4 תשובות
גבינה?
אנונימית
מה שאני עושה זה לעשות חביטה, לחתוך עגבניות ומלפפונים, ולשים מלח... יוצא ממש טעים!
ממליצה לך להסתכל כאן❤
יש רעיונות ממש מגניבים
יש רעיונות ממש מגניבים
את יכולה להכין כל מיני ממרחים בריאים
חומוס ביתי בלי חומרים משמרים
חומרים: 1 כוס גרגירי חומוס, 10 כוסות מים, חצי כפית סודה לשתייה/אבקת אפייה, חצי כוס טחינה גולמית, 1 שן שום, כף וחצי מיץ לימון, כפית מלח, שמן זית לזילוף (לפי הצורך).
הכנה: גרגירי החומוס - משרים את גרגירי החומוס במשך 24 שעות במים (כיסוי מלא) בטמפרטורת החדר. לאחר 24 שעות מסננים את מי ההשריה ומבשלים בסיר גדול עם 10 כוסות מים ועם חצי כפית אבקת סודה לשתייה - אין להוסיף מלח לבישול. מצננים את החומוס בתוך הנוזלים שלו, ולאחר מכן מסננים ושומרים את נוזלי הבישול לשימוש חוזר. החומוס - מכניסים למעבד מזון את גרגירי החומוס המבושלים עם השום ועם המלח, וטוחנים. מוסיפים, בהדרגה, את מי הבישול ששמרנו וממשיכים עד לקבלת מרקם דק. מוסיפים חצי כוס טחינה גולמית ומערבבים עד לקבלת מסה חלקה. בסיום מוסיפים כף וחצי מיץ לימון ומזלפים מעל שמן זית.
ממרח פיצה בריאה
חומרים: 1 עגבנייה אדומה בשלה, 250 גרם גבינת פטה עזים (או בקר, לפי הטעם), קורט אורגנו יבש או טרי, 4-5 עלי בזיליקום טריים וקצוצים, רבע כפית סוכר חום, קורט מלח, שמן זית לזילוף, 10 זיתי קלמטה חתוכים ללא גלעינים (לא חובה), 8 פרוסות לחם דגנים או 4 לחמניות דגנים.
הכנה: מרסקים את העגבנייה בפומפייה ומסלקים את הקליפה. מנקזים מנוזלים מיותרים. מוסיפים לרסק אורגנו, בזיליקום, סוכר חום ומעט מלח ומערבבים היטב.
הרכבת הכריך: את ממרח העגבניות מורחים על הכריך. מניחים מעל קוביות קטנות של פטה ומועכים קלות. מוסיפים עוד עגבניות מעל ומזלפים מעט שמן זית. לקישוט ניתן לעטר בזיתים חתוכים.
פסטו תרד
חומרים: 300 גרם עלי תרד, 4 עלי בזיליקום טריים, 2 כפות צנוברים/אגוזי מלך, כף שמן זית, 2 כפות פרמזן (לא חובה), מלח לפי הטעם; קערה גדולה עם מי קרח; לתוספת על הכריך - 200 גרם מוצרלה בופאלו (בוצעים ל-8 חתיכות קטנות).
הכנה: חולטים את עלי התרד ואת עלי הבזיליקום במים חמים, מסננים ומעבירים היישר לקערת מי קרח (שישמרו על פריכות העלים). מייבשים היטב. מעבירים למעבד מזון את החומרים, לפי הסדר - אגוזים/צנוברים, שמן זית, מלח ותערובות העלים. מוסיפים את הפרמזן וטוחנים בפולסים קצרים עד להטמעת כל החומרים ולקבלת מרקם משחתי חלק יחסית.
חומוס ביתי בלי חומרים משמרים
חומרים: 1 כוס גרגירי חומוס, 10 כוסות מים, חצי כפית סודה לשתייה/אבקת אפייה, חצי כוס טחינה גולמית, 1 שן שום, כף וחצי מיץ לימון, כפית מלח, שמן זית לזילוף (לפי הצורך).
הכנה: גרגירי החומוס - משרים את גרגירי החומוס במשך 24 שעות במים (כיסוי מלא) בטמפרטורת החדר. לאחר 24 שעות מסננים את מי ההשריה ומבשלים בסיר גדול עם 10 כוסות מים ועם חצי כפית אבקת סודה לשתייה - אין להוסיף מלח לבישול. מצננים את החומוס בתוך הנוזלים שלו, ולאחר מכן מסננים ושומרים את נוזלי הבישול לשימוש חוזר. החומוס - מכניסים למעבד מזון את גרגירי החומוס המבושלים עם השום ועם המלח, וטוחנים. מוסיפים, בהדרגה, את מי הבישול ששמרנו וממשיכים עד לקבלת מרקם דק. מוסיפים חצי כוס טחינה גולמית ומערבבים עד לקבלת מסה חלקה. בסיום מוסיפים כף וחצי מיץ לימון ומזלפים מעל שמן זית.
ממרח פיצה בריאה
חומרים: 1 עגבנייה אדומה בשלה, 250 גרם גבינת פטה עזים (או בקר, לפי הטעם), קורט אורגנו יבש או טרי, 4-5 עלי בזיליקום טריים וקצוצים, רבע כפית סוכר חום, קורט מלח, שמן זית לזילוף, 10 זיתי קלמטה חתוכים ללא גלעינים (לא חובה), 8 פרוסות לחם דגנים או 4 לחמניות דגנים.
הכנה: מרסקים את העגבנייה בפומפייה ומסלקים את הקליפה. מנקזים מנוזלים מיותרים. מוסיפים לרסק אורגנו, בזיליקום, סוכר חום ומעט מלח ומערבבים היטב.
הרכבת הכריך: את ממרח העגבניות מורחים על הכריך. מניחים מעל קוביות קטנות של פטה ומועכים קלות. מוסיפים עוד עגבניות מעל ומזלפים מעט שמן זית. לקישוט ניתן לעטר בזיתים חתוכים.
פסטו תרד
חומרים: 300 גרם עלי תרד, 4 עלי בזיליקום טריים, 2 כפות צנוברים/אגוזי מלך, כף שמן זית, 2 כפות פרמזן (לא חובה), מלח לפי הטעם; קערה גדולה עם מי קרח; לתוספת על הכריך - 200 גרם מוצרלה בופאלו (בוצעים ל-8 חתיכות קטנות).
הכנה: חולטים את עלי התרד ואת עלי הבזיליקום במים חמים, מסננים ומעבירים היישר לקערת מי קרח (שישמרו על פריכות העלים). מייבשים היטב. מעבירים למעבד מזון את החומרים, לפי הסדר - אגוזים/צנוברים, שמן זית, מלח ותערובות העלים. מוסיפים את הפרמזן וטוחנים בפולסים קצרים עד להטמעת כל החומרים ולקבלת מרקם משחתי חלק יחסית.
אנונימית
באותו הנושא: