4 תשובות
אסור לאכול גלוטן
כל מה שמכיל גלוטן אסור לך
אסור לך לאכול מאכלים שיש בהם גלוטן.
כתוב על האריזה בדרכ
חיטה - קמח חיטה (לגבי קמח חיטה ללא גלוטן מאחר שאין וודאות כי ניתן להוציא את כל הגלוטן מהחיטה, ההמלצה היום היא להימנע מצריכת קמח חיטה ללא גלוטן), כוסמין (spelt), בורגול, סולת, קוסקוס, סובין חיטה. ופלים, חטיף שלווה, ביסקוויטים, דגני בוקר המכילים חיטה, לחם, פיתות, לחמניות, קרקרים, עוגות, עוגיות, בורקסים, כל סוגי הפסטה (סמולינה ודורום הם סוגי חיטה), אטריות ביצים (מכילות חיטה), שקדי מרק, קרוטונים, פירורי לחם.
שעורה - גריסי פנינה, לתת וטעם לתת המצוי במספר רב של דגני בוקר ומזונות מעובדים.
שיפון - לחם שיפון.
שיבולת שועל - קוואקר, גרנולה, יוגורט גרנולה, מצות שיבולת שועל, סובין שיבולת שועל, קרקרים עם שיבולת שועל.
בשר מעובד - תחליפי שניצל בשר "מן הצומח" (טבעול, זוגלובק), מוצרי סויה מעובדים, אלא אם כן צוין במפורש כי אינם מכילים גלוטן. בשר ודגים כל הסוגים אם מעובד - רק כאלה שלגביהם יש אישור מהיצרן כי אינם מכילים גלוטן. יש להיזהר מהקבאב, נקניקים, נקניקיות, קציצות המבורגר וכל מה שהוא מעובד.
חלב ומוצריו - מוצרים בתוספת גרנולה ודגנים. רצוי לצרוך מוצרי חלב שלגביהם יש אישור מהיצרן כי אינם מכילים גלוטן. משקאות חלב עמידים עלולים להכיל גלוטן.
ירקות - ירקות מוכנים עם רוטב, משומרים או קפואים בתוספת מרכיבים אסורים כמו לביבות ירק או מרקים מוכנים קנויים. לא לצרוך נבטי חיטה.
פירות - שימורים או פירות יבשים שהוספו להם קמחים. לעתים מוסיפים קמח לפירות יבשים למניעת הדבקות.
ממרחים מוכנים - יש להיזהר ממרחי טחינה, חומוס, טונה ובכלל זה סלטים מוכנים. לבדוק שיש לגביהם אישור מהיצרן כי אינם מכילים גלוטן. סלטים הנקנים מוכנים לאכילה, עלולים להכיל גלוטן. אלא אם כן צוין במפורש כי אינם מכילים גלוטן.
הכלל המנחה: בכל מקרה של ספק לגבי תכולת גלוטן במוצר, יש להימנע מצריכת המוצר עד לבירור מלא עם היצרן. כמו שנאמר: "במקרה של ספק התרחק!".

(כן זה העתק הדבק)