7 תשובות
פחמימות: פסטה, תפוח אדמה, חטיפים, אורז, פתיתים, פירה
חלבונים: בשר, אבוקדו, ביצה
חלבונים: בשר, אבוקדו, ביצה
פחמימות -
אם הגוף מקבל יותר סוכר ממה שהוא צריך למען הפקת אנרגיה, הוא הופך את העודפים לשומן
המצטבר בו. סוכר מזוקק גם פוגע בבריאות השיניים, היות שחיידקים הנמצאים בפה מפרקים אותו לתועלתם, ובתהליך מפרישים חומצה אשר פוגעת בשיניים. תוצאה אפשרית של הימצאות סוכר בפה היא עששת.
אנשים בעלי משקל-יתר ואנשים חולי סוכרת לעתים מעדיפים להשתמש בממתיקים מלאכותיים, שהם תרכובות כימיות שטעמן מתוק אך ערכן הקלורי נמוך.
בארצות הברית וברוב מדינות המערב כמחצית מכמות הקלוריות שהאדם צורך באות משומנים ומסוכרים שהגוף הופך לשומנים. זו אחת הסיבות המרכזיות להשמנת יתר. המילה פחמימה היא הלחם מילים של פחמן ומים. שמן של הפחמימות נגזר מכך שנוסחתן הכימית הכללית של רבות מהן היא cnh2non, או cn (h2o)n, ועל כן סברו בתחילה כי ניתן לראותן כתרכובות של פחמן ומים. גם בשפות האירופאיות מורכבת המילה לפחמימה מהמילים לפחמן ומים; כך למשל באנגלית: פחמימה היא "carbohydrate", מילה המורכבת מ-"carbon" ("פחמן") ו-"hydrate" ("הידרט", תרכובת המכילה מולקולות מים).
המילה סוכר משותפת לשפות רבות, באירופה ומחוצה לה. מקורה של המילה בסנסקריט (sarkara), ופירושה המקורי: "אבנים קטנות". המונח סכריד (saccharide), המשמש לעתים לציון סוכרים, קרוב יותר לשורש המקורי. בשפת היום-יום משמשת המילה סוכר ככינויו של סוכרוז, הסוכר הלבן המשמש להמתקת מאכלים. זהו אמנם לא הסוכר הנפוץ או הבסיסי ביותר, אך הוא הנפוץ ביותר בשימוש ישיר של האדם; עקב זאת זכה הסוכרוז לכינוי המייצג את כל משפחת הסוכרים.
חלבונים - חלבון (בלועזית: פרוטאין, מיוונית - πρώτειος, פְּרוֹטַאִיוֹס - "ראשוני") הוא תרכובת אורגנית הבנויה משרשרת מקופלת של חומצות אמיניות הקשורות ביניהן בקשרים פפטידיים בין הקבוצה הקרבוקסילית של החומצה האמינית לקבוצה האמינית של החומצה השנייה. בסך הכל יש בין 20 ל-22 חומצות אמינו סטנדרטיות שבונות חלבונים בגוף האדם. החלבונים נמנים עם התרכובות החשובות ביותר המרכיבות את האורגניזם, והם מצויים בכל תא חי.
רצף חומצות האמינו בחלבון נקבע על ידי רצף הנוקליאוטידים בגן (מקטעי dna או rna) המכיל את המידע להרכבתו. מכלול תכונותיו של האורגניזם נקבע על ידי ההתקשרויות הכימיות של חלבון אחד עם אחר. לחלבונים מבנה תלת-ממדי מורכב ביותר המכתיב את תפקידם ופעילותם בגוף החי.
החלבונים התגלו לראשונה על ידי יונס יעקב ברצליוס ב-1838 והוא כינה אותם בשמם. אף-על-פי-כן, תפקידם המרכזי של החלבונים באורגניזמים חיים לא הוערך במלואו עד 1926, כאשר ג'יימס סאמר הראה כי האנזים אוראז הוא חלבון. הרצף הראשון של חלבון שנקבע היה של חלבון האינסולין, על ידי פרדריק סנגר, שזכה בפרס נובל על הישג זה ב-1958. המבנה החלבוני הראשון שפוענח היה של ההמוגלובין והמיוגלובין על ידי מקס פרוץ וג'ון קנדרו, גם כן ב-1958. המבנה התלת-ממדי של שני חלבונים אלו נקבע על ידי אנליזה של שבירת קרני רנטגן.
בימים עברו, לפני גילוי ה-dna, נחשב בטעות החלבון לחומר התורשתי העובר מההורים לצאצאיהם, ועל פיו מתפתחים התאים וכל חלקי הגוף.
לקוח מתוך ויקיפדיה,
חג שמח מקווה שעזרתי ♥
אם הגוף מקבל יותר סוכר ממה שהוא צריך למען הפקת אנרגיה, הוא הופך את העודפים לשומן
המצטבר בו. סוכר מזוקק גם פוגע בבריאות השיניים, היות שחיידקים הנמצאים בפה מפרקים אותו לתועלתם, ובתהליך מפרישים חומצה אשר פוגעת בשיניים. תוצאה אפשרית של הימצאות סוכר בפה היא עששת.
אנשים בעלי משקל-יתר ואנשים חולי סוכרת לעתים מעדיפים להשתמש בממתיקים מלאכותיים, שהם תרכובות כימיות שטעמן מתוק אך ערכן הקלורי נמוך.
בארצות הברית וברוב מדינות המערב כמחצית מכמות הקלוריות שהאדם צורך באות משומנים ומסוכרים שהגוף הופך לשומנים. זו אחת הסיבות המרכזיות להשמנת יתר. המילה פחמימה היא הלחם מילים של פחמן ומים. שמן של הפחמימות נגזר מכך שנוסחתן הכימית הכללית של רבות מהן היא cnh2non, או cn (h2o)n, ועל כן סברו בתחילה כי ניתן לראותן כתרכובות של פחמן ומים. גם בשפות האירופאיות מורכבת המילה לפחמימה מהמילים לפחמן ומים; כך למשל באנגלית: פחמימה היא "carbohydrate", מילה המורכבת מ-"carbon" ("פחמן") ו-"hydrate" ("הידרט", תרכובת המכילה מולקולות מים).
המילה סוכר משותפת לשפות רבות, באירופה ומחוצה לה. מקורה של המילה בסנסקריט (sarkara), ופירושה המקורי: "אבנים קטנות". המונח סכריד (saccharide), המשמש לעתים לציון סוכרים, קרוב יותר לשורש המקורי. בשפת היום-יום משמשת המילה סוכר ככינויו של סוכרוז, הסוכר הלבן המשמש להמתקת מאכלים. זהו אמנם לא הסוכר הנפוץ או הבסיסי ביותר, אך הוא הנפוץ ביותר בשימוש ישיר של האדם; עקב זאת זכה הסוכרוז לכינוי המייצג את כל משפחת הסוכרים.
חלבונים - חלבון (בלועזית: פרוטאין, מיוונית - πρώτειος, פְּרוֹטַאִיוֹס - "ראשוני") הוא תרכובת אורגנית הבנויה משרשרת מקופלת של חומצות אמיניות הקשורות ביניהן בקשרים פפטידיים בין הקבוצה הקרבוקסילית של החומצה האמינית לקבוצה האמינית של החומצה השנייה. בסך הכל יש בין 20 ל-22 חומצות אמינו סטנדרטיות שבונות חלבונים בגוף האדם. החלבונים נמנים עם התרכובות החשובות ביותר המרכיבות את האורגניזם, והם מצויים בכל תא חי.
רצף חומצות האמינו בחלבון נקבע על ידי רצף הנוקליאוטידים בגן (מקטעי dna או rna) המכיל את המידע להרכבתו. מכלול תכונותיו של האורגניזם נקבע על ידי ההתקשרויות הכימיות של חלבון אחד עם אחר. לחלבונים מבנה תלת-ממדי מורכב ביותר המכתיב את תפקידם ופעילותם בגוף החי.
החלבונים התגלו לראשונה על ידי יונס יעקב ברצליוס ב-1838 והוא כינה אותם בשמם. אף-על-פי-כן, תפקידם המרכזי של החלבונים באורגניזמים חיים לא הוערך במלואו עד 1926, כאשר ג'יימס סאמר הראה כי האנזים אוראז הוא חלבון. הרצף הראשון של חלבון שנקבע היה של חלבון האינסולין, על ידי פרדריק סנגר, שזכה בפרס נובל על הישג זה ב-1958. המבנה החלבוני הראשון שפוענח היה של ההמוגלובין והמיוגלובין על ידי מקס פרוץ וג'ון קנדרו, גם כן ב-1958. המבנה התלת-ממדי של שני חלבונים אלו נקבע על ידי אנליזה של שבירת קרני רנטגן.
בימים עברו, לפני גילוי ה-dna, נחשב בטעות החלבון לחומר התורשתי העובר מההורים לצאצאיהם, ועל פיו מתפתחים התאים וכל חלקי הגוף.
לקוח מתוך ויקיפדיה,
חג שמח מקווה שעזרתי ♥
הנה אתר שכתוב שם על חלבונים ופחמימות
לחם פופקורן (פחמימות)
פחמימות- תפוחי אדמה, פסטה, אורז, קטניות, לחם, בטטה, לפת...
חלבונים- בשר, דגים, ביצים, חלב...
חלבונים- בשר, דגים, ביצים, חלב...
פחמימות - לחם, אורז, פסטה, תפוח אדמה וכו'
חלבונים - ביצה, טונה, מוצרי חלב, בשר וכו'.
הפחמימות תפקידן העיקרי הוא נתינת אנרגיה זמינה.
החלבונים תפקידן העיקרי הוא בניית מסת שריר.
חלבונים - ביצה, טונה, מוצרי חלב, בשר וכו'.
הפחמימות תפקידן העיקרי הוא נתינת אנרגיה זמינה.
החלבונים תפקידן העיקרי הוא בניית מסת שריר.
יאק
אית