנשים להפחית במוצרים האלה אפילו לא בקצת , אז לצערי אני לא חושבת שאפשר לשפר את התנאים שלהם בתעשיה כי אי אפשר לייצר כמויות עצומות כאלה בלי לגרום הרבה סבל .
אנונימית
שואל השאלה:
גם בתקופת האדם הקדמון לא היינו צדים בעלי חיים בלי כלי ציד, זה לא אומר שאנחנו לא צריכים לאכול בשר.
אני לא יודעת איפה שמעת שקטוזיס זה לא בריא, אבל יש המון מחקרים שאומרים שקטוזיס הוא כן מצב בריא, תלוי בבן אדם כמובן והדברים שהגוף שלו כן מסוגל או לא מסוגל להתמודד איתם. קטוזיס פשוט אומר להשתמש בשומן כמקור אנרגיה, אז אוכלים הרבה שומן (מהחי ולא מהצומח, שמנים כמו קנולה לא מתאימים לתזונה, למרות ששמן זית כן) כדי להשתמש בו כמקור אנרגיה. הרבה יותר קל לרדת במשקל כשנמצאים בקטוזיס, כי כשהגוף משתמש בשומן כמקור אנרגיה יותר קל לו לפרק את השומנים של עצמו. שומן הוא מקור אנרגיה שנמשך ליותר זמן מפחמימות, וכל עוד מאזנים את כמות השומן בחלבונים, בוויטמינים ובמינרלים שהגוף צריך ובמינימום כמות הפחמימות שהוא צריך, התזונה בריאה בהחלט. עם התהליך הנכון בשבועות הראשונים, ותזונה מאוזנת משם והלאה, קטוזיס יכול לעזור לאנשים על סף סכרת וכל מיני מחלות אחרות (כי סוכר מן הסתם גורם לסכרת, ופחמימות זה סוכר). לאמא שלי יש סיכון לסכרת והיא עברה לתזונה קטוגנית, ומאז הסיכון הזה ירד. ולאחותי יש מחלה כרונית בשם קוליטיס, שאם את רוצה את יכולה לקרוא עליה כי אין לי כוח להסביר עכשיו, אבל בקיצור אם רוצים להרדים את המילה ככה שיהיה אפשר לחיות איתה צריך לצמצם מאוד את התפריט. אחד הדברים הבעיתיים הוא ירקות טריים, והדברים המומלצים למאכל הם דווקא מאכלים מן החי. לה למשל תזונה קטוגנית גם כן יכולה לעזור (היא פשוט לא אוהבת שומן של בשר והתזונה מתבססת הרבה על שומן, חוץ מזה שהיא לא רוצה לוותר על מתוקים).

אולי בהתחלה היינו היו אוכלים פעם בחודש, אבל הקצב עלה מאז, הרגלנו את עצמנו לאכול הרבה בשר. היתה תקופה שזה היה המקור העיקרי שלנו לאנרגיה לפני שגילינו איך להכין לחם.

בדקת במקרה מי מימן את המחקרים האלו? איזה בשרים הם בדקו? כלומר מאיפה הבשר הגיע? מן הסתם שאם תתני לפרה לאכול זבל הבשר שלה יגרום למחלות. אני אוכלת כמעט כל יום בשר ובחיים לא היה לי יותר מחצ'קון פה ושם, בשר לא גורם לאקנה בדיוק כמו שלחם לא גורם לאקנה, הניקיון של העור ואיכות המזון זה מה שמשפיע. אם תאכלי זבל, יהיה לך אקנה. דברים כמו מקדונלדס ופיצות ותפוצ'יפס. אבל הבשר עצמו לא גורם לאקנה.

נכון, הוא לא הכרחי לחלק מהאנשים. אבל יש אנשים שחייבים לאכול בשר, כי הם לא יכולים לאכול דברים אחרים. ואת שוכחת את זה. לא כולם יכולים לוותר על בשר, כמו שלא כולם יכולים לוותר על לחם, או על חלב, או על כל דבר אחר. יש אנשים שחייבים לאכול מאכלים מסויימים, וזה כולל בשר וביצים. לא בטוחה בנוגע לחלב.

אני יודעת על הנזק של התעשייה, וזה בדיוק מה שאני רוצה למנוע. לצמצם את צריכת הבשר בכל העולם זאת שאיפה ראשונה גדולה מידי, אין מה לעשות. יש אנשים שלא אכפת להם, והם לא יזיזו אצבע כדי לעזור לעולם. אבל אם ננסה לשנות את התעשייה, לפחות בחלק מהמקומות בעולם, אז אולי יש לנו סיכוי.
חוץ מזה, אנחנו מתקרבים למקסימום אוכלוסייה בכדור הארץ. אומרים שכשנגיע לבערך 10-11 מיליארד אנשים בעולם האוכלוסייה תפסיק לגדול ונישאר בערך בכמות הזאת של אנשים, אפילו נתחיל לרדת. אנחנו אמורים להתחיל להתאזן בין 2050 ל2070 בערך. אז הצריכה גם כן תפסיק לעלות באיזור השנים האלו.

העיוות הגנטי שאת מדברת עליו הוא הורמוני גדילה שנותנים להם כדי שיטילו בגיל צעיר יותר. הטמפרטורה היא הטמפרטורה האידיאלית להורה ככה שזה לא גורם להן לסבל, וכמות האור שנותנים להם היא פשוט של יום ארוך, כדי שיחשבו שקיץ כל הזמן ושהאפרוח יוכל לשרוד. גם אצלי בבית אנחנו דואגים להן לאור עד מאוחר כדי שימשיכו להטיל בחורף (בדרך כלל עד 10-11 בלילה, ושלא תביני לא נכון, הן מסוגלות לנוח גם עם אור, הן פשוט חושבות שעדיין יום, זה כמו שתשני שנץ), ומשתדלים לשמור על טמפרטורה אידיאלית, עד כמה שאפשר כשהלול בחצר ובמקום קירות יש רשת ככה שרוח יכולה להיכנס.
פעם ראשונה ששמעתי על להחשיך להן את הלול ולהרעיב אותן. אני אברר בנוגע לזה כי לא ידעתי שעושים את זה.

שוב, בנוגע למקור, אני מסכימה שזה מזעזע. לדעתי אם אי אפשר למנוע מהתעשייה לחתוך את המקור, לפחות שירדימו את התרנגולת ויעשו את זה כמו שצריך, כמו שאם לחתול או כלב יש נזק בלתי הפיך ברגל אז מרדימים אותו כדי לכרות את הרגל ומוודאים שהגדם לא יזדהם ושהחתול/כלב יסבול כמה שפחות.

זה לא מגיע ל40 ליטר. זה 30 ליטר בארץ. תבדקי אפילו בויקיפדיה. אין מדינה בעולם שפרה מגיעה ל40 ליטר. אולי יש לנו בודדות אבל הממוצע הוא 30.
הם מנקים את העטינים כדי שלא יווצר זיהום וכדי שהפרה תמשיך לייצר חלב, אז למרות שהמטרות שלהם לא טהורות, הם כן דואגים לה. הם חייבים לשמור על ניקיון העטין אחרת הפרה או תחלה, או תפסיק לייצר חלב, או שניהם. אולי אפילו תמות. הם לא שומרים על ניקיון החלב במיוחד, זה עושים בפסטור באמת. אבל הם חייבים לשמור על הפרה באיזשהו קו בריאות נכון?

אפשר בכל זאת לנסות לשנות את התעשייה. אם הרבה אנשים, אוכלי בשר וצמחונים ביחד, יפעלו למען זה, אז נוכל לעשות שינוי. להוריד מהמדפים מוצרים שיוצרו בגלל התעללות, לסגור מקומות שלא מתייחסים בכבוד לבעלי החיים שלהם. לדרוש לולים גדולים יותר, יחס טוב לפרות, מה שאפשר. אולי לא נצליח למנוע מהם לייצר כמות לא הגיונית של חלב וביצים, אבל לפחות נוכל לשפר את התנאים קצת, וזאת התקדמות. אולי אם נצליח לשפר קצת את התנאים, ואנשים לא יהיו מרוצים, יותר אנשים יצטרפו לצמחונות וטבעונות כדי לדרוש תנאים טובים יותר.
שמעתי באופן כללי שזה לא בריא כי בתהליך הזה נוצרות בגוף חומצות לא בריאות ,אני לא יודעת הרבה על זה .
אבל אף פעם לא שמעתי על מחקרים שאומרים שזה בריא וזאת הפעם הראשונה שאני שומעת שאומרים שזה בריא , ממה שאני יודעת העדיפות הראשונה של הגוף להפקת אנרגיה היא פחמימות.
שמעתי שיש השערה שאנשים יורדים במשקל בסוגי תזונה כמו פליאו או קטוגני זה בגלל שהבשר וחלבון מהחי קשים לעיכול וגורמים לגוף להתאמץ מאוד נשרפות הרבה קלוריות מהמאמץ של העיכול .
וגם בדרכים של תזונה טבעונית אפשר להיות בריאים ולהרפא ממחלות , יש סוג של תזונה טבעונית שבה אוכלים רק פירות וירקות ואגוזים ויש המון סיפורים על אנשים שהתזונה הזאת עזרה להם להתרפא מהמון מחלות קשות כמו סרטן וגם מסכרת ומחלות במערכת בעיכול ובכלל בערך מכל סוגי המחלות שקיימות, הגישה של זה אומרת שמאז שבני האדם התחילו לאכול בשר הגוף לא עבר מפסיק שינוי אבולוציוני בשביל להיות מותאם לבשר מבושל והתזונה שבני האדם אכלו לפני הבשר היא עד עכשיו נשארה התזונה שמותאמת להם .

המחקרים שדיברתי עליהם הם מחקרים שנחשבים לגדולים מאוד שקיבלו הרבה חשיפה והם לא ממומנים בכלל , אין משהו שממן מחקרים של תזונה טבעונית .
המחקרים בדקו בשר ועוף טריים ולא מעובדים , לא ידוע אם זה מפרה שאוכלת זבל או לא אבל אני חושבת שבכל המקומות שמגדלים פרות לשחיטה נותנים להם לאכול זבל וכל הבשר הטרי שנמכר בכל מקום זה בשר של פרה שאכלה זבל.
אם כבר תעשיית הבשר כל הזמן דואגת לממן המון מחקרים בעד הבשר , היא אפילו משלמת בשביל שבקורס לימודים של התזונאים ילמדו אותם שחשוב לאכול בשר כדאי שהם ימליצו לאנשים לאכול את זה.

בקשר למה שסיפרתי על הפצעים שהיו לי גם אני פעם חשבתי שאולי רק ג'אנק ודברים מתוקים עושים חצ'קונים, אז הייתה תקופה שבאמת לא אכלתי את זה בכלל וממש סירבתי לגמרי לאכול שוקולד ודברים שומניים ובכל זאת החצק'ונים המשיכו בלי שיפור גדול , רק מתי שהחלטתי להפחית מאוד בבשר התחילו להיות לי פחות פצעים , הייתי אוכלת רק פעם בשבועיים ואז עברתי רק לפעם בחודש ותמיד ראיתי שבימים שאחרי הארוחה הבשרית היו מתחילים לצאת לי חצ'קונים גדולים וככה ראיתי את ההבדל, כי שהייתי אוכלת בשר כמה פעמים בשבוע לא יכולתי לשים לב שהבשר גורם לזה .
הבשר לא עושה לכולם חצ'קונים כי זה יכול לעשות רק למי שיש לו נטייה לאקנה , לי יש נטייה גדולה לזה אז זה השפיע מאוד.

אני חושבת שעדיף לתת לתרנגולות ללכת לישון כשמחשיך ולא להתערב בזה , כשאתם משאירים את התרנגולות ערות עד 10 11 אתם מקצרים להם את השינה וזה לא טוב להם באותה מידה שלא טוב לנו לישון פחות מ8 שעות .
ויכול להיות שבתעשיית הביצים אפילו נותנים להם ללכת לישון רק ב1 בלילה או משהו כזה.
ואני חושבת שהבעיה היא לא רק שעות אור או טמפרטורות כי בכלל כל מה שקורה להם בתעשייה הזאת הוא מזעזע, כמו הכלובים הקטנים שהם כלואות בהם והיחס שהם מקבלות.
אני חושבת שלא שמים להם חומר הרדמה כשחותכים את המקור כי הם לא רוצים לבזבז כסף על לקנות את החומרים וגם בגלל שפשוט לא אכפת להם מהתרנגולות .

בדקתי בכמה מקומות וזה כן מגיע ל-40 ליטר ולפעמים אפילו יותר, בויקיפדיה כתוב 30 אבל יכול להיות שכתבו את זה לפני כמה שנים ומאז זה עלה ולא עדכנו , בכל מקרה גם 30 זה הרבה מאוד .
הרפת של הפרות בתעשיית הבשר היא מאוד מזוהמת ולא מקפידים לנקות את הצואה של הפרות בכלל , יש פרות שנהיות ממש חולות מזה ואותם לא חולבים , הם מעדיפים שלא להשקיע בניקיון למרות שזה גורם להם להפסיד חליבות של פרות שנהיות חולות מהזיהום.
ראיתי סרטון של חליבה של פרות והעטינים שלהם לא נראו נקיות בכלל .

לדעתי אי אפשר באמת לשפר את התנאים כי מבחינת התעשיה מה שחשוב זה שאנשים ממשיכים לקנות והם מרוויחים כסף, דברים כמו לולים גדולים יותר יעלו להם כסף והם לא ירצו להשקיע בזה.
בכל המשקים של התעשייה הזאת החיות סובלות, ומאחורי כל אחד מהמוצרים מהחי שעל המדף בסופר יש חיה שסבלה אז זה לא נכון שיש רק חלק מהם שמגיע מהתעללות ואז אפשר להחרים את החלק הזה.
אנונימית
שואל השאלה:
תראי, בואי נעזוב כרגע את הנושא של אם בשר הוא בריא או לא, כי הוא לא רלוונטי למה ששאלתי, ולא נראה לי שקיים איזשהו מחקר שמוכיח את זה חד משמעית. זה משתנה מאדם לאדם. יש אנשים שזה טוב להם, יש אנשים שזה לא.
(ורק רוצה לציין שיותר קשה לנו לעכל גזר מאשר בשר אבל אנחנו עדיין אוכלים גזר והוא עדיין נחשב בריא, רק אומרת)

בשר שקונים בסופר הוא לא בשר איכותי, חד משמעית. אני יכולה אפילו להבטיח לך שהפרות שמהן הגיע הבשר אכלו זבל לפני שהן הגיעו לסופר.
אבל כן קיימים מקומות שמתייחסים לפרות בכבוד, גם אם מינימלי. שנותנים להן אוכל טוב. אלו בדרך כלל מקומות יקרים, שלא מוכרים לאנשים פרטיים. ההורים שלי מנהלים עסק ביחד, והם מצאו מקום טוב כזה שלא מוכר לאנשים פרטיים, אז הם קנו מהם בשר על שם העסק. אני לא רוצה להגעיל אותך אבל אפשר לראות גם על הבשר עצמו ואפשר גם להרגיש בטעם שהפרה עברה יחס טוב, לפחות מבחינת האוכל שהביאו לה. אז לא, לא בכל המקומות נותנים להן זבל.

בנוגע לתרנגולות, שוב, האור לא מפריע להן לישון. לפעמים תרנגולות ישנות גם באמצע היום, והדבר היחידי שהאור עושה זה לגרום להן לחשוב שהיום ארוך יותר. הוא לא מונע מהן לנוח. יש בלול שלנו מוט שתלוי בין שני הקירות שהן יכולות לעמוד עליו, כלומר מקביל לקרקע, והן תמידישנות עליו. בשעות הלילה, גם עם אור, אפשר לראות אותן מסודרות בשורה עם עיניים עצומות, השינה שלהן פשוט קלה יותר, כמו שאת תרדמי לשינה קלה בסלון עם האור דולק בצהריים, וברגע שמישהו יעבור לידך את תתעוררי. ככה הן ישנות כשיש אור. חלק מהן ישנות אפילו יותר עמוק.
קשה לי להאמין שנותנים להן לישון רק ב1 בלילה כי אין להם טעם בזה. הם רוצים שהן יטילו יותר, אז הם צריכים שתהיה להם אנרגיה להטיל יותר. אם הם לא נותנים להן להרדם לגמרי עד הבוקר ללפחות 5-6 שעות, תהיה להן בעיה להטיל. כי בטוח האור שלהם יותר חזק מהאור בפרגולה שלנו, יש לנו כולה 2 מנורות לד צהובות אז גם אם הן ישארו דולקות עד הבוקר בטעות זאת לא תהיה בעיה לישון איתן.
תחשבי על זה ככה. התרנגולות מחכות לעונה מסויימת כדי להטיל, עונה שבה יהיה לאפרוחים יותר סיכוי לשרוד. זה אומר טמפרטורה נוחה ובעיקר אור עד מאוחר. הן ממשיכות להטיל גם בעונות אחרות, אבל הרבה פחות.
אז נניח שהיום התחיל ב6 בבוקר ונמשך עד 6 אחצ. זה 12 שעות של אור, וזה לא מספיק להן. זה קצר מידי. הן יטילו הרבה פחות.
נניח שהוא מתחיל ב6 ונגמר ב9. זה קצת יותר ארוך, וזה בערך מה שהן יקבלו בטבע בקיץ. 15 שעות אור.
אבל אם מוסיפים להן עוד שעה-שעתיים, אז הן בטוחות שהעונה מתאימה. הן חד משמעית יטילו.
במקרה הזה, אין שום טעם להוסיף עוד שעות. למה לבזבז חשמל על עוד שעתיים של אור, להסתכן בזה שהתרנגולות יהיו עייפות, כש17 שעות אור יעשו את העבודה? הם לא יבזבזו חשמל סתם.
אבל אני מסכימה שהכלובים הקטנים, היחס וכו' הם החלק המזעזע, לא המשחק עם השעון הביולוגי שלהן.

שוב, את פוסלת את האפשרות לעשות משהו לפני שניסית. את באמת מאמינה שתצליחי להשפיע על מספיק אנשים לוותר על בשר כדי לעשות שינוי? גם אם כן וגם אם לא, את מנסה, וזה מה שחשוב.
אבל למה את פוסלת לנסות לשנות את התעשייה בלי שניסית? זה כבר קרה בכמה מקומות בעולם. שמעת על טמפל גרנדין במקרה? היא הצליחה לגרום לשינוי משמעותי בתעשייה, יש עליה גם סרט אם את רוצה לראות. היא החליטה לקחת צעד קדימה ולתקן את העוול שנגרם בתעשייה, גם אם רק בכמה מקומות. היא הוכיחה שזה אפשרי.
אם נעבוד ביחד יש לנו סיכוי. לא אם נצא זה כנגד זה. הם הבעיה, לא הצרכנים. הם אלו שפוגעים בחיות, לא אלו שקונים אוכל בסופר. מה יזיק לנו לנסות? גם אם נבזבז את הזמן שלנו, לפחות ניסינו לעשות משהו, נכון?
סקס
אנונימי
בקשר לתרנגולות אני לא יודעת בידיוק מה בידיוק מספר השעות שנותנים להם בתעשיה אני משערת שהם נותנים להם לישון בשעה מאוד מאוחרת ושההתערבות בשעות השינה שלהם נעשת בדרך שפוגעת בהם כי התעשיה פוגעת בהם בכל דרך אפשרית אז אולי גם בזה הם פוגעים בהם גם שמעתי שיש הרבה תרנגולות בתעשייה שמתות בגלל שהם לא שורדות את התנאים.

אני חושבת שיש עכשיו אלפי אנשים שלא אוכלים בשר , ואם כולם היו חוזרים לאכול בשר עכשיו תעשיית הבשר הייתה רושמת עלייה בביקוש ובמכירות וזה היה מגדיל את מספר החיות שיעברו סבל בתעשייה , כל אחד מהאנשים האלה היה קונה כמה חבילות של בשר כל שבוע אם הוא לא היה יודע כלום על מה שקורה בתעשייה ובזכות זה שיש אנשים ויש ארגונים שמדברים על זה נמנעו כבר הרבה מאוד קניות של בשר ויש לזה השפעה גדולה.
אני יודעת שרוב האנשים לעולם לא יפסיקו לאכול בשר ואפילו לא יפחיתו בזה אבל רוב האנשים לא יודעים כלום על התעשייה וגם לא יודעים שאפשר להיות בריאים בלי לאכול בשר ויש אנשים שאם הם ידעו הם כן יבחרו להפסיק לקנות ולאכול בשר ובגלל זה אני חושבת שכל כך חשוב להעלות את המודעות לזה .
לדעתי ככל שיש כמות גדולה יותר של בעלי חיים בתעשייה יש יותר התעללות ובגלל זה כל כך חשוב להפחית את הכמות שלהם או לפחות לדאוג שהיא לא תגדל בהרבה
שמעתי שיש בחו"ל כמה מקומות שיש בהם משקים קטנים שבהם מגדלים את החיות בלי התעללות בכלל ונותנים להם אוכל איכותי והם מסתובבות חופשי אבל הסיבה שמצליחים לגדל אותם ככה זה בגלל ששם הכמות של החיות קטנה בהרבה מבמקומות הגדולים והרגילים שמשווקים לסופר , אני חושבת שיכול להיות שבגלל שיש בתעשיה כמות כל כך גדולה יהיה להם קשה לשפר את התנאים גם אם הם ירצו .

אבל אם באמת היו פועלים בעד שיפור התנאים וזה היה מצליח הייתי תומכת בזה אני לא פוסלת
אנונימית