5 תשובות
https://food.walla.co.il/recipe/653316
מתכון: ספגטי ברוטב עגבניות - וואלה! אוכל

בהצלחה:)
תשרי כמה עגבניות במים רותחים לעשר דקות, תחתכי אותן לחצי, תקלפי אותן (הקליפה תרד ממש בקלות) ותקצצי.
במחבת על אש קטנה-בינונית תשימי שמן, בצל ושום עד להתרככות, תשימי את העגבניות הקצוצות יחד עם כל המיצים שלהן, בערך כף או כף וחצי של רכז עגבניות עם קצת מים, תבלינים לפי הטעם (מלח, פלפל, אורגנו ועוד אם בא לך. אני מוסיפה גם חצי כפית סוכר חום כי זה עוזר לנטרל חמיצות אם יש, זה הופך את הרוטב לטעים יותר ולא למתוק) ותתני לזה להתבשל קצת על אש קטנה. זה מה שאני עושה וזה טעים לי
רכיבים:
2 כפות שמן זית
2 בצלים קצוצים דק
2 שיני שום כתושות
קופסא גדולה (800 גרם) עגבניות מרוסקות או קוביות
1 קופסא קטנה של רסק עגבניות
מלח ופלפל
1 כפית פטרוזיליה מיובשת או כף טרייה, קצוצה
איך מכינים:
1. מטגנים את הבצלים בשמן עד שהם נעשים שקופים. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עוד דקה.
2. מוסיפים את העגבניות המרוסקות או את קוביות העגבניות, וכן את העגבניות ברסק ואת כל יתר החומרים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים בסיר מכוסה כ 20 דקות.
^ מה שאמרו מעליי
כדי לנטרל חמיצות אני משתמשת בחלב במקום בסוכר
אם בא לי עוד קצת טעם 2 כפות של רוטב עגבניות מיובשות או עגבניות מיובשות חתוכות דק. ולפעמים פרמז'ן הולך עם זה אבל אולי זה שילוב מוזר שרק אני אוהבת...
שואל השאלה:
את לא היחידה :)
ותודה רבה לכולם
אנונימית