7 תשובות
כנראה הכוונה היא לקמח ולא לקרח.
הנה מתכון
הנה מתכון
קישורים מצורפים:
אנונימית
שואל השאלה:
מיצטער אני דרוזי ולמה מתקנים אותי פה מה זה גיזענות הזאת
מיצטער אני דרוזי ולמה מתקנים אותי פה מה זה גיזענות הזאת
אנונימי
זה לא גזענות, כתבת בשגיאת כתיב אז תיקנו אותך.
אנונימית
https://mobile.mako.co.il/food-cooking_magazine/oogio-net/recipe-5f1c302e0f66341006.htm
ממליצה על המתכון
שואל השאלה:
טוב ביסדר
טוב ביסדר
אנונימי
מה שתצטרכו לעוגת תפוזים
2 כוסות קמח תופח (לא מומלץ להחליף בקמח רגיל ואבקת אפיה)
1/2 כפית סודה לשתיה
3/4 כוס סוכר חום או סוכר קנים
קורט מלח
חצי כף גרד תפוזים
כוס וחצי מיץ תפוזים סחוט טרי
1/2 כוס שמן קנולה
חצי כפית תמצית וניל
1 כף חומץ תפוחים או הדרים
כך עושים
מערבבים בקערה על כל החומרים היבשים. מוזגים פנימה את המיץ, השמן, ותמצית הוניל, מתחילים בערבוב. כשהתערובת מתחילה להתאחד וכיסי הקמח נעלמים מוסיפים את החומץ. ברגע שהוספנו את החומץ מתחילה ריאקציה מגניבה בינו ובין אבקת האפיה, מה שיוצר תסיסה נהדרת שגורמת לעוגה להיות אוורירית ולא דחוסה
מרגע שהוספנו את החומץ, ערבבו כמה שפחות ליצירת אחידות, העבירו לתבנית משומנת.
רצוי שהבלילה תמלא כ 2/3 מגובה התבנית כדי שיהיה לעוגה לאן להתפתח ולעלות. אם יש לכם יותר מידי בלילה ביחס לתבנית מלאו עוד כמה קאפקייקס.
הכניסו לאפיה- 170 מעלות, 25-35 דקות, תלוי בכלי שהשתמשתם בו. פני העוגה צריכים להיות שזופים ויפים וקיסם שננעץ לתוכה צריך לצאת יבש וללא פירורים.
2 כוסות קמח תופח (לא מומלץ להחליף בקמח רגיל ואבקת אפיה)
1/2 כפית סודה לשתיה
3/4 כוס סוכר חום או סוכר קנים
קורט מלח
חצי כף גרד תפוזים
כוס וחצי מיץ תפוזים סחוט טרי
1/2 כוס שמן קנולה
חצי כפית תמצית וניל
1 כף חומץ תפוחים או הדרים
כך עושים
מערבבים בקערה על כל החומרים היבשים. מוזגים פנימה את המיץ, השמן, ותמצית הוניל, מתחילים בערבוב. כשהתערובת מתחילה להתאחד וכיסי הקמח נעלמים מוסיפים את החומץ. ברגע שהוספנו את החומץ מתחילה ריאקציה מגניבה בינו ובין אבקת האפיה, מה שיוצר תסיסה נהדרת שגורמת לעוגה להיות אוורירית ולא דחוסה
מרגע שהוספנו את החומץ, ערבבו כמה שפחות ליצירת אחידות, העבירו לתבנית משומנת.
רצוי שהבלילה תמלא כ 2/3 מגובה התבנית כדי שיהיה לעוגה לאן להתפתח ולעלות. אם יש לכם יותר מידי בלילה ביחס לתבנית מלאו עוד כמה קאפקייקס.
הכניסו לאפיה- 170 מעלות, 25-35 דקות, תלוי בכלי שהשתמשתם בו. פני העוגה צריכים להיות שזופים ויפים וקיסם שננעץ לתוכה צריך לצאת יבש וללא פירורים.
באותו הנושא: