36 תשובות
זה תלוי בעדה שלך,
אני בין חלב לבשר לא שומרת כלום, רק שטיפת פה
ובין בשר לחלב 6 שעות
הפוך ושעה אחת לא שלוש
אנונימית
אולי יש כאלה שנוהגים ככה. לי אין מושג, אצלנו שומרים שש שעות מבקר לחלב וגם מעוף לחלב.
אנונימית
כל אחד מקפיד אחרת אבל בכללי ההלכה זה שצריך גם לעוף וגם לבקר שש שעות
אנונימית
אישית אני לא שומרת זמן
אנונימית
כן.
כשהייתי שומרת
6 שעות מבקר לחלב
4 שעות מעוף לחלב
זה באמת תלוי בעדה שלך,
אבל בתאכלס שומרים 6 שעות מבשר לחלב
ומחלב לבשר-חצי שעה
אני גם בשר וגם עוף שומר 6 שעות
אני שומרת שש שעות בכל מקרה שאכלתי משהו בשרי
אני לא יודעת, אצלנו מחכים שלוש
בכל מקרה אני צמחונית אז אני תכלס לא שומרת כשרות
אני שומרת 3 שעות
וככה גם כל המשפחה שלי, אנחנו אשכנזים אם זה משנה
כל חיי שמרתי שלוש וככה תמיד לימדו אותי
אני, בניגוד למקובל, לא ממתין בין עוף לחלב.
זאת עפ"י הרמב"ן והרא"ה, בהתבסס על קביעת התלמוד (בבלי חולין קד ע"ב): עוף וגבינה נאכלין באפיקורן (רש"י: דרך הפקר שאינו נזהר בהן וכדמפרש).
גם מסברה, זו גזרה לגזרה (איסור אכילת עוף בחלב הוא מדברי חכמים), ויש כלל: "גזירה לגזירה לא גזרינן".
הרוב הולכים לפי השולחן ערוך (יורה דעה, סי' פט) שפסק עפ"י הרמב"ם (הלכות מאכלות אסורות ט, כח) שצריך להמתין אחרי אכילת בשר עוף כמו אחרי אכילת בשר בהמה.
קיים מנהג להמתין שלוש שעות (בעיקר יוצאי גרמניה), אבל הוא לא נזכר בפוסקים (הידועים לי).
השולחן ערוך (יורה דעה, סימן פט, סעיף א) לא מחלק בין בהמה לעוף:
"אכל בשר, אפילו של חיה ועוף - לא יאכל גבינה אחריו עד שישהה שש שעות, ואפילו אם שהה כשיעור, אם יש בשר בין השינים צריך להסירו. והלועס לתינוק - צריך להמתין.

אם את אשכנייה - את יכולה להקל דעת הרמ"א שם בהגה, אבל גם הוא מדוה שנכון לשמור שש שעות:
הגה: ואם מצא אחר כך בשר שבין השינים ומסירו - צריך להדיח פיו קודם שיאכל גבינה (הר"ן פכ"ה). ויש אומרים דאין צריכין להמתין שש שעות, רק מיד אם סלק ובירך ברכת המזון מותר על ידי קנוח והדחה (תוס' ומרדכי פכ"ה והגהות אשיר"י והג"ה מיימוני פ"ט דמ"א וראבי"ה). והמנהג הפשוט במדינות אלו להמתין אחר אכילת הבשר שעה אחת, ואוכלין אחר כך גבינה. מיהו צריכים לברך גם כן ברכת המזון אחר הבשר (ע"פ הארוך והגהות ש"ד), דאז הוי כסעודה אחרת, דמותר לאכול לדברי המקילין, אבל בלא ברכת המזון לא מהני המתנת שעה, ואין חילוק אם המתין השעה קודם ברכת המזון או אחר כך (ד"ע ממהרא"י ולאפוקי או"ה). ואם מצא בשר בין שיניו אחר השעה צריך לנקרו ולהסירו (ד"ע ממשמעות הר"ן הנ"ל). ויש אומרים דאין לברך ברכת המזון על מנת לאכול גבינה (ארוך בשם מהר"ח), אבל אין נזהרין בזה, ויש מדקדקים להמתין שש שעות אחר אכילת בשר לגבינה, וכן נכון לעשות.
רוב הדעות לא סוברות ככה
אנחנו שומרים 6 שעות גם בעוף... אבל נראה לי זה תלוי בעדה שלך ובמנהגים של המשפחה שלך או משהו כזה
לא, 6 שעות גם מעוף וגם מבשר.
תלוי בעדה תשאל את ההורים אני מחכה 3 שעות
אנונימית
בעדה שלי לא. מעוף ובקר (בהכללה, בשרי), צריך לשמור שש שעות עד חלב.
(אני מרוקאית-עירקית).
בעדות אחרות זה אחרת, וחוץ מזה, כל משפחה והמנהגים שלה.
תלוי בעדה
אני שומרת על הכל שלוש
מהתורה בתחלס מספיק שניה אחת בין כל דבר (שלא להיחנק)
לא גם מעוף וגם מבשר צריך 6 שעות
מגבינה לבשר צריך רק לשתוף תפה וידיים
ועם הגבינה התיישנה 12+ חודש
אז צריך 6 שעות מהגבינה עד הבשר
וגבינות שכאלו הן ממש יקרות
תלוי איך שומרים אצלך במשפחה או בעדה.
לא, את צריכה לשמור 6 גם מעוף וגם מכל בשר אחר.
לא שמעתי על זה אף פעם אולי זה הדין לתמנים
מזרחים+ תימנים 6 שעות הקלה : חמש וחצי שעות
אשכנזים : 6 בשר 3 עוף
הולנדים: שעה אחת
מקובלים 24 שעות
חלב לבשר או חצי שעה או לשטוף את הפה וסכו"ם אחר
דג וחלב - אשכנזים מותר מזרחים אסור
אורות מאפל
אנחנו באמת משפחה של יוצאי גרמניה ברובה, כולם אשכנזים
סבא שלי בא ממגרמניה וסבתא שלי חצי חצי (גם עם גרמניה) ואנחנו שומרים שלוש שעות
בקיצור מגניב לדעת שזה אופייני ליוצאי גרמניה חחח כי לא ידעתי בכלל
יש עוד עדות שהם בדרך כלל שומרים 3?
מה?? אני יודעת שאשכנזים צריכים לשמור 6 שעות בין בשר לחלב לא משנה איזה בשרי אכלת
אני בכל אופן אשכנזיה ושומרת 6
צריך 6 לשניהם...

יש בימינו כאלו שמקילים לשמור פחות בין עוף לחלב, (חלק מהאשכנזים) אבל לכולי עלמא עדיף לשמור שש.
תלוי מה אומרים לך בבית
וכן זה ככה אצלי
לא את צריכה לחכות 6 שעות כל עוד זה בשרי.
רק לתימנים מותר לחכות 4 שעות בין עוף לחלב
זה תלוי, לא לכולם אותו הדבר.
אצלי מבשר לחלב זה שש שעות, ומחלב לבשר לא צריך לחכות
רק צריך לשתות בין חלב לבשר אבל בין בשר לחלב צריך מ5 עד 6 שעות
shayy__, יוצאי גרמניה (יקים) שאני מכיר הם היחידים ש(ידוע לי) שעושים כך מתוך מנהג, השאר עושים את זה בלי מסורת או משהו, סתם מקלים לנוחיותם.