4 תשובות
נראה פירוק יותר טוב של המזון וספיגתו לזרם הדם אעע אני לא ממש בטוחה למדנו את זה ממזמן
שואל השאלה:
תודה רבהה❤❤
תודה רבהה❤❤
מפרק את המזון למולקולות קטנות שיאפשרו את הכניסה שלהן לזרם הדם
פירוק מולקולות גדולות למולוקולות קטנות מאפשר ניצול יעיל וממוקד יותר שלהן - ובכלל זה פינוי מסוגל (ספציפי) יותר של אותם חומרים כימיים, עודפים או כוללים, שצריך לפנותם. והדרך הבסיסית לכך כבר תוארה: מולקולות קטנות יותר עוברות את הקרום החדיר למחצה שבדפנות נימי הדם ונעות בזרם הדם אל רקמת יעדן או אל רקמה שתפנה אותן (בשתן, בצואה, בחלב, בזיעה, אפילו בהקאה או בעיטוש או בשיעול)