11 תשובות
העוגה לא תתפח וזה יראה כמו עיסה מוזרה
אנונימית
שימי אבקת אפייה
שימי אבקת אפייה זה יתפיח את זה
תשתמשי ברגיל ואבקת אפיה יוצא בדיוק כמו עם קמח תופח
תוסיפי אבקת אפייה
תוסיפי אבקת אפיה
שואל השאלה:
אין לי אבקת אפיה
אנונימית
אה אז נראה לי שאין עוד אופציה
אני חושבת שאפשר לשים קמח רגיל ולהוסיף אבקת אפייה וזה יצא כמו עם קמח תופח
לגבי כמויות תבדקי באינטרנט אבל אם זה ממש קצת קמח שימי קצת אבקת אפיה פשוט
אז העוגה לא תתפח ממש אבל זה עדיין יצא עוגה
קמח תופח זה קמח שעורבבה בו אבקת אפייה.
אם אין לך אבקת אפייה את יכולה לשים מעט סודה לשתייה וכמה טיפות של חומץ (עוזר להפעיל את הסודה לשתייה יותר טוב)
סודה לשתייה נמצאת, במינונים כאלו ואחרים, באבקות אפייה..

אם אין לך גם לא אבקת אפייה - את יכולה פשוט להשמיט, לא מאוד קריטי לעניות דעתי, את עושה עוגה במיקרו, לא טארט טאטן ללואי ה14.
אם בכל זאת את רוצה אפקט של תפיחה - תקציפי חלבון (או חלבוני, תלוי כמה ביצים יש במתכון) ביצה ותוסיפי אותם לבלילה מוקצפים, כך, בחשיפה לחום, ייצרו לך מאפה תפוח. זה הקטע בסופלה, אגב. לא משתמשים בסופלה באבקת אפייה אחרי הכל..

בהצלחה ובתאבון.
באותו הנושא: