9 תשובות
זה עניין של אופי, לא עדה.
מה שמבאס זה לעמוד כבר 4 ימים על הרגליים(חוץ מהקטע בו אתה זוחל כדי לנקות מגירות נידחות) כי אמא שלך המרוקאית לא מפסיקה לטרטר אותך בנקיונות
למה צריך לעשות את זהה
תני לי עוף עם תפוחי אדמה תחליפי איתי
שואל השאלה:
אבל שווה את זה^
אנונימית
לא שווה את זה
כל כך לא שווה את זה
זה ידוע שלאשכנזים אין הרבה אוכל
לתגובה הראשונה זה לא אופי, זה כן עניין של עדה.
לומדים על זה באוניברסיטה זה ממש מידע בסיסי- האשכנזים היו עסוקים בלשלוח את הילדים לחוגים, כשהמזרחים היו עסוקים בלמלא את המקרר
אני רוסיה ואמא שלי משקיעה ברמות מטורפות בחגים וגם אני מבשלת ממש טוב מגיל קטן
אגב שלחו אותי לחוגים זה לא קשור חח
אנונימי
לתגובה מעליי
יכול להיות שאימא שלך משקיעה בחגים מדי פעם אבל לרוב זה לא השפע שיש באוכל של המזרחים מה גם שאצלם זה ברגיל :)
זה באמת מרתק כל המנטליות השונה של העדות השונות
אחותי, את מציגה בורות במעטה ידע. את לוקחת דברים סמי-אמיתיות (כמו מנטליות שונה), ואיכשהו מסובבת אותם כדי שיתאימו לטיעון שלך (תמציתו: אשכנזים לא מכינים אוכל ומזרחים מכינים שפע מטורף, כי אשכנזים הלכו בצעירותם לחוגים ומזרחים נשארו בבית ובישלו. כן, זה הטיעון שלך כפי שהוצג כאן).
מילא אם באמת ובתמים טעית, אבל לומר שגם "לומדים" את השטויות האלה באוניברסיטה? ביצ', פליז.
הבדלים בין הבישול האשכנזי לזה המזרחי קיימים, כי ארצות המקור, החֲבָרוֹת הן שונות מכורח המציאות, (וכאן זה לא קורס מבוא לסוציולוגיה + עם ישראל אז עוצרת).
אבל לגרוס ש-x פועל *רק* בצורה אחת אחת, ו-y בצורה שנייה זו טעות והתעלמות מכ"כ הרבה פקטורים שבעבר השפיעו על שתי הקבוצות האלה, אבל בישראל - פחות. (כמו עוני, למשל. רבות מקהילות היהודיות ברחבי אירופה היו עניות, לכן האוכל שהן הכינו היה דל ופשוט להכנה. בישראל, ידוע לכל שרוב האשכנזים אינם כבר עניים/לא צריכים לדאוג יותר מדי לגבי מה להכין וכמה יעלה. הם פשוט מכינים, מי שרוצה.)

ודבר נוסף, אם את פוטרת די במהירות ניסיון של מישהי אחרת, ואומרת לה שאולי יש אוכל בביתה, אבל הוא לא בשפע כמו אצל המזרחים (לא ציטוט ישיר), אז עשי טובה, תני איזה מקור כלשהו לטענות האלו. כאילו מ י ש מ ך