4 תשובות
האלכוהול מתאדה והמשקה עצמו מתקלקל או שסתם נהיה לו טעם מוזר.
כן, גם הרבה פחות משנה
צריך להפריד בין סוגי האלכוהול השונים:
יינות הם מוצר הרגיש מאוד לחום גם כאשר הם לא פתוחים. יינות המיועדים להמשך יישון בתוך הבקבוק הם בעצם כמו אקווריום שיש בו יצורים חיים (שמרים) ומלאי מסויים של מזון (סוכרים). אי שמירת היין בתנאים הראויים יכולה להרוס את המערכת לגרום לקלקול או עיוותים לא רצויים בטעם ובאיזון.
יינות שנפתחו ראויים לשתיה כמה ימים בודדים במידה ונשמרים כראוי. בנוסף קיימים מוצרים לשימור היין, כגון: פקק ואקום, משאבות ועוד מוצרים שמטרתם להוציא את האויר מהבקבוק שהוא הגורם לקלקול היין.
לגבי מוצרי אלכוהול באחוזים גבוהים יותר: בגדול התשובה היא שבתיאוריה - לא! אין נזק! מוצרים כמו ויסקי או וודקה לא מתחמצנים ולמעשה אחוז האלכוהול הגבוה הורג כל חידק שבוא עמם במגע.
עם זאת, חשוב לזכור כי יש גורמים נוספים כגון: חשיפה לקרני שמש ישירות, התפרקות הפקק והאטמים ועוד גורמים שיכולים להשפיע.
יינות הם מוצר הרגיש מאוד לחום גם כאשר הם לא פתוחים. יינות המיועדים להמשך יישון בתוך הבקבוק הם בעצם כמו אקווריום שיש בו יצורים חיים (שמרים) ומלאי מסויים של מזון (סוכרים). אי שמירת היין בתנאים הראויים יכולה להרוס את המערכת לגרום לקלקול או עיוותים לא רצויים בטעם ובאיזון.
יינות שנפתחו ראויים לשתיה כמה ימים בודדים במידה ונשמרים כראוי. בנוסף קיימים מוצרים לשימור היין, כגון: פקק ואקום, משאבות ועוד מוצרים שמטרתם להוציא את האויר מהבקבוק שהוא הגורם לקלקול היין.
לגבי מוצרי אלכוהול באחוזים גבוהים יותר: בגדול התשובה היא שבתיאוריה - לא! אין נזק! מוצרים כמו ויסקי או וודקה לא מתחמצנים ולמעשה אחוז האלכוהול הגבוה הורג כל חידק שבוא עמם במגע.
עם זאת, חשוב לזכור כי יש גורמים נוספים כגון: חשיפה לקרני שמש ישירות, התפרקות הפקק והאטמים ועוד גורמים שיכולים להשפיע.
בהחלט כפי שנרשם לעיל יש הבדל בין סוגי האלכוהול השונים.
יינות למשל, זקוקים לקירור בטמפרטוריה מסוימת (וזה אפילו משתנה בין יין אדום ללבן למשל) כך שאין תשובה אחת גורפת שנכונה לכל סוגי המשקאות.
יינות למשל, זקוקים לקירור בטמפרטוריה מסוימת (וזה אפילו משתנה בין יין אדום ללבן למשל) כך שאין תשובה אחת גורפת שנכונה לכל סוגי המשקאות.
לנדרס