13 תשובות
אני,באיזה כיתה את?
אנונימית
שואל השאלה:
מה השם שלך?
תגידי רק שם פרטי
מה השם שלך?
תגידי רק שם פרטי
אנונימית
לא רגע באיזה שכבה את?
אנונימית
שואל השאלה:
אני בכלל לא בצפת אני מהדרום.
מה השם שלך?
אני בכלל לא בצפת אני מהדרום.
מה השם שלך?
אנונימית
אה נועה
אנונימית
אז למה שאלת
אנונימית
שואל השאלה:
רציתי למצוא משהי,לא משנה
רציתי למצוא משהי,לא משנה
אנונימית
מה השם שלה,אני בטוח מכירה
אנונימית
שואל השאלה:
באיזה שכבה את?
באיזה שכבה את?
אנונימית
ט אבל אני מכירה שכבות מעל ומתחת
אנונימית
מצרכים (4 פוקצ'ות):
500 גרם קמח לחם או קמח לבן
כף ושליש שמרים יבשים (13 גרם)
כפית סוכר
כוס ורבע מים חמימים (300 מ"ל)
3 כפות שמן זית (30 מ"ל)
כפית מלח
*לפיזור מעל: שמן זית ומלח גס
תוספות לפוקצ'ה (לפי הטעם):
פרוסות דקיקות של בצל סגול, פרוסות דקות של פטריות, זיתים שחורים/ירוקים, עגבניות שרי חתוכות, עגבניות מיובשות, גמבה קצוצה, שום כתוש.
קוביות בולגרית, גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת, גבינת פרמז'ן מפוררת, כדורי מוצרלה חתוכים (הערה: גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת כדאי לפזר לאחר 10 דקות אפיה אחרת הן נאפות יותר מידי).
עלי טריים או מיובשים של טימין, רוזמרין, בזיליקום, זעתר, אורגנו.
המלצות נוספות
recommended by
מתכון לחלה מנצחת (חלה לשבת) - מתכון מפורט שלב אחר שלב
מתכון לחלה מנצחת (חלה לשבת) - מתכון מפורט שלב אחר שלב
אופן הכנה:
-מערבבים בקערה את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים מים ומערבבים כ-2 דקות. מוסיפים שמן זית ולשים את הבצק במשך כ-4 דקות לפחות (מומלץ להשתמש במיקסר עם וו לישה). מפזרים את המלח באופן אחיד וממשיכים ללוש במשך כ-3 דקות עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה.
-משמנים קלות קערה גדולה, מניחים את הבצק ומכסים במגבת. מניחים במקום חמים ומתפיחים כשעה.
-מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים ומרדדים כל חלק למלבן מעוגל (אליפסה) בגודל 30x9 ס"מ.
-מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה, משמנים מעט את הנייר ומניחים את הבצקים. מכסים במגבת ומתפיחים במשך 15 דקות.
-מחממים תנור ל-200 מעלות (בתנורים חזקים כדאי לחמם ל-190 מעלות).
-יוצרים בבצק שקעים/גומות (לא חורים) בעזרת האצבעות. מזליפים מעל כל פוקצ'ה כף וחצי שמן זית ומפזרים קמצוץ של מלח גס. מפזרים תוספות שאוהבים ומכניסים לתנור למשך 20-22 דקות, עד להזהבה (חשוב שהתנור יהיה חם מאוד כשמכניסים את התבנית!).
-לאחר הפוקצ'ות מוכנות ובעודן חמות מזליפים מעל כל פוקצ'ה כף שמן זית.
500 גרם קמח לחם או קמח לבן
כף ושליש שמרים יבשים (13 גרם)
כפית סוכר
כוס ורבע מים חמימים (300 מ"ל)
3 כפות שמן זית (30 מ"ל)
כפית מלח
*לפיזור מעל: שמן זית ומלח גס
תוספות לפוקצ'ה (לפי הטעם):
פרוסות דקיקות של בצל סגול, פרוסות דקות של פטריות, זיתים שחורים/ירוקים, עגבניות שרי חתוכות, עגבניות מיובשות, גמבה קצוצה, שום כתוש.
קוביות בולגרית, גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת, גבינת פרמז'ן מפוררת, כדורי מוצרלה חתוכים (הערה: גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת כדאי לפזר לאחר 10 דקות אפיה אחרת הן נאפות יותר מידי).
עלי טריים או מיובשים של טימין, רוזמרין, בזיליקום, זעתר, אורגנו.
המלצות נוספות
recommended by
מתכון לחלה מנצחת (חלה לשבת) - מתכון מפורט שלב אחר שלב
מתכון לחלה מנצחת (חלה לשבת) - מתכון מפורט שלב אחר שלב
אופן הכנה:
-מערבבים בקערה את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים מים ומערבבים כ-2 דקות. מוסיפים שמן זית ולשים את הבצק במשך כ-4 דקות לפחות (מומלץ להשתמש במיקסר עם וו לישה). מפזרים את המלח באופן אחיד וממשיכים ללוש במשך כ-3 דקות עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה.
-משמנים קלות קערה גדולה, מניחים את הבצק ומכסים במגבת. מניחים במקום חמים ומתפיחים כשעה.
-מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים ומרדדים כל חלק למלבן מעוגל (אליפסה) בגודל 30x9 ס"מ.
-מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה, משמנים מעט את הנייר ומניחים את הבצקים. מכסים במגבת ומתפיחים במשך 15 דקות.
-מחממים תנור ל-200 מעלות (בתנורים חזקים כדאי לחמם ל-190 מעלות).
-יוצרים בבצק שקעים/גומות (לא חורים) בעזרת האצבעות. מזליפים מעל כל פוקצ'ה כף וחצי שמן זית ומפזרים קמצוץ של מלח גס. מפזרים תוספות שאוהבים ומכניסים לתנור למשך 20-22 דקות, עד להזהבה (חשוב שהתנור יהיה חם מאוד כשמכניסים את התבנית!).
-לאחר הפוקצ'ות מוכנות ובעודן חמות מזליפים מעל כל פוקצ'ה כף שמן זית.
אני מאמית
שואל השאלה:
מה השם שלך?
מה השם שלך?
אנונימית
באותו הנושא: